reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Tak na marginesie: czy Wasze maluszki tez tak z luboscia siusiaja na przewijaku? Moj maluch to mnie juz pare razy osbsiural :-D Za pierwszym razem nie wiedzialam co sie dzieje
U mnie z tym siuraniem to masakra. Jakby tylko czekała na właściwy moment i sruuu:-D Co chwilę przebieranie. Próbuję ją przechytrzyć ale cwańsza ode mnie:-D:-D:-D Sama nie wiem jaką obrać technikę aby nie być olana za każdym razem :baffled:

reklama
SERCA DWA :szok:ojej ale miałaś poród:szok:na filmach takie coś widziałam:baffled:

SercaDwa - jasny gwint - ty to miałaś przejscia... jezusie ... dzielna babka z ciebie - się wzruszyłam, że szok. Nie wyrzucaj sobie, że nie byłas z synkiem. Teraz mu to wynagradzasz i ta mleczarnia z mega produkcja to tez pewnie z tej miłości. Tak sobie myślę, że jakby ci nie dawali narkozy - gdybyś tylko zdążyla powiedzieć to może odczucia miałabyś te same a dochodziłabyś do siebie lepiej. Faktycznie jak to organizmy ludzkie są różne. No... najwaznijesze, że to już za tobą a synuś wynagradza każdy ból.;-)
agbar - super wieści... ;-)
co do pieluszkowania szerokiego to fakt... na wyrost dziwnie troche choc ja powiem wam ze z tego powodu wole pieluszki bella happy a nie pampers

Patrysia nawet film o takiej tematyce cięzko bym przezyła ...a mi zawsze trafi się jak ślepej kurze ziarno,ale tak jak pisze Kaja ból juz poszedł w niepamięć teraz tylko miłość:tak::tak::tak:

Dziewczyny jesli chodzi o pisianie w trakcie przewijania to u nas mały sikał tylko na męza :-) ale jest na to logiczne wyjaśnienie.Mąż często z lenistwa mył go wilgotnymi chusteczkami typu pampers itp.One są zimne i jak tylko maluch poczuł chłód to siusial.Teraz nalewamy letniej wody do mycia pupy i myjemy płatkami "dzidziuś".Fakt,ze nie wychodzi to tanio ,ale dla malucha wszystko.A tymi zimnymi chusteczkami nawet ja nie chcę się "podmywać"

Ostatnia edycja:
hej ho Dziewczyny :)
ja dzisiaj miałam wyprawę na uczelnie i wszystko zdane !!!
juuuuhuuuu pozbierałam do indexu pełno ładnych ocenek i jestem naprawqde szczęśliwa ze udało mi ise pogodzić Dzidziolka i studia.
jeszcze tylkojeden egzamin i mam koniec studiów !!! musze tylko dokończyć pracę pisać, obronić się i heja - ale myślę że to już tylko formalność !!!

hehe wogóle jak jechałam do szkoły to zapomniałam wkładek laktacyjnych ubrać i.......ledwo jak wróciłam juz do domku (naszczescie) to siedze piję kawusie i coś mi po rekach kapie hahha a tu wielkie plamy na bluzce i mleczko cieknie - maaaasakra - dobrze że na uczelni mi sie tak nie stało ! :-D:szok::-D

wogóle dzisiaj piękny dzień bo wkońcu wyrzuciłam podpaski z między nóg i już tylko cieniusie wkładeczki - ooooh jak dobrze nie mieć nic między nogami :-D

Tysiolek cudowne wiadomości! bardzo się cieszę ,że tak Ci wszystko wyszło:-D
A z tym mleczkiem to niezły ubaw by był gdyby stało się tak w miejscu publicznym:-D

Witam się wieczornie. Dzisiaj pierwszy raz same zostałyśmy, ale dałyśmy radę, nawet z kąpielą :tak::-D
Zresztą coś mi dzisiaj dziecko prezent chyba robi, bo noc spokojna, tylko jedno budzenie na szybkiego cyca, a cały dzień spokojniutkie. kupiliśmy jej dzisiaj do pokoju miniwieżę i teraz leży sobie w łóżeczku i słucha Oldfielda :-)
Dzisiaj miałyśmy kolejną wizytę położnej, wszystko jest dobrze, pępek chyba ma już bliżej niż dalej do odpadnięcia :-)
Pieluszkować nam nie kazała, więc n ie pieluszkujemy.
Za to sikanie na przewijak - standard :-D plus czasami jeszcze nawet kupka na przewijaku się trafi, juz dokupiliśmy pieluch tetrowych, bo czasami idzie kilka na jedno przewijanie :-D
A co do krwawień po cc, to mam znikome, przerzuciłam się już na zwykłe cienkie podpaski, a te wielgachne podpasiory wcisnę chyba koleżance w ciąży ;-)

Dziewczyny, chyba się przeziębiłam :-( nie wiem, jakim cudem, skoro w domu siedzę, ale kaszlę, a raczej pokasłuję, bo po cc ciężko sie wykaszleć. Nie za bardzo wiem, czym moge sie teraz wzmocnić :-(

Tysiolek, gratulacje! Zdolniacha z Ciebie :-)

Pasibrzuch biedaku..kaszel po cesarce to szczyt pecha:sorry2:Ja wczoraj pierwszy raz kichnęłam prawie bezboleśnie:-D.
Czym się wzmocnić nie mam niestey bladego pojęcia:-(

Witajcie Dziewczynki,

Prosze o recepte na to skad bierzecie czas i sile na bb??
Ja mam totalny zastoj:-( A d teg maly je co 2 godzinyprzez ok 45 min, potem czas na beka i za chwile abart to samo:szok:
nie wiem co zrobie jak mja mama wyjedzie:confused: echhhhh
pozdrawiam serdecznie Was wszystkie

Tysiolek - gratulacje!
Karoli - no 3 tyg minęły... powinnaś już się zorganizować :-D:-D hiih a na poważnie to ja mam lapa włączonego cały dzień i sprytnie ustawionego na tapczaniku, że jak karmię to sobie zerkam i czytam a pisac jedną ręką już mi idzie szybko :tak:ponadto Tymek po wczorajszych cudactwach dziś kochane dziecko :tak: więc i matka ma wolny czas - czego i tobie życzę :tak:

Na dobranoc poczytajcie jakie przed nami wydatki :tak::baffled:
Dziecko, czyli studnia bez dna - Biznes w Onet.pl

reklama
hej ho Dziewczyny :)
ja dzisiaj miałam wyprawę na uczelnie i wszystko zdane !!!
juuuuhuuuu pozbierałam do indexu pełno ładnych ocenek i jestem naprawqde szczęśliwa ze udało mi ise pogodzić Dzidziolka i studia.
jeszcze tylkojeden egzamin i mam koniec studiów !!! musze tylko dokończyć pracę pisać, obronić się i heja - ale myślę że to już tylko formalność !!!

hehe wogóle jak jechałam do szkoły to zapomniałam wkładek laktacyjnych ubrać i.......ledwo jak wróciłam juz do domku (naszczescie) to siedze piję kawusie i coś mi po rekach kapie hahha a tu wielkie plamy na bluzce i mleczko cieknie - maaaasakra - dobrze że na uczelni mi sie tak nie stało ! :-D:szok::-D

wogóle dzisiaj piękny dzień bo wkońcu wyrzuciłam podpaski z między nóg i już tylko cieniusie wkładeczki - ooooh jak dobrze nie mieć nic między nogami :-D
Gratuluję, zdolna bestio:-):-):-)

Tysiolek - gratulacje!
Karoli - no 3 tyg minęły... powinnaś już się zorganizować :-D:-D hiih a na poważnie to ja mam lapa włączonego cały dzień i sprytnie ustawionego na tapczaniku, że jak karmię to sobie zerkam i czytam a pisac jedną ręką już mi idzie szybko :tak:ponadto Tymek po wczorajszych cudactwach dziś kochane dziecko :tak: więc i matka ma wolny czas - czego i tobie życzę :tak:

Na dobranoc poczytajcie jakie przed nami wydatki :tak::baffled:
Dziecko, czyli studnia bez dna - Biznes w Onet.pl
Trochę to przerażające:happy2:

Do góry