reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Hej Babiczki:-)
Jutro wracam do świata żywych:-D W nocy mama z bratem jadą do Dublina i wracają do Polski, więc odzyskuję internetową wolność :-D Mam nadzieję, że się cieszycie?;-):-p:-D
No heja Kochana. Ja sie zastanawialam sie dzis rano, czy przpadkiem mateczki nie ubilas...:-p
A jeszcze tak wracając do wagi to dwa dni po porodzie ważyłam 3 kg mniej niż przed ciążą i wszystkie ubrania sprzed ciąży na mnie wiszą :-D Młoda wszystko ze mnie wysysa:-D
Cholender, mi jeszcze zostalo. Nie duzo, ale jednak...:wściekła/y:
A nam właśnie dzis odpadł pępek:-):-)
I jesteśmy bardzo zadowoleni z tego ja miałam strasznie grubą pępowinę wiec ten nasz pępek jest taaaaaaki duży:cool:
A teraz jak mama ma chwilkę wolnego to Nikoś domaga się cycocha:-p
Pozdrawiam i życzę miłego dnia:-D mimo brzydkiej pogody:-D:-D
To dzis pepkowe:-):-D
Tymek też coś odgrywa yol_a, szukam leżaczka jakiegoś właśnie.. on sie chce ewidentnie bawic juz a leżaczek by pomógł może... mam nadzieję, bo widzę, że nie wszystkie maluchy jednak korzystają z tych pięknych zabawek i wolą mamę i jej rączki
Jeśli lubi na rękach, lepiej sobie podaruj i zainwestuj za jakiś czas w matę. Agatka się dopiero przyzwyczaja do leżaczka.
Oj kobitki a ja już 5 pączków zjadłam i mam ochote dalej:szok:ale teraz wezme się za obiadek:tak:
:szok::szok::szok: Ja bym se chociaż jednego upolowała, a ni cholerę. Tłuste, niesmaczne... - Roxeen co tam jeszcze było?;-)

Roxeen, gratulejszyn. Idziesz jak burza.:-D

reklama
Ja swojej już nie chwalę, bo co ją pochwale na BB to ona mi numery odstawia, a od wczoraj śpi, je, bawi się i znowu je i śpi - nie zapeszam i juz ani slowa dobrego nie powiem;-) Ale przed wczoraj-masakra - o 2 w nocy wyła w niebogłosy i nic a nic nie pomagało, ani noszenie, ani śiewanie, ani bujanie - a kolki nie miała :no: Gdyby nie to, że ona noce przesypia w miare dobrze to bym zwariowala ze zmęczenia...
Z desperacji ściągam mamę na weekend bo ja musze sie oderwac od dziecka zanim zwariuje - mój M od poniedziałku do piątku w domu bywa ciałem, a duchem jest w pracy - chwilowo ma nawał obowiązków i ciągle jest ze wszystkim do tyłu - jedyną aktywność jaką zalicza przy dziecku to kąpie małą i wsio:confused2: No a potem się dziwi, że mała płacze jak ją na ręce bierze, a jak mi ją oddaje to jest błoga cisza i uśmiech na twarzy dziecka :eek:ehh

No i z tego wszystkiego to mała ma kryzys łóżeczkowy - chce spać ze mną i konsekwentnie budzi się tyle razy ile razy odłożę ją do łóżeczka i mnie nie czuje - jak ją pakuję do swojego łoża to śpi i nawet nie miauknie:confused2:

Kaja, Yola_a: no prosze ja tez leżaczki oglądam, ale coś sceptycznie o tym myślę jak patrze na ceny, żeby próbować, bo moje dziecię odkąd lepiej widzi to nie znosi leżeć - jedynie matę akceptuje w pozycji leżącej, w wózku ryk i w foteliku też:-(wydam 200 zł i okaże się, że leżaczek mogę sobie włożyć między nogi...
Roxeen: zdolniaro - weź mi wyślij tej twojej energii ze 100 gram chociaż;-)
Kacha: no nareszcie "kochana" mamusia odjeżdża - wiwat spokój w domu:-D
Pasibrzuch: dasz radę 0 ja jak swojej nie chciałam po porodzie tak teraz już nie wyrabiam i ściągam ją na weekend żeby gdzieś wyskoczyć i żeby nam zapasy żywieniowe zrobiła - tzn. obiadki dla mojego M, bo ja z kuchnią jestem w seperacji i jakoś sie pogodzić nie możemy...
SercaDwa: ja moją kładę przed jedzeniem jak nie jest zła, albo po jedzeniu, ale jak minie co najmniej 30 minut, żeby nie zwróciła - chociaz u nas odwrócenie na brzuszek zazwyczaj kończy się płaczem:-D Po karmieniu nie zawsze odbijam jak zaśnie przy cycu, bo mała od porodu ulała może z 5 razy - za to ma często czkawki - kładę na boczek zachowawczo, ale moja to juz się przekręca sama z boku na plecki, więc to niewiele daje - na szczescie mieszkanie nie za duże więc jak kaszle czy coś to lece i patrzę co jej jest:happy:

Dziewczyny zgubiłam instrukcje od laktatora :zawstydzona/y:
Może ktoś mi wyjaśni po jakiego jest ten śmieszny zaworek.
Jak zamontuje ten zaworek i próbuje ściągać, to mleczko owszem ładnie leci... ale nie do butelki, tylko zostaje w tym przedsionku.
A znowu bez zaworka nie ściąga praktycznie wcale
Szczerze mówiąc już zgłupiałam :confused2::confused2::confused2:

noooo mam chwilkę wkońcu bo mała Żaba zasnęła !
zostawiłam ją babci na dole hihi a ja sobie ponadrabiam BB :)

była dzisiaj u mnie położna i niestety Mała ma plesniawki :( już byłam kupić jej Aphty na pleśniawki i witaminkę C i musze jej czyścić - tylko kurcze ja nie mam sumienia tak mocno jej ładować palca z pieluchą do buźki - dzisiaj jak jej położna czyściła to w niebogłosy wyła :-(

Roxeen gratuluje tak pieknie zdanych egzaminów :) my to jednak zdolne babska jesteśmy :-)

co do spania w łózeczku to ja dzisiaj zamówiłam elektroniczną nianie i tez bede Malude kładła na kazde spanie do łóżeczka - bo teraz się boje bo mamy dosyć duzy dom i nie słysze Małej jak wyje jak ja np jestem w kuchni albo ja siedfze w pokoju dziennym a jej łózeczko jest na piętrze w sypialni. mam nadzieje ze niańka szybko przyjdzie :) a zamówiła ostatecznie taką Fisher Price ELEKTRONICZNA NIANIA M7933 NOWOŚĆ (910427179) - Aukcje internetowe Allegro

Amelci czasem się odbija a czasem nie wtedy tak samo jak Roxeen kłade ją na boczku i jest wszystko dobrze - ewentualnie czasem po karmieniu kłade ja sobie na kolana brzuszkiem to sobie beknie ładnie :)

A jeszcze tak wracając do wagi to dwa dni po porodzie ważyłam 3 kg mniej niż przed ciążą i wszystkie ubrania sprzed ciąży na mnie wiszą :-D Młoda wszystko ze mnie wysysa:-D

kacha weź Ty nie załamuj tutaj ludzi walczących z nadwagą i z flakiem poporodowym zamiast brzucha !!! ;-):tak::-D

nika gratuluje odpadnietego pepucha ! mi się prawie 4 tygodnie trzymał :szok:

agagsm a próbowałaś z położeniem jej do łóżeczka Twojej bluzki jakiejś ponoszonej troszkę - może jak będzie czuła Twój zapaszek to da się oszukać ! ? zawsze warto spróbować :) :tak:

Kaja, YoLa, Aga ja kupiłam ponad tydzień temu leżaczek i Mała odrazu ise przyzwyczaiła, lezy sobie na nim po karmieniu nawet godzinkę, a jak płakusia to ją sie pobuja i czasem nawet ładnie zasypia na lezaczku. dla mnie t o wygodne bo mogę z nią po całej chacie śmigać bo taki lezaczek owiele lżejszy od nosidełka - i lepiej mi isę lata góra dół góra dół ! ja mam taki i jest bardzo fajny a i niedrogi LEŻACZEK-KOŁYSKA SunBaby MODEL 2010 ! OKAZJA !!! (887502655) - Aukcje internetowe Allegro mam tą krówkę niebieską :)

a ja dzisiaj jesatem z siebie dumna bo udało mi się ściągnąć 140 ml mleka !! toż to szok bo tydzień temu to pare kropelek spadało ! teraz już przelałam do woreczka, zamroziłam i porcyjka na wyjście już jest :) nie będe musiałą dawać mieszanka :tak:

Witajcie
Wreszcie mi goscie wyjechali i chyba na jakies czas koniec wizyt:-) Dochodze powoli z piesiami do ladu, dzis oststni dzien antybiotyku i mam nadzieje ze juz bedzie ok. Z organizacja nadal ciezko ale jestem na dobrej drodze.
Milego dzionka kobitki:-)

nika gratuluje odpadnietego pepucha ! mi się prawie 4 tygodnie trzymał :szok:
nasz pępek odpadł tak szybko dzięki poradom położnej:-). w poniedziałek na wizycie trzymał się bardzo mocno ten nasz pępek:crazy: a jak położna pokazała mi jak czyścic to spirytusem i pałeczkami a nie wacikami to w ciągu 4 dni pępolka juz nie mamy:-D:-D
Mój Janiołek sobie właśnie zasną mój M właśnie mi robi obiadek a ja sobie odpoczywam:-DKurcze muszę wam powiedzieć że teraz mam lepiej niż jak byłam w ciąży:-DOj tylko szkoda że ten czas tak szybko umyka bo mój m w poniedziałek wraca juz do pracy i będę musiała już sama wszystko robic:-(

Dziewczyny zgubiłam instrukcje od laktatora :zawstydzona/y:
Może ktoś mi wyjaśni po jakiego jest ten śmieszny zaworek.
Jak zamontuje ten zaworek i próbuje ściągać, to mleczko owszem ładnie leci... ale nie do butelki, tylko zostaje w tym przedsionku.
A znowu bez zaworka nie ściąga praktycznie wcale
Szczerze mówiąc już zgłupiałam :confused2::confused2::confused2:
Jeśli to Avent, to zaworek wkładasz gładką stroną do dołu od spodu górnej części laktatora. Te ząbki muszą wejść w dziurkę i być do góry.
Nie wiem, czy czytelnie to opisałam.

U nas dzisiaj trochę lepiej z brzuszkiem :-):-):-) malutka śpi spokojnie już pół godziny ... oby tak dalej :tak:W nocy też ładnie spała ... co prawda usypianie troszkę trwało, ale potem 5 godzinek ciągiem i tylko raz musiałam na cyca wstawać :rofl2:

Roxeen , gratulacje!!! Jak już jesteś w takim naukowym transie, to nie chciałabyś magisterki za mnie dokończyć ;-)??
Tysiolek, 140 ml :szok: szok !!! Ja cały czas myślę o tym, żeby coś na czarną godzinę ściągnąć, ale się boję, żeby produkcji w mleczarni nie rozkręcić za bardzo :eek:
Kacha_wawa ... zazdroszczę wagi ;-) u mnie co prawda tylko 1 kg więcej niż przed ciążą, ale rozkład się trochę zmienił :-D ... w bioderkach i udach stare jeansy luźne, ale za to oponka w pasie trochę się powiększyła ... mam nadzieję, że mała wyssie :tak:

hello

ja dzis ogarnełam mieszkanko, pranie zrobiłam, ogórkowa na obiad i nasmazyłam faworków:-) 117 sztuk:szok: tescie zaraz maja wpasc wiec uciekam... :sorry:

A moje starsze dziecię dzis znów nie spało w dzien... przeraza mnie to, naprawde, ona juz serio rezygnuje z drzemki:szok:juz nie bede miec ani sekundy spokoju w domu, oszaleje!

aha... ,my chyba bedziemy pepkowymi rekordzistami:-) u nas ciagle siedzi... :eek:ale juz zaczyna sie z nim cos dziac wiec moze do 2 tyg odpadnie:-p
miłego popołudnia!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry