reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

MilA- tez tak miałam idź na KTG przecież masz do tego prawo i napewno nikt nie będzie głupio patrzal ! Przecież chodzi o twoje dziecko , nie ma co sie zastanawiać !!

reklama
Powodzenia na jutrzejszych wizytach!!!

27.11
asia1313 USG
28.11
ada1989 godz. 9.10 sprawdzenie łożyska
caroline godz. 14:45 wizyta/usg
januarka wizyta usg
29.11
Afja-Anetka godz. 14:00 wizyta kontrolna
gosia081145 godz 12-14 wizyta kontrolna
30.11
natal- 8.00 wizyta
januarka por.diabetologiczna
01.12
milusia wizyta i usg
03.12
Aninek godz. 12:30 sprawdzenie lozyska
04.12.
Alicja32 godz. 9:30
Indziorka godz. 9:30
05.12
Magda_z_uk godz. 9.00 wizyta+usg
06.12
agaagaaga14 godz.16.00 wizyta+usg
07.12
EmiliaM
godz 14.00 wizyta u poloznej
10.12
biłkabdg godz. 10:20usg+badanie ginekologiczne
12.12
czarni ​godz.13:40 wizyta ktg
elisse ​godz.16:30

Mila zdecydowanie jechać na ktg! Nawet jak nie wykaże silnych skurczów, to przynajmniej upewnisz się, że jest ok. Jak nie pojedziesz a są to skurcze, to staną się regularne i w końcu urodzisz. Poza tym, skurcze to właśnie takie mega nie przyjemne twardnienie brzucha, jakby coś go rozpychało do środka. Miałam okazję będąc podpięta na ktg skonfrontować odczucia z wynikiem na monitorze ktg. Kiedy dochodziły do 60 brzuszek był sztywny:baffled:

Marta uważaj na siebie, ale jeśli brzuch robi się taki sztywny/twardy często, to jedź na IP i poproś o ktg. Masz do tego prawo:tak:

Jeszcze raz życzę powodzenia wszystkim na jutro!

dzisiaj zwrócę uwagę jak często mi twardnieje brzuch, wydaje mi się,że za każdym razem jak chodzę...choć to ciężko nazwać chodzeniem:) z pokoju do kuchni, do łazienki itp...moja pani doktor dała mi receptę na luteinę i powiedziała,że jak coś będzie działo to mam zacząć znowu ją brać...chyba dzisiaj w takim razie wyślę męża po nią...ech ciężko być pierwszy raz w ciąży:) przynajmniej mi bo nie wiem co jest naturalne, a co nie...aa zawsze jak mi twardnieje to od razu się kładę i po jakimś czasie przechodzi...

reklama
Powodzenia na wizytach.
Mila, nawet jak ktoś będzie na Ciebie dziwnie patrzył jak pójdziesz na KTG to chyba nic w porównaniu z przedwczesnym porodem. Dziecko jest najważniejsze. Pójdź to się uspokoisz i będziesz wiedziała co robić.
marta Ty też na siebie uważaj.

Do góry