wrobelek85
18.08.2008 zawsze w sercu
Ja zakoncze przygode z praca w przyszłym tyg czyli w 13 tyg ciąży
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja urodziłam drugie dziecko będąc na wychowawczym z pierwszym synem. Przerwałam wychowawczy (za który nie dostaje się kasy, chyba że dochód w rodzinie nie przekroczy 504 zł na osobę) i poszłam na urlop macierzyński. Po jego ukończeniu poszłam ponownie na wychowawczy, który pozostał mi po pierwszym synu. Kiedy ten się skończył poszłam na wychowawczy z racji urodzenia drugiego syna.joe alex widze że masz dzieciaczki w niedługim okresie od siebie, po roku chyba Tomaszka zaszłas ponownie w ciąże. Czy byłaś wtedy na wychowawczym jak drugi raz zaszłaś w ciąże czy normalnie pracowałas?
Chodzi mi o to że będąc na wychowawczym nie dostaje sie kaski, ale słyszałam ze dziewczyny przerywają wychowawczy i ida na zwolnienie.. Ciekawi mnie taka sytuacja..
Nie sądzę, żeby to było możliwe, ponieważ będąc na L4 wypłaca się 100% chorobowego kobiecie w ciąży, a skąd mają naliczyć to chorobowe, skoro za wychowawczy urlop nic się nie dostajeno a ciekawe co gdyby przerwać wychowawczy i iść na L4 będąc w drugiej ciązy. Choc pewnie zus mógłby się tego czepicale z drugiej strony moge nie byc świadoma ciąży w momencie przerywania wychowawczego..