reklama

Szczepienia

Kasiad: Nie załamałabyś się.. :no: po prostu tak jak ja, przyzwyczaiłabyś się do tego, że nie ma dnia bez płaczu, płacz MUSI BYĆ i koniec, kropka!
A ile go będzie, to już zależy u nas od tego, ile Milenka w ciągu dnia prześpi. Wczoraj 3 razy w ciągu dnia zasnęła na w sumie ponad 3 godziny, więc płaczu było malutko, może z 10 minut. Ale dzisiaj nie wiadomo z jakiego powodu, spała tylko do południa a potem już jej się nie udało zasnąć choć robiłam dosłownie wszystko żeby spała.
Mi też dzisiaj głowa pęka i cały czas mam w uszach ten ryk. Pamiętam że w 2 i 3 miesiącu to prawie codziennie brałam wieczorem tabletkę od bólu głowy :confused2:

reklama
no i mamy ostatnie szczepienie z głowy i dłuuuugą przerwę. Dziś dzielnie Szymek przeżył WZW B no i ładnie do pani wyważyła i waga idealna wg. siatki centylowej 6 m-cy 8200g wzrost 68cm glowa 42,5cm

a juz myslalam ze za grubasny jest. idealnie przybiera od wagi urodzeniowej 2,6 razy więcej.:tak::tak::tak:

ciekawe jak noc???czy bedzie grymasil

no i mamy ostatnie szczepienie z głowy i dłuuuugą przerwę. Dziś dzielnie Szymek przeżył WZW B no i ładnie do pani wyważyła i waga idealna wg. siatki centylowej 6 m-cy 8200g wzrost 68cm glowa 42,5cm

a juz myslalam ze za grubasny jest. idealnie przybiera od wagi urodzeniowej 2,6 razy więcej.:tak::tak::tak:

ciekawe jak noc???czy bedzie grymasil
super Karola-04, my ostatnie szczepienie mamy we wtorek 21. Myślę, że moja Wiki tez wazy ok 8 kg.

No i my dzisiaj po szczepieniu:tak: nastepne dopiero w marcu:-p:rofl2:

mala ma 7800kg <400 wiecej jak ostatnio>
obw.glowki 42
obw. kl.piersiowej43 <bez zmizny>

tez karola mam nadzieje ze nie bedzie marudna dzisiaj w nocy:sorry2::baffled:

a my sie szykujemy na ostatnie szczepienie przed dluzsza przerwa na poniedzialek:tak::tak: jestem ciekawa jak tam z waga czy przytyla malutka bo mi sie wydaje ze jakby szczuplejsza sie zrobila

My też wczoraj przeżyliśmy szczepioneczke na WZW B i następna dopiero 21 lutego...niestety w ośrodku była jakaś niemrawa, chyba emerytowana pielęgniarka, bo stara, a jeszcze jej nie widziałam...i tak sie guzdrała, przecierała tą rękę, a szykowała sie do wkłucia wiekami...tak to długo trwało,że Filip się zorientował chyba i płakał już przed samym zastrzykiem(jak go tak szykowała:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:) i jeszcze sporo po...

A waga: 8400g
długość : 72cm
obwodu główki nie mierzyli ani klatki też...dziwne, pierwszy raz to sie zdarzyło....

w ogóle jakieś roszady w budynku ośrodka zrobili i wszystko jest gdzie indziej

Ale juz macie fajnie, po tych brzydkich szczepieniach, my dopiero 04-09 mamy trzecie szczepienie skojarzone, ale nie wiem czy w tym tez jest żółtaczka:-(my troszke później zaczelismy szczepienia przez sprawy neurologiczne:-(
Życzymy spokojnych nocy i malutko bólu dla tych co jeszcze przed szczepieniem.

reklama
Tym razem bez płaczu się nie obyło:sick:Mała już nie dała się pigule nabrać na jej fałszywe uśmieszki:baffled:Ryczała jak bóbr i przy WZW i przy Hib.
Sama też wyszłam wkurzona po tym szczepieniu:zawstydzona/y:, bo nie spodziewałam się dziś za nic płacić i nawet nie spytałam o ten Hib czy płatny, bo przecież niby od 1 kwietnia bezpłatny, a ta piguła wredna dała małej hiberix i kazała w kasie 60 zł zapłacić:wściekła/y:Oj potrafią wykorzystać naiwnośc ludzką:angry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry