nitka19
Aktywna w BB
Bluberia byłam wczoraj w szpitalu MSWiA. Oddział faktycznie kameralny,przyjemna izba przyjeć.Rozmawiałam z pediatrą i dwoma paniami położnymi i muszę Ci powiedzieć, ze byłam zdecydowana na miejski, a teraz chyba pojadą do MSWiA...Jeżeli tylko masz ochotę to wybierz się na rekonesans w obydwu szpitalach chętnie oprowadzaja po sali porodowej i oddziale. Ja to sie obawiam, że w miejskim może łóżek zabraknąć-mają czynne tylko jedno piętro-nadal trwa tam remont. W MSWiA znieczulenie zew. oponowe jest płatne-300 zł, w miejskim jest zakotnraktowane. Sala dla vipów-czyli tak na której osoba towarzysząca może zostać na noc w 2 została zlikwidowana, w MSWiA zapłacisz za nią 200 zł po porodzie siłami natury, 500 zł po cesarskim cięciu. W obydwu szpitalach zgadzają sie na przyjęcie szczepionki engerix dla malucha, do 2 trzeba zabrać pampersy i chusteczki, do MSWiA tylko chusteczki nawilżone.Nie dopytałam co do lewatywy
-wiem tylko, ze w 2 dają czopek na życzenie. Gdybyś wiedziała jeszcze cos wiecej poproszę o info.pozdrówki