hej
No bez ubezpieczenia to ani rusz... moj pobyt w szpitalu kosztowal ponad 14 tysiecy :-) no ale w sumie nie mnie bo ubezpieczalnie

ale omalo a ja bym musiala to placic....
Riba a ty sama ze swojej kieszeni placilas te 3 tysiace?
Noemi miala dzis w przedszkolu weinachtsfeier

tanczyli,spiewali

teraz wcina kolacje i zaraz do mycia...ja tez dzis szybko do lozka wskakuje...rano zas pobudka i na 09:00 juz mam termin u okulisty...nie wiem czy Wam pisalam-bede nosila okulary

no i jutro mam termin na dobor szkiel... ciekawe ile bede musiala zabulic za cale okulary...tak pewnie z 500€ licze...
Dzis bylam u mojej babci-kurcze w sumie moglabym juz przestac do niej chodzic bo mam inna prace ale jakos mi szkoda jej-polubilam ja wogole bardzo i postanowilam zostac u niej

)) dzis dostalam prezent na gwiazdke-koferek na kosmetyki a w nim pelno kosmetykow typu balsamy,maseczki,cienie do oczu,krem...w szoku bylam bo myslalam ze sam koferek :-) na mikolaja tez prezenty byly...wogole ja juz nie pamietam kiedy wyzlam bez czegokolwiek od niej...za kazdym razem cos mi daje oprocz kasy albo Noemi...
Wczorak kupilysmy z mloda choinke..w sumie pomyslalam ze w tym roku nie bedzie nas od 1-go az do 02.01 wiec cos malego kupie..mloda oczywiscie ,ze duza chce...ale w koncu stanelo ze kupilsymy taka ok.110cm.w doniczce...ustroilysmy i wyglada ladnie

)) prezenty dla dzieci juz tez kupilam...tylko dla mojego Adama i dla mamy jeszcze...ale to w polsce kupie.

sobie kupilam wczoraj buty

czerwone na koturnie...zamszowe-odkryte palce...ale koturn maja taki fajnie wyprofilowany ze od tylu wyglada jak szpilka :-)zakochalam sie

o jeszcze kolczyli i lancuszek srebrny co kawalek perlami przeplatany sobie walnelam -a co