• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Oj ja jak slysze finanzamt to mam gesia skorke-brr
Dlatego zeby nie bylo problemow sami ciagna nam z konta i wtedy nic nie zapominamy:-)
ja juz odliczam do wyjazdu:tak:-czlowiek czeka i czeka a to potem minie jak z bicza strzeli.
Niewazne czy sie jest w PL dzien czy miesiac-zawsze tak samo szybko leci czas.
milego dzionka zycze!!!

reklama
madziadk -dokladnie to nie wiem.U mnie na jednej z kontroli okazalo sie ze dzidzia owinieta jest pepowina wokol szyji i wtedy832 tydzien) lekarz spytal sie czy chce miec cesarke czy rodzic naturalnie.Wybralam porod naturalny-i on to wpisal w ksiazeczke ciazy.I decyzjii nie zaluje!!!!

witam dziewczyny....pisze tu bo inne tematy zamarly))))napiszcie prosze czy w de mozliwa jest csarka na zyczenie?tzn jako jedna z form wyboru porodu.

Moja dalsza znajoma tj. znajoma znajomej miala cesarke na zyczenie tutaj w DE ale nic wiecej nie wiem,nie wiem czy cos placila czy jak...jedynym jej argumentem byl strach przed porodem SN,bo wczesniej rodzila dwa razy i miala takie ciezkie porody,ze trzecim razem chciala tego uniknac.

dziendoberek:-)
mi sie wydaje ze jak sie jest ubezpieczonym prywatnie to napewno mozna-bo przeciez szpital na tym zarabia:tak:-i to niezle.
Ja za tygodniowy pobyt w szpitalu zaplacilam-2700€(tzn.kasa chorych)-(1400 -wywolywanie plus porod;600-pobyt w szpitalu;no i 700-juz na konto lekarza za to ze mnie pozszywal i przychodzil na wizyty).
Ludzie mnie ta ciaza kosztowala prawie 9000 €€€€€!!!!!!!-i co by bylo gdyby czlowiek nie byl ubezpieczony?????
buziaki dla was

madziadk - ja mialam cc na zyczenie, wiec mozna :) musisz sie zorientowac, najlepiej na elternabend, ktore sa w szpitalach.
ja za porod zaplacilam ponad 3 tys euro.

hej :)

No bez ubezpieczenia to ani rusz... moj pobyt w szpitalu kosztowal ponad 14 tysiecy :-) no ale w sumie nie mnie bo ubezpieczalnie ;) ale omalo a ja bym musiala to placic....

Riba a ty sama ze swojej kieszeni placilas te 3 tysiace?

Noemi miala dzis w przedszkolu weinachtsfeier :) tanczyli,spiewali :) teraz wcina kolacje i zaraz do mycia...ja tez dzis szybko do lozka wskakuje...rano zas pobudka i na 09:00 juz mam termin u okulisty...nie wiem czy Wam pisalam-bede nosila okulary :) no i jutro mam termin na dobor szkiel... ciekawe ile bede musiala zabulic za cale okulary...tak pewnie z 500€ licze...

Dzis bylam u mojej babci-kurcze w sumie moglabym juz przestac do niej chodzic bo mam inna prace ale jakos mi szkoda jej-polubilam ja wogole bardzo i postanowilam zostac u niej ;))) dzis dostalam prezent na gwiazdke-koferek na kosmetyki a w nim pelno kosmetykow typu balsamy,maseczki,cienie do oczu,krem...w szoku bylam bo myslalam ze sam koferek :-) na mikolaja tez prezenty byly...wogole ja juz nie pamietam kiedy wyzlam bez czegokolwiek od niej...za kazdym razem cos mi daje oprocz kasy albo Noemi...
Wczorak kupilysmy z mloda choinke..w sumie pomyslalam ze w tym roku nie bedzie nas od 1-go az do 02.01 wiec cos malego kupie..mloda oczywiscie ,ze duza chce...ale w koncu stanelo ze kupilsymy taka ok.110cm.w doniczce...ustroilysmy i wyglada ladnie :))) prezenty dla dzieci juz tez kupilam...tylko dla mojego Adama i dla mamy jeszcze...ale to w polsce kupie. :) sobie kupilam wczoraj buty :-D czerwone na koturnie...zamszowe-odkryte palce...ale koturn maja taki fajnie wyprofilowany ze od tylu wyglada jak szpilka :-)zakochalam sie :-Do jeszcze kolczyli i lancuszek srebrny co kawalek perlami przeplatany sobie walnelam -a co :-D

Ja nie wiem co wy robilyscie w tych szpitalach,ze az tyle kasy:-D chyba 9 albo 14 tysiecy ale zlotych ,co?? ;) moj porod jakies 2700€ a urodzilam w piatek i do domu wyszlam we wtorek.

Dzisiaj pojezdzilam moim autem w koncu :cool2: mialam przyjemnosc czuc jak to jest hamowac abs-ami :-D bo mi jeden wyjechal i tak hamowalam,ze bez abs to by krach byl ...bo u mnie drogi zasniezone,slisko...zreszta nie tylko u mnie, a poza tym mazde prowadzi sie swietnie :-)

Za tydzien o tej porze juz wigilia-o rany :szok: ja zakupami sobie glowy nie zaprzatam...M i moja mama przywioza z PL wszystko a prezenty juz wszystkie mam,tylko zapakowac je trzeba...:dry:nie lubie pakowac prezentow.

Choinke bede stroic dopiero za tydzien chyba,bo pierw trza ja z lasu przyniesc:-D ja dookola mam las :-);-)

Dzien przed wigilia chcialam jescze sciane tapetowac ale w koncu nie wiem jak to bedzie...bo przy malej jakiekolwiek remonty to istna maniana,ona najbardziej chce byc tam gdzie nie moze i w zwiazku z tym ciagle ryczy :-(tak bylo jak drzwi wstawialismy..

Wszyscy narzekaja na ten snieg a ja sie nawet ciesze...bo w tym roku Swieta beda chociaz biale :-) a nie zawsze sie tak trafi...

Ostatnia edycja:
reklama
My weekend u tesciow :-) prezent trafiony dostalam :) tescie ze swojego tez zadowoleni...pojadlam popilam :)

Jolka ja bylam w szpitalu 7 dni...kazdy dzien to 450 euro :) plus sam porod...do tego wyciaganie mi kamieni z przewodow bo mialam kamienie w ciazy...potem jeszcze zabieg wycinania woreczka :-D

jedna dziewczyna z bb poprosila mnie o wstawienie tej informacji wiec wklejam ...

Zaginieni.pl - UWAGA! Zaginęła Iwona Dorota Prusakowska

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry