• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Szukam Mam z Niemiec

Tokareczek zdrowka dla Twojej niuni :)

Jolka sprzecior do cwiczen zakupilas juz jakis?

My dzis prezent dla tescia kupilismy na ur.(laptop) ale skladalismy sie jeszcze z siostra i bratem Adama...tescia juz stary i ma taki maly monitor... za tydzien smigamy na te urodziny...i za jednym zamachem dwie imprezy obskocze bo jeszcze Adama brat ma ur.

reklama
Witam z rana :-)
Pati jeszcze nie mam zadnego sprzetu...obserwuje na ebayu ,chce cos uzywanego,ale dobrej firmy kettler albo hammer. Jedna aukcja konczy sie za 4 dni,dwie inne za 6...chcialabym tak do 150 € ale nie wiem czy sie uda,zobaczy sie ,wole taniej kupic porzadny sprzet niz byle jaki...a jak mi nie wyjdzie z tymi aukcjami to kupie ten co ma Magda :-)
Poza tym musze w koncu termin zrobic i isc poprawic te moja koronke,ale prawdopodobnie on i tak jej nie poprawi tak jak powinien,bo ponoc ten dentysta z tego slynie,a ja nie wiedzialam...jak poprawi byle jak to 2 marca mam termin u tej mojej fajnej dentystki-ona skontroluje i jakby co to ona zrobi z tym zebem porzadek.
Jak mam do niego isc to normalnie odechciewa mi sie...
W sobote kupilam fierany do kuchni na okno i musze jechac wymienic... :/
Musze tez na miasto do DM po zabezpieczenia na szafy,bo mloda ciuchy ciagle wywala... ale to nie dzisiaj
Dzisiaj musze chate posprzatac,po weekendzie zawsze wyglada jakby tajfun przeszedl.
A jestem wiecznie zmeczona...wstaje rano i zero energii a za to zmeczenie czuje takie jakbym tone wegla przerzucila :baffled: oj potrzebny mi ten crosstrainer..........

Witam.
jeśli można o coś zapytać, to czy któraś z Was mogłaby mi napisać jak wygląda sprawa szczepień i badania bioderek w Niemczech, pytam się bo po porodzie mam zamiar pojechać do Niemiec gdzieś na 2-3 lata, bo mój M. tam pracuje i bardzo mnie interesuje ten temat. A i jak to będzie wyglądało ze strony ubezpieczenia, ja w Pl jestem teraz na chorobowym, potem macierzyński i wychowawczy (mam stałą pracę),a mój M. ma w DE swoją działalność i płaci ubezpieczenie- to będę podlegać pod niego ubezpieczenia czy swoje. Bardzo proszę o poradę. z góry dziękuję.
Pozdrawiam

Alex jak jest prywatnie ubezieczony to nie bedziesz pod niego podlegac...a szczepienia jak w polsce...chodzis na badania kontrolne...dostaniesz od lekarza ksiazeczke ,tam zawsze sa napisane w jakim terminie powinno sie przyjsc..

Jolka kup lepiej nowy...kettlera zaraz nie musisz miec...wiesz uzywany kupisz i jak cos Ci padnie to lipa...jak nie bedziesz miala gwarancji...
Ja w sobote pojechalam tylko na kawe z mloda do kumpeli i tak nam sie przeciagnelo do niedzieli do 16:30 :-D ale dzieci fajnie sie bawily,my tez ;) objadlysmy sie za caly rok... mowie Wam jeszcze troche a do 70kg.dobije...rozpacz normalnie!!! :-D ja nie wiem co sie dzieje!!!!!!!!!!!!

cześć Mamy
ja niestety o szczepieniach niewiele póki co wiem...
jestem na etapie czekania na poród i to mnie pochłania póki co całkowicie Hehe Czytam o tych wszystkich bólach i czytam:P
W likend zrobilismy przyspieszony kurs ala "szkoła rodzenia" - smiesznie bardziej bo wiele więcej sie nie dowiedziałam ale fajni ludzie w jakby nie bylo tej samej sytuacji to zawsze radośc;-)
jesteśmy z Lipska ;] ..ja w sumie od ponad dwóch lat więc niedługo. Zycie spedzałam przedtem pod Katowicami :tak:
Pozdrawiam Was i udanego wieczorru!

Jola nie kupuj używanego. Ja jestem ze swojego bardzo zadowolana, uwielbiam go i śmigam godzinke dziennie, no i 3 dzień dietka 1200 kalori :-D:-), myslalam że bedzie gorzej ale da sie wytrzymac i nie czuje głodu

Pati ja tez prawie pod 70 dociągam i tez nie wiem co sie dzieje bo od czerwca mam 5 kg na plusie!!!:szok::crazy::baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a nie zaczelam wiecej jesc!!:angry::angry:

A my w czwartek mamy operacje Szymonka:-(:-(:-( bedzie mial usuwany trzeci migdał i przecinaną błone bębenkową pod calkowitą narkozą:-(:-(:-( nie wyobrazam sobie tego:baffled::baffled::baffled:

Kobity niektorzy sprzedawaja uzywane jeszcze z rachunkiem i gwarancja...ostatnio wlasnie taki jeden mi przeszedl kolo nosa,bo zapomnialam!!! jak mi sie przypomnialo to bylo 5 minut po zakonczeniu aukcji...i poszedl pol roczny kettler z gwarancja za 151 € :wściekła/y: A ja chce cos dostac taniej,bo mamy teraz mnostwo innych wydatkow a ja fanaberie na sprzet do cwiczen :sorry2:
Ja przed ciaza mialam 70 :sorry2: i co dziwne to jakos mi to nie przeszkadzalo ... ale schudlam i teraz boje sie,ze powroce do tamtej wagi,jednak wole miec 60 niz 70 :-p
A mi sie chce ciagle jesc!!! musialabym miec dzien zalatany,zaplanowany to bym nie myslala o jedzeniu a jak siedze w domu to ciagle cos podjadam...

Co do szczepien to u mnie sprawa wygladala inaczej,bo moja pediatra szczepi jakimis malymi dawkami...ja z mloda jezdzilam co 2 tygodnie na szczepienia przez pierwsze 7-8 miesiecy.A bioderka badalam jak mala miala 3 miesiace.

No Jolka to ja Ci zycze takiego sprzeciora :-) ja mam tez ze przepuszczam aukcje ... :-D

Magda-jezuu jak dobrze ze nie jestem sama :-D ejj czy to juz starosc? hormony cos nie teges? ja tez nie jem wiecej...wrecz zaczelam zdrowo jesc!!!! jem tylko puten i z kurczaka,duzo warzyw,ryb,owocow morza,pije wiecej.nie jem makaronow normalnych,ziemiakow,bialego pieczywa...no i kuzwaaaaa jeszcze malo????????????????
No i tez ciagle glodna jestem...wtedy podjadam np.faole z puszki,mandarynki...activie...Dzis robie glodowke!! ie ma bata..bede tylko pila...no obiad zjem bo ogorkowa dzis robie... ale to tyle...niech mi sie troche rzoladek skorczy... Dzis na wadze z rana bylo 64,7!!! a wczoraj na wieczor po zjedzeniu jablek,pomaranczy i mandarynek 66,2!!! no ale to z wieczora norma... ale do konca tyg.MUSI byc na wadze 62,5!!!!

No i dodam ze strasznie mi ciaze te kg. czuje ze juz staka sprawna ruchowo nie jestem,ciuchy-tzn.spodnie za male...swetrerki przylegajace wygladaja na mnie poprostu kosmicznie-walek sie wylewa... cholera by wziela!!!!!:wściekła/y:

reklama
ja bym chciała miec takie problemy umnie jest odwrotnie mam 31 lat i waze 45 moze juz nawet mniej masakra a urodziłam 3 cory i nic mi nie zostaje miesioc po porodzie wracam do swojej wagi ubrania wiszo jak na wieszaku niewiem co zrobic zeby przytyc pozdrawiam :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry