reklama

Szukam Mam z Niemiec

Ja nieee...ja od zawsze mam tendencje do tycia,moje siostry tez...rodzina mojej mamy to grubasy.Takze...ja musze sie pilnowac jezeli chce zachowac szczuply wyglad.
Wlasnie ciezko mi zrezygnowac z przekasek i dobroci dlatego wymyslilam ten sprzet by sie ruszac...:-D jesc i spalac :-D
A mysle tez,ze chyba dopiero dobrze po 30 albo dopiero przed 40 przemiana materii jest wolniejsza i trzeba zmenic nawyki zywieniowe itp. to o czym piszesz. Przeciez 29 lat to jeszcze malo!!:-D chyba wymyslasz,panikujesz bo ''TRZYDZIECHA'' Cie goni ;-):-D mi jeszcze 3 lata zostaly...uffff:-p

Ale moj Michal w tym roku bedzie mial 30...i brzuszek mu rosnie :-D wiec moze cos w tym jest? :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ta u Ciebie za mlodym na wszystko sie jest :-D tylko stare babcie maja zawaly i stare baby tyja :-D Dobrze by bylo... ale ja nie panikuje...tylko tak jest...chyba zaczne jesc i rzygac :-D

witam:-)

odezwalam sie na berlinskim ale chyba tam malo kto zaglada, wiec i tu sie przywitam
(Patrycja, dzieki za naprowadzenie)

w DE mieszkam 3 lata, od czerwca 2010 jestem mama przeslodkiego Jasia
postaram sie przejzec watek, zeby choc troche sie rozeznac
pozadrawiam

witajcie dziewczynki:))

ja ledwo żyję.... przeprowadzka trwa.... mąż pojechał do berlina a ja walczę

maluję ... składam.... bedę we czwartek meble skręcać.... a w sobote do kuchni przywioze

dzieci pojechały na ferie więc mogę działać po malutku ;))

Witamy nowa mamusie..
A jesli chodzi o mnie to pisalam jakis czas temu i przestalam :( moze dlatego nie pamietacie...
GABINIA a gdzie mieszkasz w DE?? moze ci pomoc jak niedaleko??

======================================

dobranoc kochane!!!! do jutra

Ostatnia edycja:
Witamy nowa mamusie..
A jesli chodzi o mnie to pisalam jakis czas temu i przestalam :( moze dlatego nie pamietacie...
GABINIA a gdzie mieszkasz w DE?? moze ci pomoc jak niedaleko??

======================================

dobranoc kochane!!!! do jutra

dziękuję za chęć pomocy
ja na razie w pl ;/ ze wsi wróciłam do miasta
ale bliżej wakacji mam zamiar do B wyemigrować
czekam na sprawe w sądzie :))

dobranoc ;)

Gabinia jak do B to moze gdzies w moje okolice:)
park niedaleko wiec i na spacery jest gdzie chodzic, poza tym w koncu bylaby jakas mama z wozkiem
mam juz dosyc samotnych spacerow:/

co do szczepien to w DE masz wybor czy szczepic czy nie, jednak jak sie zdecydujesz nie szczepic to Gesundheitsamt nie da ci spokoju, bedzie zapraszac na pogadanki itd.
jak chcesz szczepic to jest tak jak w PL, kalendarz szczepien i nawet te same szczepionki
tylko to co w PL placisz, tu dostajesz na kase, np pneumokoki albo skojarzona 6w1
bioderka robi sie w 3 m-cu u ortopedy usg, jak wszystko ok to juz kontroli nie ma

Ostatnia edycja:
Klementinka dziękuję bardzo za zaproszenie ;))
chętnie pospacerowała bym z mamą która zna okolica

ale sama nie wiem gdzie wynajmę mieszkanie- mąż się rozgląda
dzieci chcę posłać do europejskiej szkoły ale nic o niej nie wiem
miałam jechać do B teraz na ferie ale ta przeprowadzka wszystko mi pozmieniała
moze pojade po niedzieli
mąż zmienił pracę i miejsce zamieszkania nie mam pojęcia jak daleko było by do szkoły
bo jak urodzę ktoś dzieci wozić do szkoły musi ....

ale wiesz jak masz ochotę to jak będę jechać to ci napiszę i podjadę jak trafie :)) na plotki ;))

ja zaraz śmigam zrobić badania bo 8 idę do lekarza i wypadało by zrobić ;)

późnym wieczorkiem sie odezwe
miłego dnia :)

reklama
Oj, dziewczyny jak ja wam zazdroszcze ze kolo siebie bedziecie i tych wspolnych spacerkow :(

A tak wogole to DZIEN DOBRY :)
U nas beznadziejna pogoda....blleee nic sie nie chce

Ale musze sie pochwalic ze moje sloneczko zaczyna za mna duuuzo slowek powtarzac!! np wczoraj cos mowie do meza i mowie: DOBRA...i slysze maly mowi DOBJA...hahah a my z mezem nie dobja tylko DOBRA a on DOBRA ale to r z tylu gardla...:D myslalam ze ze smiechu nas skreci :D

ide po kawusie...ktora ma ochote sie ze mna napic?? :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry