• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Szukam Mam z Niemiec

Agnieszka ja wlasnie pije ;)))

A powiedz z jakiej czesci Bln jestes? ja Chartlottenburgu...

A synek pewnie juz niemiecki akcent podlapal...moja tez tak gardlowo R wymawia -czasami pod H to podchodzi...Moja mama to uwielbia u niej :-D
Ja dzis sobie zarzucilam 10 min cwiczen-dokladnie cos takiego ---> YouTube - Dance Dance Dance Fitness tak zeby cale cialo rozruszac...ale ja mam kodycje do dupy...rowerek mi lepiej wychodzi...ale nie bede sie poddawala... teraz co rano bedzie to plus jeszcze takie cos--- > YouTube - Dirty Dancing Fitness Workout no i rowerek 30 min.

Dzis na sniadanko wedzona makrela... na obiad ogorkowa a na kolacje jablka.. :-D

reklama
PATRYCJA ja z München a nie Berlin :( a szkoda bo bysmy mogly sobie poplotkowac ;) ''na zywo''
Cwiczonka fajne..ja chodze na silownie co 2 dzien na ok 2 godz(juz w tym sauna ;)) tam jest kinderbetreuung wiec mam czas dla siebie ;)

wyobraz sobie ze ja w ciazy wazylam 108 kg :O a teraz przy wzroscie 172 cm mam 58kg...wiec mniej nie chce :)

A więc tak..... mój Szymek często mi choruje (ogólnie jest alergikiem na białko mleka krowiego) i jak zje cos nie tak to zaraz ma katar i kaszel ale jak bylismy ostatni w Pl to bolalo go pierwszy raz ucho (dostalismy kropelki i po kłopocie) a teraz pare dni temu dostal gorączki prawie 40 stopni , polozylam go spac w południe, obudzil sie z płaczem że boli go ucho:szok::baffled::wściekła/y:no i ja wściekła że zawsze cos:angry::angry::angry::angry: i wiecej nie chodzi do przedszkola niz chodzi, wkurzylam sie zapakowalam go do auta i pojechalam do laryngologa a tu calkiem inna bajka niz w PL, zaraz go przebadał na jakims dziwnym sprzecie który wyrysowal mu wykres i ten wykres wyszedł nie taki jak powinien i to oznacza że ropa gromadzi mu sie w błonie bębenkowej bo nie ma wogóle gdzie odpłynac bo Szymon ma 2 migdały powiększone i dodatkowo 3 migdał :zawstydzona/y::-(:wściekła/y::angry: ale ja sie boje przecinania tej błony bebenkowej bo jak źle zrobią to może nie słyszec:-(:-(:-(:-(:-(:-(:szok::szok::szok::szok::szok::szok: a jak mu nie zrobia to też źle bo pozostając w uchu, stopniowo niszczy kosteczki słuchowe, nerwy oraz błędnik. Mam już dośc!!!!

Pati ja wczoraj pomiary robilam i w tydzień czasu obwód brzucha minus 2 cm i uda minus 2 cm:-):-):-):-):-):-) ale dietka:-):-):-) tylko wkurza mnie to wazenie wszystkich produktów i osobne gotowanie dla mnie:sorry2::sorry2::shocked2:

Klementinka dziękuję bardzo za zaproszenie ;))
chętnie pospacerowała bym z mamą która zna okolica

ale sama nie wiem gdzie wynajmę mieszkanie- mąż się rozgląda
dzieci chcę posłać do europejskiej szkoły ale nic o niej nie wiem
miałam jechać do B teraz na ferie ale ta przeprowadzka wszystko mi pozmieniała
moze pojade po niedzieli
mąż zmienił pracę i miejsce zamieszkania nie mam pojęcia jak daleko było by do szkoły
bo jak urodzę ktoś dzieci wozić do szkoły musi ....

ale wiesz jak masz ochotę to jak będę jechać to ci napiszę i podjadę jak trafie :)) na plotki ;))

ja zaraz śmigam zrobić badania bo 8 idę do lekarza i wypadało by zrobić ;)

późnym wieczorkiem sie odezwe
miłego dnia :)
daj znac jak bedziesz w Berlinku
teraz zjezdza sie do mnie rodzinka na ferie ale mysle ze kawka udalaby sie:), albo jakis spacerek jak juz wiosennie sie zrobi
a czemu nie chcecie dzieci wyslac do niemieckiej szkoly? kazda "normalna" szkola jest bardzo otwarta na dzieci cudzoziemcow, czesto maluchy szybciej lapia jezyk niz my dorosli sie tego spodziewamy
Oj, dziewczyny jak ja wam zazdroszcze ze kolo siebie bedziecie i tych wspolnych spacerkow :(

A tak wogole to DZIEN DOBRY :)
U nas beznadziejna pogoda....blleee nic sie nie chce

Ale musze sie pochwalic ze moje sloneczko zaczyna za mna duuuzo slowek powtarzac!! np wczoraj cos mowie do meza i mowie: DOBRA...i slysze maly mowi DOBJA...hahah a my z mezem nie dobja tylko DOBRA a on DOBRA ale to r z tylu gardla...:D myslalam ze ze smiechu nas skreci :D

ide po kawusie...ktora ma ochote sie ze mna napic?? :)
gratuluje pierwszych slowek, my jestesmy na etapie dada, baba i tata, mama jakos nie chce przez gardlo przejsc;)
Agnieszka ja wlasnie pije ;)))

A powiedz z jakiej czesci Bln jestes? ja Chartlottenburgu...

A synek pewnie juz niemiecki akcent podlapal...moja tez tak gardlowo R wymawia -czasami pod H to podchodzi...Moja mama to uwielbia u niej :-D
Ja dzis sobie zarzucilam 10 min cwiczen-dokladnie cos takiego ---> YouTube - Dance Dance Dance Fitness tak zeby cale cialo rozruszac...ale ja mam kodycje do dupy...rowerek mi lepiej wychodzi...ale nie bede sie poddawala... teraz co rano bedzie to plus jeszcze takie cos--- > YouTube - Dirty Dancing Fitness Workout no i rowerek 30 min.

Dzis na sniadanko wedzona makrela... na obiad ogorkowa a na kolacje jablka.. :-D
o rany, gratuluje mobilizacji, mi wlasnie tego potrzeba zeby schudnac, po ciazy jeszcze mi troche zostalo
teraz z diety tez nici bo jak goscie to kazdemu sie dogadza, sobie rowniez:zawstydzona/y:
PATRYCJA ja z München a nie Berlin :( a szkoda bo bysmy mogly sobie poplotkowac ;) ''na zywo''
Cwiczonka fajne..ja chodze na silownie co 2 dzien na ok 2 godz(juz w tym sauna ;)) tam jest kinderbetreuung wiec mam czas dla siebie ;)

wyobraz sobie ze ja w ciazy wazylam 108 kg :O a teraz przy wzroscie 172 cm mam 58kg...wiec mniej nie chce :)
jak ty to zrobilas? super wynik, chcialabym chociaz polowe schudnac tego co ty
bardzo chcialabym dojsc do wagi jeszcze panienskiej bo maz tez mnie utuczyl
po ciazy schudlam juz 10 kg ale jeszcze nastepna 10 czeka na zrzucenie

Magdalena wspolczuje problemow zdrowotnych, mysle ze taki zabieg to dla nich rutyna i nie zrobia krzywdy twojemu synkowi
a co to za dietke masz?

Ostatnia edycja:
jak ty to zrobilas? super wynik, chcialabym chociaz polowe schudnac tego co ty
bardzo chcialabym dojsc do wagi jeszcze panienskiej bo maz tez mnie utuczyl
po ciazy schudlam juz 10 kg ale jeszcze nastepna 10 czeka na zrzucenie

No wlasnie ta mobilizacja-najwazniejsze :)i inne rzeczy-ale ZADNYCH DIET!!! to nie dla mnie i nie na dluzsza mete,bo potem wrocisz do starego trybu i bedzie jojo...a tego nie chcemy..

ja wczoraj pomiary robilam i w tydzień czasu obwód brzucha minus 2 cm i uda minus 2 cm:-):-):-):-):-):-) ale dietka:-):-):-) tylko wkurza mnie to wazenie wszystkich produktów i osobne gotowanie dla mnie:sorry2::sorry2::shocked2:
GRATKI dla Ciebie!! Oby tak dalej!!

Dla motywacji macie moje fotki :) jedno z porodu...bllleee a drugie na tych wakacjach(rok po porodzie!) a teraz waze jeszcze 8 kilo mniej jak na wakacjach!!!!!

Załączniki

• xc.jpg
    xc.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 74
  • kj.jpg
    kj.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 72
Ostatnia edycja:
Bo ja ciebie Agnieszka chyba z Klementinka pomylilam?
Klementinka Ty z Berlina tak? :-D

No Magdalena27-big gratki...jaka dietke stosujesz? musze sobie tez wage kupic...chciaz ja w sumie to na owocach,watrzywach jestem...i jakos nic...ale od dzie powiedzialam BASTA-bede cwiczyla chciaz pol godziny dziennie... Muesze sie tez pomierzyc...

Agnieszka niezle schudlas-respect!!:-)

Pati moja dietka to liczenie kalorii nie przekraczam dziennie 1200:-):-) i nie jem po 19.00 wcale nie czuje glodu jem np sniadanie o 7.00 musli +mleko (ale wszystko zważone i obliczone kalorie) sniadanie zawsze ok 300kalori

później dopiero obiad ok 13.00 np 100g ziemniaków+100g piersi z kurczaka w ziołach nie na tłuszczu!!! +sałata z łyzką śmietany zawsze ok 400kalori

i kolacja przed 19.00 np. pumpernikiel+biały serek = warzywko typu papryczka pomidor nie więcej niz 200kalori i tak codzienni tylko inne dania a reszte kalori to picie między posiłkami albo jabłka i jak rano ide do pracy to siadam na ab swing na 10 minut a jak nie ide to crostrainer 30minut i wieczorkiem o 20.30 crostrainer 30-45 minut.

Pati ja mam takie cos Zumba Fitness at Nintendo :: Games to na nintendo ale jeszcze nie gralam:-) bo teraz mam crossaa może w niedziele spróbuje

Patrycja ja jestem z Berlina:tak:
wedding na granicy z prenzl´berg, wiec troche daleko od ciebie
ale od czego jest komunikacja
mysle ze wiosna zrobimy jakis piknik z dzieciaczkami i wszystkimi mamusiami berlinskimi

Agnieszka niezla zmiana, super figurka

Magdalena bylam na podobnej dietce, pieczywo tylko rano, obiad pieczone miesko z warzywami, bez kartofli
a na kolacje micha owocow z jogurtem naturalnym
musze wrocic do tego bo wiosna coraz blizej

Weglowodany do 16stej a bialko caly dzien...ale od 18 nie jadlam wogole..do tego silownia,picie 2 litry dziennie wody(nie zawsze wychodzilo bo nie lubie) i nie napychac sie..jak juz glodu nie odczowasz-konczysz...JESC REGULARNIE to wszystko...

reklama
Magda swietne to nitendo jest-juz kiedys sie na to czailam... moze sobie fundne...w koncu nie pale :-D

Klementinka u nas fajny freizeitpark jest :-) czesto chodze z mloda latem...albo bardzo lubie Brizergarten -tam to wogole bosko jest :-) bylas kiedys?

Ja na sniadanie zjadlam polowe makreli wedzonej...ryby jem praktycznie codziennie..no i o 14 zjem zupe...
Magda a smietane jaka uzywasz? ja np.do salatek kwasna bo ma tylko 10 gram fettu-a nie jak zwykla 30... ale w sumie salatki to zazwyczaj na jogurcie naturalnym...a do zup uzywam magerjoghurt... 0,01gram fettu...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry