reklama

Szukam Mam z Niemiec

Gabina - kobieto po prostu mnie rozbrajasz!!! Nie mozna sie tak szybko poddawac!!! ja umialam tylko Guten Morgen jak wyjezdzalam do de i to w dodatku uzywałam go przez cały dzien a nie tylko do południa:szok:. Wynajelismy mieszkanie i normalnie sie na nim zameldowalismy bez problemu wszystko trwało godzine!!! jak ty w de nie masz pracy to twój mąz ( tak bylo w moim przypadku) musi wypelnic papier że bedziesz na jego utrzymaniu. Albo sama musisz udowodnic ze jestes w stanie sie utrzymac w de jezeli twuj pobyt bedzie dluzszy.

Nie wszyscy chca kaucje za mieszkania niektórzy jej wcale nie biora trzeba duzo szukac.

W szpitalu przyjma cie bez problemu ale lepiej żebys miala meldunek wczesniej zrobiony i zalatw sobie położną tez wczesniej, ja bylam na 3 spotkaniach przed porodem i po porodzie do mnie przyjezdzała raz w tygodniu tak przez ok 2 miechy zeby sobie pogadac :))

no i nie wybrzydzaj z tymi mieszkaniami zawsze mozna zmienic za jakis czas!!

reklama
Gabina wpisz sobie w google Charlottenburg wohnung mieten i ci wyskoczy miliony mieszkan

a i facetem sie nie przejmuj oni są chorzy jak maja cos zalatwiac!!! szczególnie sprawy papierkowe, najlepiej jak bys sama wszystko zalatwiła wtedy by był szczęsliwy!!!

Ostatnia edycja:
Magda chętnie bym pojechała do B i próbowała załatwiać sama ale nie mam co z dziećmi zrobić i nie bedę miała gdzie prenocować bo mój A mieszka w jakimś mieszkaniu z 3 kolegami- więc odpada;/

a poddaję się to fakt bo jestem bezradna.... mąż pyta gościa co go niby kieruje i pomaga mu z formalnościami ale jakoś ciągle coś innego mówi
np że na rodzinne czeka się nawet do 4 lat :szok: od czego to zależy?? potem ze musi się rozliczyć w de z podatkiem dopiero dostaniemy..... normalnie zawrót głowy:angry::angry::angry:
a mieszkanie... no własnie trzeba szukać .... tylko ciągle jest jakieś "ale"

sama nie wiem... dzisiaj mam sprawe więc po niej zdecyduje co dalej

Zdecydowanie popieram Cie Magda i jest dokladnie tak jak mowisz. Spojrz Gabinia na to wszystko wlasnie z takiej strony :-)
Ja tez nie znalam niemieckiego jak tu przyjechalam. Malo tego zarzekalam sie ze sie go nigdy nie naucze bo taki trudny a teraz sama sie z tego smieje :-D

Pierwsze mieszkanie tez mielismy okropne i wlasnie na Weddingu bo nie stac nas bylo na cos lepszego ale po roku udalo nam sie przeprowadzic i zaczac planowac normalne zycie.

Nie wiem co to za czlowiek ktory doradza Twojemu mezowi ale na pewno nie robi tego dobrze. Ja jestem jeszcze niedoswiadczona w kwiestii roznych dodatkow rodzinnych, na dziecko itp ale tutaj masz same specjalistki, ktore na pewno powiedza Ci jak jest na prawde bo same przez to przeszly.

Glowa do gory!
Co Cie nie zabije to Cie wzmocni!

Ostatnia edycja:
Witam po dlugiej nieobecnosci:-)
Gabina-zgadzam sie z poprzedniczkami.Ty sie nic nie oprzejmuj jezykiem.Sam ci do glowy wejdzie,a jak urodzisz dzidziusia to sie bedziesz od niego uczyc.Taeraz dzieci do szkoly pojda to tez beda umiec a ty od nich bedziesz lapac podstawy.
Ja tez przyjechalam bez jezyka-na poczatku dogadywalam sie po angielsku i uczylam niemieckiego.teraz nie mumiem angielskiego:-)
u nas male zmiany -laura ma od tygodnia aparat sluchowy na jednym uszku-i widac roznice:-)
Rozroznia glosy.wczesniej smiala sie do wszystkich a teraz juz jest kochana mamusia:-) i jak ktos sie jej nie spodoba to jest placz i leja sie lzy...pomimo ze znala te osoby wczesniej.
Na drugie uszko bedzie implant.Takze terza non stop jezddze i zalatwiam,to do lekarza,Früforderungstelle,sozialamt,no i krankenkasse...
za aparat i operacje zaplaca ale koszty rehabilitacji musimy sami pokrywac-taka mamy taryfe.No ale najwazniejsze ze za aparat zwroca-1500 € i za zabieg-7000€ .
Teraz jeszcze musze wypelnic kwitek na legitymacje inwalidka dla malej.
To by bylo na tyle
buziaki dla was !!!!
i pamietajcie jak mnie nie ma to nie znaczy ze o was zapomnialam-podgladam was czesto!!!!!

Czesc tokareczka, to dobrze ze wszystko sie zaczyna powoli ukladac i najwazniejsze ze laura wie juz jaki glos ma jej mamusia :-) Trzymam kciuki zeby Ci sie wszystko udalo zalatwic i zeby zwrocili Ci cala kase, bo widze ze bardzo duzo musicie wydac z tego powodu! U mnie dzisiaj mala imprezka, dla mnie oczywiscie bezalkoholowa :-( ale coz, dobro dziecka najwazniejsze :-D wiec bedzie mi maz bezalkoholowe drinki serwowal. Jutro znowu na obchod po miescie w poszukiwaniu za idealnym wozkiem wiec zyczcie mi powodzenia bo jak go nie znajdziemy to niedlugo chyba oszalejemy :crazy: Milego weekendu dziewczyny i pieknej pogody!

Gabinia nie badz taka miekka i nie poddawaj sie tak latwo...To normalne wszystko jesli wyprowadza sie do innego kraju.... kazda z nas to przeszla...i zaloze sie ze zadna by juz nie chciala wrocic do pl ;)

Tokareczek-ogromnie ciesze sie z postepow... trzymajcie sie i trzymam kciukasy za dalsze pomyslne leczenie :)))

Ja wczoraj bylam wreszcie na fitness... :-) cale dwie godziny bez przerwy cwiczen...i dzis juz mnie ciagnelo zeby isc znowu...ale mialam dzis mala i niestety nie wyszlo...ale za to z kumpela i naszymi dzieciakami odwiedzilismy moj ulubiony berlinski park :)))) ogolnie wczorajszy i dzisiejszy dzien milo spedzilam...juz o 09:30 bylam u kumpeli,kawa,potem fitness razem,pojechalysmy na salatke ,a potem pojechalam po mala i spowrotem do niej...zostalysmy na noc i dzis caly dzien tez razem :)))

witam w niedzielny ranek :)
jestem cała i zdrowa po sprawie ;))

wiecie co ten baran wymyślił na sprawie???.... że zgodziłby sie na wyjazd dzieci jak mu określę na ile pojadę i mam mu przedstawić potwierdzenie ze mój mąż tam pracyje legalnie.... nie miał jak sie bronić więc wymyślał hihihih
także w piątek jestem w B wyjadę ok 9-10 muszę do tej szkoły europejskiej zajechać zeby w sądzie przedstawić ze nie ma problemu z przyjęciem do szkoły ;)

moze któraś z was znajdzie chwilkę to się spotkamy ??:happy2::happy2:
kurcze jadę bez nawigacji ... muszę obrać punkt dojazdu który znam ..bo się zgubię ;/

pozdrawiam i do wieczorka ;)

Czesc dziewczyny. Ja niestety nie spedzam tak dobrze weekendu. Wczoraj do poludnia spedzilam czas w toalecie, pewnie sie domyslacie dlaczego... :-( i dobrze ze mnie maz zmobilizowal zebym w koncu cos zjadla bo inaczej to bym chyba w ogole wczoraj spedzila caly dzien w domu. Jak mi sie zrobilo troche lepiej to pojechalismy do Baby1 na Spandale. Spedzilismy tam 4 godziny ogladajac wozki i inne rzeczy !!! Maja niezle ceny i wybor tez bardzo duzy wiec polecam. Jesli bedziesz Gabinia chciala cos kupic w Berlinie to odwiedz ten sklep BabyOne-Berlin-Spandau - Fachmarkt Details Seiten .
Dzisiaj niestety tez od rana okropny bol glowy no i lekko jest mi niedobrze. Zobaczymy jak sie dalej sytuacja rozwinie.
Gabinia, to swietnie ze wszystko poszlo wczoraj bez problemow w sadzie.
Nie masz od kogo pozyczyc nawigacji? Ja bym sie chyba w Berlinie zgubila, jakym miala tu pierwszy raz przyjechac bez navi. Popytaj znajomych moze ma Ci kto pozyczyc, na pewno bedzie Ci latwiej.
Daj znac jakie masz konkretne plany na weekend to zobaczymy co da sie zrobic, moze gdzies na szybka kawe sie spotkamy.Moze Pati tez bedzie chetna :-)
U mnie co prawda sobota zwykle totalnie zaplanowana ale daj po prostu znac kiedy bedziesz miala chwile to moze uda nam sie spotkac.
Milej niedzieli wszystkim zycze :-)

reklama
Bluetooth na pewno bede w piątek i tylko w piątek
jadę do szkoły a pózniej na 16 mamy spotkanie z tym gościem co nam załatwia sprawy ... muszę go sama odwiedzić bo coś mi za dużo kręci.... a jeszcze prezent jakiś chce.... jakiś alkohol mu kupić czy co????

takze jak dobrze pójdzie bede ok 12-13 jak pójde do szkoły to ile - pół godziny i do 16 mam luz ;))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry