reklama

Szukam Mam z Niemiec

Blond ja Mala kapie dziennie bo niehce zeby miala potowki jak bedzie troszke wieksza to zapewne nie bede jej kapala codziennie bo i po co przeciez nie bedzie sie bila z g..nem:-D jak skonczy 1,5 miesiaca to bede ja kapala co 2 dni ale teraz staram sie zeby nie dostala niczego na skorze.
Milego weekendu kobietki:happy:

reklama
Hi, kurcze dawno nie zagladalam na ten watek, a tu tak fajnie sie rozkrecil:tak:. Ja mojego malego kapalam tez tak dwa razy w tygodniu, teraz tez tak robie, chyba, ze straszne upaly i dziecko mi sie zapoci, wiec wowczas czesciej. Tak to jak zwykle "zwkle" mycie cialka, zabki,czytanie bajeczki i do lozeczka. Erik od tygodnia chodzi do zlobka, ma w grupie 6scioro dzieci i dwie panie do opieki. Zlobek jest polaczony z przedszkolem, wiec jak bedzie starszy nie bede musiala go przenosic. Jestem jak na razie bardzo zadowolona, a maly sie szybko przyzwyczail:tak:

A ja sie pakuje:-), jedziemy do Polski na tydzien, ale zawsze to cos. No normalnie słonko mi dzis swieci nadal nie wierze bo wczoraj lało i paskundiasto było.

No drogie mamusie mam nadzieje ze sie wylegujecie i wypoczywacie.

Kicia super, ze jedziesz do PL. Ja jade w polowie wrzesnia do Polski, na dwa tygonie. Wtedy dopiero bede miala urlop. Ale to juz za prawie miesiac:tak: U nas tez sie pogoda poprawila i niedlugo "lecimy" na plaze:tak:

Witaj AGA!!!
Widze, ze jestes z Hamburga, super, bo ja rowniez od niedawna tu mieszkam HH-Billstedt , ale niestety nie dosc ze nikogo tu nie znam to jeszcze nie znam jezyka, aby z kims pogadac, poradzic sie...
Mam pytanko, czy nie orientujesz sie w sprawie szpitala Mariahilfe, bo wlasnie tam bede rodzic, czy jest to dobry szpital, jaka opieka tam jest...???
I jeszcze jedno pytanko w sprawie lekarza dziecinnego, czy moglabys mi jakiegos dobrego polecic, oczywiscie, takiego ktory zna jezyk polski, zebym sie dogadala...z gory bardzo dziekuje

Witam dziewczyny,
zazdroszcze Wam odwiedzin w Polsce ja tam bede dopioero w grudniu.
Wczoraj wyszlismy z Moim na cala noc Laura zostala z matka chrzestna wiec nie musialam sie martwic.Tego trzeba Nam bylo bo juz dawno nie wychodzilismy.
Pogoda dopisala i dzis bylismy z Laura na spacerku.
Pozdrawiam

bild016wi1.jpg

witam moje panie , a tak wyfgladalam wczoraj na godzine przed wyjsciem na impreze, ale bylo zajebiscie

Dzien Dobry Dziewczyny,
u nas od wczoraj tez wreszcie nie pada a dzisiaj piekne sloneczko:-)od razu lepiej wstaje sie z lozka

Blond - dzieki za adres szkoly, niestety to tylko w Düsseldorf, wiec napisalam do nich maila, czy moze wiedza cos o szkolach w moich okolicach (sama szukalam w internecie, ale niestety bez powodzenia), nadal nie trace jednak nadzeii, ze cos znajdziemy

Ania - karmisz Laure butelka?pytam, bo piszesz, ze wyszliscie w nocy

my tez przy kazdej sposobnosci, wychodzimy we dwojke w mezem
my tu mieszkamy zupelnie sami (bez babc i cioc), wiec jak tylko ktos do nas przyjedzie korzystamy z okazji:elvis:

reklama
mam jeszcze pytanie do mam dzieciaczkow, ktore juz skonczyly przedszkole lub wkrotce skoncza:
a mianowicie, nasz Maxio w tym roku bedzie mial ostatni rok w przedszkolu (we wrzesniu 2008 do szkoly) i dostalismy taka karteczke z przedszkola, ze dzieci z rodzin "przybyszow"(a wiec nie niemieckie) , maja uczeszczac na zajecia jezyka niemieckiego (organizowane w przedszkolu)
nasz Maxio mowi swietnie po niemiecku,lepiej jak po polsku, bo my w tym jezyku rozmawiamy w domu i mamy prawie wylacznie niemieckich znajomych, dyrektorka powiedziala nam, ze on wlasciwie tego nie potrzebuje, ale to nauczycielka (bedzie przychodzic specjalnie ze szkoly) ma zdecydowac, czy to mu potrzebne, czy nie

czy jest cos takiego u Was tez (poza Bawaria)?
jesli tak, to czego oni sie tam ucza? - mowic to on potrafi (buzia mu sie nie zamyka:-)) , czytac i liczyc tez:confused:
dzieki za odpowiedz, pozdrawiam;-)
Pscola

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry