reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Patrycja, fajnie Cie znow tutaj spotkac! Mialysmy juz pare razy okazje sie tutaj na bb spotkac! Jak twoja slicza coreczka??
A co do tego ze mieszkasz tak daleko, ja nie widze problemu- wsiadaj w autko i przyjezdzaj do nas!!! Spac tez bedzisz miala gdzie!!!

Zebym ja sierota jeszcze prawko miala:-D:-D:-D:-D

A niunia-dziekuje, dobrze sie miewa...Co raz wiecej broi,zaczyna wreszcie sama tuptac wiec mamy wesolo...

reklama
Malwanka,ubezpieczenia(na rente czy kase chorych)czesc placi chef a druga czesc odciagaja ci od razu z wyplaty.W kasie chorych bedziesz ubezpieczona u twojego meza, jesli nie bedziesz pracowala.

Czesc Sweety,
jeszcze nie wiem gdzie.Wlasnie jestem na etapie przeszukiwania niemieckich stron z ofertami mieszkan do wynajecia. Dosc trudne to zadanie dla kogos kto w ogole nie zna miasta.Moj maz bedzie pracowac w Unterrath. Nie wiem czy to dobra dzielnica, ktore rejony ewentualnie omijac szerokim lukiem.

hej wszystkim,

Krecik, Zuza -dotarlyscie szczesliwie ?

Malwanka, chcialbym ci pomoc, ale nie znam tych okolic :-(, a co do pytania wczesniejszego, to Sweety juz wyjasnila, nic wiecej nie trzeba robic :tak:, jak tylko przyjedziecie i zameldujecie sie to poszukajcie lekarza dla malej , bo tutaj innej sa terminy szczepien i bilanse, tzw. U1,U2,U3 itd. ;-) trzymam kciuki i powodzenia !!!

Dzieki dziewczyny za informacje i dobre slowo.
Zrobimy Justynko jak piszesz-meldunek i szukanie lekarza, tylko jak mam tego lekarza znalezc?Udac sie do najblizszej przychodni? To wystarczy?
Pytanko jeszcze do Sweety: moze moglabys podpowiedziec nam, ktore dzielnice Dusseldorfu sa ok.? Bede wdzieczna za kazda wskazowke:zawstydzona/y:

Malwinko, dzielnice ktore moge wam polecic to:
Benrath
Hassels
Itter
Himmelgeist ( bardzo cicha dzielnica no ale dosc droga)
Holthausen
Unterbach
Urdenbach

Nie polecam:
Garath!!!:no::no::no:

A co do innych dzielnic to sie nie wypowiem bo poprostu nie wiem.
No moze pomoglam wam troszeczke.
Acha a Unterrath tez nie wiem jaki jest bo tam jeszcze nigdy nie bylam.

Malwinko, a co do lekarza dziecinnego , to jak bedziesz wiedziala juz dokladnie gdzie bedziecie mieszkac ,to podpowiem ci jakiegos .

A zostaniecie tu juz na stale czy tylko na pare miesiecy/ lat?

reklama
Sweety, jestes kochana! Juz siedze z nosem w mapie i patrze gdzie sa te dzielnice:-)
Moze uda mi sie znalezc cos blisko Twojej okolicy;-)
Przyjezdzamy na rok z mozliwoscia przedluzenia. Zobaczymy jak sie wszystko potoczy. ostatni rok ( a nawet dluzej) spedzilismy za granica i szczerze mam nadzieje na jakas stabilizacje.
Jesli chodzi o lekarza-juz z gory dziekuje za pomoc.:-)

Do góry