reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Tarnów

Czesc dziewczyny :)
No zimno dzis brrr a ja głupia poszłam do miasta w sandałkach i taj mi stopy wymrozilo ze pewnie bede chora :(
Jutro jedziemy do Bydgoszczy na chrzest coreczki mojej kuzynki. Tak ze chwile mnie nie bedzie . Tzn jest tam net i biore swojego lapiego , ale wiadomo jak to jest jak sie kupa rodzinki zbierze :) Wrocimy pewnie kolo srody. Fajnie taki nasz ostatni wypad pewnie przed porodem.
Buziaczki dla Was :) papap

reklama
Witam
dlugo mnie niebylo ale tak czas mi leci ze nie mam kiedy pisac
Violaz wiem co to znaczy miec mrowki my tez mielismy z tym problem ciezko sie ich pozby nic nie pomagalo zadne specyfiki ze sklepu ani domowe sposoby, wlasciwe to same znikly. odpukac
ja karmilam malego 3m tak jak pisalam wczesniej laktatorem sciagalam mleko i dwalam butelke ale musialam dokarmiac sztucznym bo mojego bylo malo, wiec ztwierdzilam ze nie ma sensu go nadal karmic w ten sposob

co do wozkow to ja mialam dwa typy implast bolder 3 i x lander tzrykolowy. kiedy pojechalismy zamowic wozek to bylam nastawiona na xlandera, ale jak zobaczylam implast to zapytalam sie o cene i sie okazalo ze na ten model co chce spuszczom nam na samym wozku 150 zl pluz rabat za fotelik. akupowalam w mieszku wlasnie, wiec zdecydowalam sie na implasta. Jestem zadowolona ale i tak chce kupic mniejsza spacerowke bo czasem sie przydaje zastanawiam sie nam bebe confort. a co do sklepu w machowej to bylam tam ogladac wozki i ten implast tam byl duzo drozszy niz w mieszku, jakis ten skle mi nie przypadl do gustu.
igorekk fakt pogoda straszna dzic ja sie zmalym wybralam do miasta, byl wg mnie cieplo ubrany rajtki zimowe, spoddnie, kurtak i ciepla czapka i do tego dwa koce a i tak zimny byl wiec musialak kupic mu koc zeby nie przemrzl, ale pocieszam sie ze ma byc cieplo teraz oby w koncu juz lato

arwen fajny ten implast ,
ja zawsze sprawdzam czy Kubie ciepło na karku , jak jest ciepły to znaczy że jemu ciepło pomimo że ma np zimne rączki
nie narzekajcie na zimno bo na pewno nie macie tak jak ja ;-) u mnie dzisiaj aż 11 stopni i pada co chwilę , ale ja pomimo wszystko chodzę z Kubą na spacery :tak:
ale mi dał czadu w nocy ,cały czas się kręcił i wiercił że przez to sama nie mogłam spać więc wziełam go do łóżka z tym że on sobie już smacznie spał a ja się męczyłam :-(
na szczęście jutro sobota to mój D w domu to sobie troszkę będe mogła pospać ;-)

AniaSm- to fakt z ta pogoda choć u nas rano było 13 stopni :no:.A ja jestem z tych ciepłolubnych;-)czsem żałuje ze nie zostałam we Włoszech na stałe bo ja uwielbiam ich pogodę :-) i wogółe lubię ich jako ludzi ,zawsze usmiechnięci, weseli.A nie jak u nas, gburowaci jesteśmy strasznie :eek:.Ania a jakie są u Was wogóle temperatury ,bo chyba przekraczaja 20 stopni co???

wiesz ja też bardzo lubię ciepło i w tamtym roku w wakacje było całkiem fajnie , bez przesadnych upałów (w dzień gorąco a w nocy chłodno) przynajmniej jest czym oddychać , ale w tym roku przez wulkan nastąpiło ochłodzenie , generalnie wszystko jest do przeżycia , nie ma robactwa i w miarę stała temp , jak jest np -7 to przez kilka dni a nie że dziś jest na minusie a jutro już grubo na plusie
norwedzy też są bardzo życzliwi , wchodząc do sklepu pani się zawsze uśmiecha , raz mi się nawet trafiła ekspedientka która jak usłyszała że mówie po polsku to mi powiedziała "dzień dobry" hahaha

Witam
Aniasm tez mi sie wydaje ze tak sie sprawdza ale moja mama to mowi ze mu zimno wiec dla swietego spokoju kupilam koc.
Maly dzis torche marudny mam nadzieje ze nie zarazila sie od kuzynow.
Dzis sie trochu wkurzylam bo jak chcialam kapac malego to przyszla mama i siostra do pomocy i kazda "doradza" tak go wkoncu obstwily nie dopuscily mnie do niego ze ko nie mialam jak wykapac, z tego wszystkiego nie zrobilam mu mleka. Na koncy wszylo ze go zle kapie Juz wole robic to sama tragedia, zeby to pol roku szybko zlecialo.

arwen współczuje , ja wszem i wobec głośno powiedziałam że jak potrzebuje to o pomoc prosze i póki co nie jest źle ,ale też słyszałam już milion "dobrych" rad z których nie zawsze korzystam , następnym razem powiedz mamie że przegrzanie jest gorsze w skutkach a jak ma ciepły karczek to jest ok , nie daj sobie bo potem ci na głowe wejdą
moja mama to mi Kuby z ręki nie weźmie jeśli sama go jej nie dam
rany jeszcze tylko 3 tyg i w drogę :) z jednej strony się cieszę a z drugiej jak pomyśle że znowu 2 dni w samochodzie to mi się odechciewa , poza tym po powrocie z PL mamy zawsze kryzys finansowy , no ale następna wizyta dopiero w grudniu więc niech tam ;)
miej nocki

coś znowu się cicho zrobiło
dziewczyny pobudka odezwijcie się
u mnie słoneczko świeci więc jak Kuba wstanie idziemy na spacer , bo wczoraj zanim się wygrzebałam z domu to się zachmurzyło i musieliśmy uciekać z huśtawek bo zaczeło padać ale jest postęp bo można już w krótkim rękawku wyjść na polko :)
no i jeszcze tylko 3 tygodnie i będziemy w PL

reklama
Hej Ania u nas jest w końcu ładnie też to dziewczyny śmigają z wózkami :-D.

Fajnie że jeszcze 3 tygodnie i będziesz w Polsce ;-);-).Ciekawe czy nam sie to spotkanie uda ;-).

Do góry