reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Tarnów

reklama
Ja rodziłam na nowym nic nie zostawiałam uważam że szpital powinien sam zabezpieczać oddział w takie rzeczy !!

ja pierwszego synka rodzilam na nowym szpitalu i zostawiałam 3 szt pieluszek, nawet przy wypisie połozna sie pytała czy cos zostawiam. A poza tym tam na drzwaich gdzie dzieci sie przebiera pisalo.

Na Nowym pisałao przynajmniej 9 lat temu na drzwiach, żeby zostawić 2 pieluszki i zostawiłam a na starym nic nie zostawiałam, pytałam się pań od maluszków ale nic nie chciały. Jedyne co to A przynióśł z domu takiego malutkiego misia chłopczykowi.

a na starym szpitalu to dziecko cały czas jest przy mamie i mama się opiekuje dzieckiem (myje, przebiera, karmi) czy dzieci są dowożone w razie potrzeb dziecka i mamy? czy pokazują jak się myje dziecko, poprawnie zmienia pieluszke ?

Mko dziecko moze być z mama cały czas, myją panie od noworodków dziecko, ale jak chcesz i o to poprosisz to mozesz być przy myciu i pokażą Ci jak przebierać, przebierasz Ty jak już masz siły a na początku one, w miarę potrzeb. Ja nie prosiłam teraz o pokazanie przebierania i mycia no bo nie musiałam ale obok mnie dziewczyny jak prosiły to szły z paniami na mycie.

a ja jeszcze jedno pytanko mam jak to jest z tymi podkładkami poporodowymi a konkretnie jakie kupić jakiej firmy są najlepsze i ile tego do szpitala wziąć ze sobą?

ja miałam takie Matopat Podkłady Poporodowe Absorgyn 10Szt. opinie użytkowników - Cokupic.pl a potem bella - te pierwsze super a bella później również spełniły swoje zadanie ( może jak dla mnie to mniej "przewiewne" )

co do szpitala to bardzo polecają ostatnio ten w roztoce moze faktycznie warto bo warunki bez porównania np z nowym szpitalem na starym nie byłam to sie nie wypowiem ..

podobno w roztoce nie jest tak rewelacyjnie, dzis jak bylam w przychodni to Panie ciężarne o nim opowiadaly, nazekaly ze nie ma odpowiedniej liczby lekarzy i anestezjologa.

Nowy szpital troche lepiej wyglada, maja nowe łóżka, duzo lepsze i nie zgrzypionce. i ogolnie troche przyjemniej. A stary jest w remoncie mam nadzieje ze zdążą, ginekologia juz wyremontowana teraz oddział nowoodkowy i położniczy.
zd_ginpol_6l.jpgzd_ginpol_1l.jpgzd_ginpol_3l.jpgzd_nowo_7l.jpg stary szpital oddzial ginekologiczny po remoncie
Mko j
a uzywałam bella podklady ale teraz koleżanka mowila ze kupil sobie podpaski always mega duze i jej wystarczyly wiec ja tez sprobuje.

Ostatnia edycja:
reklama
podkłady miałam te same co Momo, rewelacja, tylko ja nie kupowałam, bo w bochni po prostu dawali pacjentkom całe paczki, nawet nie wiedziałam, że można je kupić w aptece

a Dziewczyny jak myślicie o czymś poza Tarnowem to ja szczerze polecam oczywiście bochnie:) bo warunki są bardzo dobre, znieczulenie bezpłatnie, ja byłam mega zadowolona, no i świetni noenatolodzy w razie czego

Do góry