reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Chodzilam co miesiac, ostatnio mialam 3tyg, a teraz 20dni. U mnie wynika to raczej z obciecia "punktow" lekarce-cokolwiek mialoby to znaczyc, i ona chce wziasc wolne, ale jeszcze nie wie kiedy i chce nas wpasowac miedzy urlopem, wiec kombinuje, ale z korzyscia dla nas :)

reklama
A ja byłam dzisiaj na wizycie. Szyjka się nie skraca, więc wracam do pracy. Mała waży już 1212 g. Lekarz stwierdził, że malutka jest ale mieści się w normie :-) Mama malutka to i córcia też.

Pozdrawiam

A ja byłam dzisiaj na wizycie. Szyjka się nie skraca, więc wracam do pracy. Mała waży już 1212 g. Lekarz stwierdził, że malutka jest ale mieści się w normie :-) Mama malutka to i córcia też.

Pozdrawiam
malutka?? jakos wydaje mi sie że były mniejsze :)) mi wydaje się ze jak na 28 tydzień to duża :))

mamulica to nieciekawie z tą Twoją wyjątkową krwią
obyś nigdy nie potrzebowała dodatkowego dokarmiania
no nie... W przyszłym tygodniu mam iść uprzedzić oddział położniczy szpitala w którym zamierzam rodzić (kazali mi w stacji krwiolecznictwa, no i ginka)... Martwię się tym bardziej, że wszystkie kobiety w rodzinie musiały mieć transfuzję po porodzie, a moje płytki i czasy krwawienia/krzepnięcia nigdy nie były najlepsze:zawstydzona/y:... No zobaczymy. Jutro mam wizytę i moze zacznę brać jakieś "krwiopolepszacze"...

Rano odebrałam wyniki badań: mocz, morfologia, krzywa cukrowa - wszystko w normie. Badanie u gina - ciąża przebiega podręcznikowo (cokolwiek to znaczy :baffled:). Po południu 3D - po raz 3 Młoda wypięła do nas tyłek :-( Kolejna próba 3d w przyszły czwartek, wizyta u gina za 4 tygodnie.

Pozdrawiam
Ciekawe.... moja córcia w 29 tyg ważyła 1070g i lekarz powiedział że OK. Co prawda sprawdziłam później w necie że na 29tydz to tak średnio norma 1200g przewiduje no ale nie martwię się bo jeszcze trochę czasu zostało. W każdym razie waga twojej córci wydaje mi się być podręcznikowa :tak:

reklama
Martolinka , ja pomijam jak ona się ceni, ale okazało się w Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa, że mam grupę "Am" i do tego jestem taką drugą osobą od 30 lat:szok::szok::szok:... Musieli robić krzyżówki kto moze być dawcą , bo raczej nikogo z Am nie znajdę:baffled:. Na szczęście okazało się, że płytki krwi mogę od A, a czerwone krwinki i osocze od O, więc tyle dobrze... :sorry2: Tyle, że muszę wszędzie łazić z kartą o tej grupie i jeszcze dostałam taką plastikową specjalną:-p:baffled:

Ja mam grupę A- i robiłam sobie sama grupę od razu po tym, jak zrobiłam prawojazdy i dostała krewkart. W portfelu noszę cały czas i po otwarciu portfela od razu widać kartę.

Do góry