reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Testy owulacyjne

Cześć wszystkim,
Mam takie pytanie: czy kiedy używam testów owulacyjnych to powinnam dodatkowo jeszcze mierzyć temperaturke? Pytam ponieważ pracuję na 2 zmiany i ciężko u mnie by było z tymi pomiarami....

reklama
Cześć wszystkim,
Mam takie pytanie: czy kiedy używam testów owulacyjnych to powinnam dodatkowo jeszcze mierzyć temperaturke? Pytam ponieważ pracuję na 2 zmiany i ciężko u mnie by było z tymi pomiarami....
hej ja osobiście nie mierzę temp. słyszałam że testy są wiarygodniejsze niż temp.
sprawdzam tylko temp przed samą @ bo jak spadnie poniżej 37 to już nikłe szanse że się udało...a jak się utrzymuje to nadzieja jest!

Aha, no to w porządku:)
W tym cyklu chcę, żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik i myślę sobie, żeby nawet zacząć testować wcześniej troszkę niż mowi ulotka od testów, żeby tej owulacji nie przegapić.

Aha, no to w porządku:)
W tym cyklu chcę, żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik i myślę sobie, żeby nawet zacząć testować wcześniej troszkę niż mowi ulotka od testów, żeby tej owulacji nie przegapić.
ja zaczęłam według ulotki i zabrakło mi testów męza wysłałm po drugie opakowanie i wyszło więc nie wiem czy jest sens zaczynać za wczesnie

Aha, no to może rzeczywiście nie będę przesadzać....po prostu nie chciałabym przegapić, gdyż w poprzednim cyklu testowałam poprawnie, wszystko według ulotki i niestety 2 kresek nie zobaczyłam tak jakby owulacji nie było albo ją przegapiłam...już sama nie wiem.

Aha, no to może rzeczywiście nie będę przesadzać....po prostu nie chciałabym przegapić, gdyż w poprzednim cyklu testowałam poprawnie, wszystko według ulotki i niestety 2 kresek nie zobaczyłam tak jakby owulacji nie było albo ją przegapiłam...już sama nie wiem.
może miałaś ale druga kreska była troche bledsza, zależy to też od firmy testu, od godz robienia....

Dziewczyny

Probuje dociec jednej rzeczy.
Czy ktoras z Was uzywa fertility.com i jesli tak - czy robicie jednoczesnie monitoring lub testy owu ? Jak ma sie to co fertility wyznacza do testow/monitoringu ? Chodzi mi o prawidlowosc ich wyliczania

I drugie pytanie. Czy zdarza wasm sie ze test wskazuje na dzien owu, a macie gesty, bialy sluz (nieprzypominajacy plodowego) ?

hej dziewczyny to mój pierwszy wpis bo dziś się zarejestrowałam. od pewnego czasu (3 cykl) lekarz też mi zalecił testy owulacyjne. mi przypasowały testy firmy accon (kasetowe nie paskowe). 5 szt w opakowaniu. cena to od 32 do 38 zł za opakowanie. kasetowe są droższe niż paskowe o około 15 zł. sporo ale ja uważam że warto. wczoraj właśnie szukałam testów kasetowych by były tańsze niż te co do tej pory stosowałam. znalazłam firmę która specjalizuje się w sprzedaży takich testów na sztuki. na magazynie mają 1000 szt w cenie 2,50 zł/szt. zamówiłam 15 szt z kosztami transportu wyszło to 43zł. czekam na dostawę. dam wam znać czy warto kupić takie testy i czy firma jest godna polecenia.
:yes:

Witam ponownie dziewczyny :-) Sprawdziłam firmę którą znalazłam przez internet i jej testy owulacyjne kasetowe w cenie 2,50 zł/szt. Firma solidna. Przysłali testy w kopercie listem poleconym 4 dni od daty wpłynięcia pieniędzy na konto... Ja wybrałam opję wpłaty na konto bo przesyłka mnie kosztowała 5 zł a nie jak przy pobraniu 15 zł. Zamówiłam 15 szt. Testy wyglądają identycznie jak na zdjęciu i wyniki są natychmiastowe.Zamówiłam te co mają napisy na opakowaniu w kolorze zielonym. Jestem zadowolona ponieważ leczę się z niepłodności i potrzebuję duzo testów. Te 15 szt to na 2 miesiące. dla mnie to zaoszczędzone min. 50 zł bo jak pisałam wcześniej używałam firmy accon w cenie 38 zł za 5szt i to nie starczało na 1 miesiąc.
firma specjalizuje sie w sprzedazy
tu kupiłam testy :happy:
testy kasetkowe PRZYSZŁA MAMA

reklama
Do góry