reklama
katarzynka1979
Mamusia Zuzanki
często pojawiało się pytanie co moze oznaczac pozytywny test owulacyjny po owulacji (kilka dni przed okresem) w moim przypadku niestety nie oznaczało to ciąży....
Nie mam też PCOS. a test wyszedl mi pozytywny w 22 dcprzy 27-28 cyklach (taki sam jak w 12dc). Były dwie kreski tego samego koloru.
Nie mam też PCOS. a test wyszedl mi pozytywny w 22 dcprzy 27-28 cyklach (taki sam jak w 12dc). Były dwie kreski tego samego koloru.
katarzynka1979
Mamusia Zuzanki
Czesc Ja uzylam testu firmy clearblue digital i jestem bardzo zadowolona poniewaz nie musze patrzyc na kolor keski pozytywny wynik to usmiechnieta buzka polecam go jest bardzo prosty w uzyciu a ja teraz czekam na efekty Pozdrawiam serdecznie![]()
a mozna go w Polsce kupic?
alisa79
Wierzę, że będę Mamą :)
często pojawiało się pytanie co moze oznaczac pozytywny test owulacyjny po owulacji (kilka dni przed okresem) w moim przypadku niestety nie oznaczało to ciąży....
No, właśnie... Ja zastosowałam test LH i w czwartek rano były dwie kreski, pokrywałoby mi się to z obserwacją śluzu. Założyłam, że owulacja jest. A wczoraj wieczorem (niedziela) zrobiłam test znowu i II kreski wciąż są /może ciut ciut słabsze, ale wyraźne..... To jak to jest? Już się trochę nakręcam....
cześć, jestem tu po raz pierwszy...od 10 dc badam za pomoca testów owulacje...i cały czas ta druga kreska jest słabsza ( dodam że cykle bardzo nieregularne ostatni 40, przedtem 28 i 32 )dziś też robiłam test i kreska znowu nie jest taka mocna...czy to możliwe że mogę w ogóle nie mieć owulacji albo mieć co jakiś czas?staramy się od roku i nic:-(proszę o pomoc, testy jakich używam to LH hydrex, i nie wiem czy ta kreska(nie aż tak bardzo jasna) oznacza już owulacje, bo te testy może jakieś lewe???
Ostatnia edycja:
Cześć..też używam tych testów najpierw zrobiłam 5..wszystkie z jedna kreską..potem następne cztery z dwiema kreskami ale ta testowa słabsza..w końcu piaty test wyszedł jednoznacznie testowa kreska mocniejsza od kontrolnej..testy są ok, bo na wszelki wypadek potwierdzama jeszcze innym testem pozdrawiam..i cierpliwości
katarzynka1979
Mamusia Zuzanki
cześć, jestem tu po raz pierwszy...od 10 dc badam za pomoca testów owulacje...i cały czas ta druga kreska jest słabsza ( dodam że cykle bardzo nieregularne ostatni 40, przedtem 28 i 32 )dziś też robiłam test i kreska znowu nie jest taka mocna...czy to możliwe że mogę w ogóle nie mieć owulacji albo mieć co jakiś czas?staramy się od roku i nic:-(proszę o pomoc, testy jakich używam to LH hydrex, i nie wiem czy ta kreska(nie aż tak bardzo jasna) oznacza już owulacje, bo te testy może jakieś lewe???
testy są ok. Mi zawsze wychodzila mocniejsza kreska testowa, ostatni cykl był dziwny, podejrzewam ze bezowulacyjny. Powinnaś iść do lekarza na monitoring cyklu (usg) warto, skoro od roku się nie udało - tak dla pewności ze wszystko jest ok, czasami mogabyc lekkie zaburzenia hormonalne, jakas blahostka uniemozliwiajaca zajscie w ciąze.
Cześć dziewczyny!Jestem tu nowa od 4 miesięcy stram sie o dzieciaczka.W tym miesiącu kupiłam testy owulacyjne-paskowe 5 sztuk było w opakowaniu.Mam nieregularne cykle 38-45 dni zrobiłam 13 dc kreseczki drugiej nie było,dziś mam 20dc (zrobiłam tak z ciekawości żeby przetestować bo i tak mąż w delegacji także nici ze starań) i wyszła druga ale bardzo jasna, przypuszczam że koło 15-16 dnia była owulacja.
reklama
Hej..asia888..nie jestem ekspertem, ale zwykłym uzytkownikiem tych testów..i wiem, że owulacja następuje około 14 dni przed kolejna miesiączką..przy tak nieregularnych cyklach jak Twoje..dwie kreseczki - testowa słabsza - nawet 20 dc - mogą oznaczać że hormon LH dopiero rośnie..na Twoim miejscu codziennie robiłabym test i obserwowała co się dzieje..ja dwa lub trzy dni przed testem pozytywnym miałam również dwie kreseczki, ale testowa była bledsza..zatem być może wszystko przed Tobą..powodzenia