reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Testy owulacyjne

Katarzynko czytam i domyślam sie że wiesz dosyć dużo na temat testów chciałam Cię zapytać bo dzisiaj o 17 miałam pozytywny wynik testu poza tym bolą mnie jajniki czy mam czekać 24 h czy może od razu przejść do przytulania
Owulka powinna być w ciągu 24-36 godzin, więc nie powinnaś czekać (takie moje skromne zdanie:-))

reklama
kobietki wlasnie dostalam po clo owulacji chyba pierwszej w zyciu jajniki bola prawy bardziej sluz mam i probelm...jak mam owulacje test owu tez to potwierdzil to kiedy najlepie wspolzyc juz moge sie przytulac czy jeszcze poczekac

Już Kochana się przytulajcie bo komórka jajowa żyje tylko 12-24 godziny. Tak więc czym prędzej zmykajcie. :tak: Buziaki!

owulacje potwierdzil test zrobiony kolo 17stejw zalaczonej kartce testow jest napisane ze od wykonania testu jesli wynik wyjdzie pozytywny owu nastapi w ciagu 24h nie kumam mam czekac do jutra czy juz dzis mozna

hej @mialam 6.03 w 13dniu cyklu test owu wyszedl pozytywny 14dnia cyklu bylam u gina powiedzial ze jajeczko jest i owu sie pojawi po powrocie do domu przytulalismy sie dzis tez bedziemy sie przytulac czy waszym zdaniem sa szanse abym zafasolkowala ile dni mamy sie przytulac?kiedy mam wiedziec ze owu sie skonczyla?

hej @mialam 6.03 w 13dniu cyklu test owu wyszedl pozytywny 14dnia cyklu bylam u gina powiedzial ze jajeczko jest i owu sie pojawi po powrocie do domu przytulalismy sie dzis tez bedziemy sie przytulac czy waszym zdaniem sa szanse abym zafasolkowala ile dni mamy sie przytulac?kiedy mam wiedziec ze owu sie skonczyla?
Nie jestem expertem ale w róznyh źródłach piszą,że maksymalnie owulacja trwa 24h. Tylko w 1 przypadku na 4 dojdzie do zapłodnienia, jeśli stosunek odbył się w owulację. Czyli w przypadku zdrowej, regularnie współżyjącej pary szanse na zapladnionie, to ok 20-25 proc. Z tego co czytalam, najlepiej jest wspolzyc co 2 dni (zeby plemniki mogly sie zregenerowac) i nie rzadziej niz 6 dni. Zycze fasolkie, pozdro :-D

sluchajcie w 13dniu cyklu test owu wyszedl pozytywnie 2kreski pojechalam nasteonego dnia do gina to byl 14dzien cyklu powiedzial ze jajeczko jest i kazal czekac bo owulacja lada chwila moze nastapic
po powrocie przytulanie sie 3dni dzis 17dzien cyklu wzielam od dzis duphaston
co wy o tym sadzicie?sa szanse czy raczej nie
podkreslam zadnego sluzu
ale lekarz powiedzial ze po clo a bralam 1cykl nastapilo wysuszenie i zeby sie nie przejmowac nie wiem co sadzic

Zalozylas wlasnie trzeci watek ( o ile dobrze wszystkie policzylam)... O co chodzi, czemu nie mozesz zadawac pytania na popularnych watkach, gdzie jest bardzo duzo dziewczyn, ktore sluza pomoca? Nie ma potrzeby, przy kazdym nowym pytaniu zakladac nowego watku. Wiem, ze pewnie jestes bardzo podekscytowana staraniami i to co Cie trapi jest w tym momencie dla Ciebie najwaznijesze. Tylko, ze my wszystkie tak mamy i gdyby kazda z nas zaczynala nowy watek, za kazdym razem kiedy ma pytanie, to nikt by sie w tym nie polapal, nikt by sobie nie odpowiadal na pytania..
Zapraszam na "starania-watpliwosci", na "mamusie staraczki 2009" lub na kazdy inny juz ROZPOCZETY watek.
Pozdro

reklama
hej dziewczyny... mam taki problem... rano o 10 robilam test owulacyjny i pokazal on wyrazne 2 kreski natomiast powtorzylam ok 16 i test owulacyjny pokazal juz tylko 1 kreske... co to oznacza?? i odlaczego nie pokazuje nadal 2??

Do góry