Agusieczek
Początkująca w BB
Masz racje tylko potem te cholerne myslenice jak coś idzie nie taknie żałujcie bo wiecie ze pecherzyk w prawidłowym miejscu a to wazne na wypadek pozamacicznej ciąży.

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Masz racje tylko potem te cholerne myslenice jak coś idzie nie taknie żałujcie bo wiecie ze pecherzyk w prawidłowym miejscu a to wazne na wypadek pozamacicznej ciąży.
Aha zapomniałam dodać ze to jest folian nie kwas foliowyNo właśnie żaden lekarz nigdy mi o tym folianie nie wspomniał a byłam u tylu różnych Wszyscy tylko żeby brać kwas hialuronowy i tyle Dwa lata temu trafiłam na lekarza który powiedział ze przed ciąża powinno się brać 400ng ale jak już sie zajdzie to 1000ng bo zapotrzebowanie wzrasta W sumie ma to sens bo nosimy w sobie drugie życie Ja zażywam Solgar Folate 1000ng Trudno najwyżej zablokują mnie za reklamę ale jesteśmy tu żeby sobie pomagać![]()
Mi trzy gin za każdym razem polecały PregnaStart, żeby to brać przed ciążà i jak już się w niej jest to do końca pierwszego trymestru. Chyba, że są niedobory to przepiszą dodatkowe.bardziej polecane są zestawy szczególnie z kwasem metylowanym foliowym a nie zwykłym sztucznym. Ale to zależy kto co i jak. Prenastart 1 bardzo dobre witaminy. Witamina d konieczność. Jest już w tyn zestawie ale jeśli jest niedobór duży to trzeba dodtakowo vigantol w kroplach.
Oj ja tak samo…Żałuję, że poszłam w 5tyg na USG, ale myślałam, że miałam infekcje i przy okazji chciałam potwierdzić ciążę. Teraz niepotrzebnie się stresuje, biegam po lekarzach :/ jeszcze nie mam żadnych objawów ciąży ( poza zatrzymaniem okres) i oczywiście szukam czy to w porządku![]()
I teraz właśnie jak mam nadzieje, będę za jakiś czas w drugiej ciąży to pójdę na usg dopiero na przełomie 7/8 tygodniapotwierdzenie i udwidocznienie pęcherzyka ciążowego w macicy to konieczność. Potem można czekac. Koło 7 tc już wszystko widać fajnie
ale w nim poza metylowanym jest kwas foliowy również sztuczny. Osoby z mutacja brac go nie mogą, zaszkodzi, podwyższy tez homocysteine, problemy z krzepliwością mogą się wtedy pojawić. Nie każdy może brac sztuczne formy. Obecnie metylowane są bardziej poważne ogolnie ale dla kobiet z mutacjami w genach, problemem z homocysteina zwłaszcza.Mi trzy gin za każdym razem polecały PregnaStart, żeby to brać przed ciążà i jak już się w niej jest to do końca pierwszego trymestru. Chyba, że są niedobory to przepiszą dodatkowe.
Ja po pozytywnym teście od razu pobiegłam zrobić betę i pięknie rosła, bo robiłam kilka pomiarów. Ale niestety rosnąca beta nie gwarantuje zdrowego zarodkaNo właśnie czytałam gdzieś, żeby dopiero pójść koło 8 tygodnia na USG. W ogóle tyle się dowiaduje teraz o ciąży, że szokmyslalam, że brak okresu i pozytywny test to jest to! A tu jeszcze beta, a USG, pęcherzyk, zarodek itd.. Wiedzy dużo! Oczywiście naczytałam się o objawach i szukam ich na siłę
a jak u Was z tym jest/było?
Ja nie byłam w stanie funkcjonowaćMasz racje tylko potem te cholerne myslenice jak coś idzie nie tak![]()
O nieeeJa nie byłam w stanie funkcjonowaćco wizyta coś, nieregularny kształt pęcherzyka, nie ma zarodka, jest zarodek, ale bez serca, później serce było, ale wolne, a później już nic. To trwało prawie cały sierpień…