reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Torba do szpitala - co zabrać???

A ja się tak zastanawiałam czy te Oilatum rzeczywiście wyjdzie tak drogo, skoro podczas jego używania nie trzeba już balsamować dziecka o ile dobrze kojarzę to i włoski się tym myje ? więc mamy taki 3 w 1 i z tego co mi koleżanki mówiły to starcza na naprawdę długo. Więc ta cena się rozkłada.
No, ale tak jak mówicie każda wybierze pod siebie.
A no i niewątpliwym plusem Oilatum jest to, że nie zostawia tłustej wanienki, co przy zmieszaniu wody i oliwki jest nieuniknione.

A i ostatnio pytałam o to w aptece i farmaceutki też mówią o leczniczych właściwościach tych specyfików, a ja się skłaniam ku pielęgnacyjnym:tak:

reklama
a moja mama stosowała olejek parafinowy z apteki nam do pupy, bo wtedy nie było takiego wyboru i mówi, że ekstra się sprawdził i tetry nie brudził :-)

Wydaje mi się, że jak kazda rana nie może byc moczona i z tego co wiem to oni codziennie zmieniaja tam opatrunek.

ja nie jestem zwolennikiem chuchania id dmuchania na dzieci i trzymania ich pod kloszem w sterylnych warunkach (chyba że mi po porodzie odpierdzieli jakiś taki lęk o dziecko :p)

do kąpieli i po mam parę kosmetyków z serii emolientów (oilan od aa) będę używać przez pierwszy miesiąc czyli okres noworodkowy lub dopóki mi się nie skończą a później przechodzić na "zwykłe" (myślę o ziajce bo nasza polska i nie droga aż tak).
podobnie z oczkami/pępuszkiem mam te physiodose o którym któraś już pisała a później woda przegotowana zwykła
na pupkę mam duużą pakę sudocremu na początek i na ewentualne problemy
to samo z proszkiem prałam rzeczy maluszka w lovelli mam też płatki mydlane dzidziusia przez pierwszy miesiąc na pewno w tym (swoich ciuchów nie zamierzam prać czymś specjalnym - niech powoli się oswaja) a później spróbuję przejść na zwykły proszek z serii sensitive jakiś
wszystko jednak zależy od tego kiedy się moja niunia urodzi - wcześniaczek musi chyba mieć troszkę dłużej taki "płaszczyk ochronny" no i czy nie będzie miała problemów z alergią itp.

do szpitala mam zwykły lactacyd + szare mydło (biały jeleń)

z tego co wiem, to emulsja do kapieli Oilan jest od 6 -tego m-ca zycia?? czy mozesz mnie wyprowadzic z błedu, bo oilatum dość drogie.:-)

reklama
Do góry