reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Torba do szpitala

kurna, ale wlasciwie po co mi kolejne pajace.. mam 1 mothercare (juz przygotowalam do zalozenia, jako pierwsze ubranko, jest w bdb stanie, choc zal, ze nie nowy..) i 1 next, to fakt, ze sa super jakosci, no i te lapki.. ale nie, chyba nie ebde juz kupowac. mam za duzo juz i tak.

wlasnie, woda musi byc i jakies krakersy, i baton.

reklama
Odpusc sobie te pajace jak juz masz.

Fakt czas zaczac robic zapasy.

Pamietam w 1ciazy robilam np rolady czy kotlety mielone albo krokiety i mrozilam, bo wiedzialam ze nie bedzie w glowie nam gotowanie po porodzie. Zastanawiam sie czy teraz tez tak nie zrobic. Niby mama ma pomoc ale same wiecie jak to z nia bywa wiec moze lepiej zrobic te zapasy...

No i butle z woda musze postawic obok torby bo batony zawsze mozna w szpitalu kupic a o tosta zawsze poprosic wiec luz.

Wy bierzecie jakies zarelko [przekasidla ] do szpitala? Ja nawet nie wiem, czy u nas mozna cokowliek miec?? Musze wypytac. To samo z parkingiem!

Nom, a skad ty chcesz czerpac energie jak przyjdzie ci rodzic np 18godz jak mi? Wysokokaloryczne przekasidla jak najbardziej wskazane. U nas tez mozesz poprosic o tosty czy cos i ci dadza.

u nas nie ma opcji...znajomej siostra w kiblu ciastko jadła bo kilkanaście godzin rodziła i jej facet przemycił ;)

ale karzą przynieść w torbie na czas po porodzie a przed posiłkiem szpitalnym

ps. nie we wszystkich szpitalach są sklepy:D u nas jest obok szpitala,ale ma śmiesznie krótkie godziny otwarcia, o toście itp można zapomnieć, żarełko zewnętrzna firma przywozi, brudy zabiera, wiec nawet jak kubka sobie nie weźmiesz to niby masz problem...

U mnie na sr to tylko o czekoladzie była mowa że można, i to najlepiej mleczna lub gorzka bez żadnych orzeszków itp bo gdyby była konieczność cc to czekolada się rozpuści a z innych przekąsek co nieco może gdzieś zalegać. Ale co szpital to inna opinia - moja kumpela miała mieć ze sobą Snicersy bo to niezła dawka energii

No widzicie to rzeczywiscie wszystko od szpitala zalezy. U nas masz jesc byle by sie nie obzerac a jesc wysokokalorycznie. Ja mialam snikersy i o ile na poczatku jadlam to potem juz mi nie w glowie bylo papu,

ale nie zapominajmy o naszych towarzyszach/towarzyszkach. Pomimo stresu i adrenaliny im wolno jesc i sa glodni. Pamietam jak P co chwile wychodzil cos jesc z nerwow. Wiec dla nich tez papu do torby bierzcie!

ja tez planuje, batony, krakersy takie zolnierskie ;-) i jablko, ale to wrzuce na koncu. a dla mena kanapki, niech zrobi przed wyjsciem.

ale przypomnialo mi sie cos b. waznego do torby, tez juz nabylam - mydlo z dozownikiem do rak, najlepiej kremowe, z mleczkiem jakims - dla mnie to podstawa, od stop do glow sie tym mylam w szpitalu :) do rak super i na sali, i jak chcesz pod prysznic, to tez daje rade. to tak zeby nie brac ze soba tysiaca roznych kosmetykow, kilka dni da sie wytrzymac. no i wszyscy odwiedzajacy moga sobie lapsy umyc, wiadomo, ze na sali nie ma nigdy takiego wyposazenia jak mydlo..
no plus odzywka do wlosow i szampon ;-)

reklama
U nas jest umywalka w lazience i jedna ogolnodostepna na sali i obie maja mydla. Przeciez jak lekarz przychodzi pierwsze co myje lapki a potem, jeszcze tym plynem dezynfekujacym (jest na kazdym lozku). Wiec nie wyobrazam sobie jak moze tego nie byc.
Ale juz slyszalam o braku papieru toaletowego w toalecie wiec juz nic ,mnie nie zdziwi :-)

ja mam takie mini kosmetyki do torby.

Tejj ja mam jakies duchy w chacie TV sam mi sie wlaczyl....

Do góry