• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Trudności z zasypianiem

Witam jestem mamą prawie rocznego faceta. To moje pierwsze dziecko. No i właśnie mój syn miał kolki to była tragedia przez trzy miesiące przeszliśmy koszmar. Ale nie o tym miałam pisać. Przez te kolki mój syn nauczył się usypiać w bujaku który się kołysał w górę i w dół plus do tego wibracje, wszystko pięknie kolki już dawno minęły bujak jest przeznaczony do 9 kg. Piotrek ma prawie rok i waży trochę ponad 10 kg a nie chce w niczym innym usypiać po prostu nie ma innej opcji a próbowałam wszystkiego i nic pomocy.

reklama
Na chwilę obecną widzę dwa sposoby:
1. Zawezmiesz się w sobie i przeczekacie ten trudny czas przuczania do innego sposobu zasypiania z dużą dozą miłości i cierpliwości....
..albo....
2. Najzwyczajniej w świecie zakupisz większe bujadlo...

Ja jestem za opcją 1 ale musisz być zdeterminowana i nie dać się na placze i lamenty. To trudne ale da sie. Tulcie się, calujcie, może wspólne spanie? Jakiś zastepczy pluszaczek, glaskanie lub kajacy dzwiek?

Myślę że to już czas na pożegnanie się z bujakiem. Bo później będzie jeszcze trudniej oduczyć malucha... moja koleżanka miała podobną sytuację jak Ty i nadal zmaga się z problemem bo mała usypia tylko gdy ktoś ją buja... Dlatego bądź stanowcza i nie daj się !!
Pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry