• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Izulka znalazłam sklep internetowy z tymi butami tam mają ceny wysokie bo u mnie w sklepie osiedlowym mają te but właśnie po 70- 80 zł. JA droższych nie kupuję bo mnie nie stać :(

reklama
JOAŚ ŻYCZĘ SIŁ I CIERPLIWOŚCI :)
mama przyjemnego wieczorku z mężusiem!!!!:-p

coś mi Hania zasnąć nie może... od 8 walczy...

A miałam wam napisać jak wczoraj o mało nie wyszłam z siebie!!!! Byliśmy z mała w przychodni ńa dzieciach zdrowych po skierowania na szczepienie (do poradni immunologicznej na BCG). usg bioderek i na bad słuchu. Nie było naszego doktora. Przyjmował nas ktoś inny. Oczywiście pierwsze co to padło pytanie "i co warto było tak wydziwiać". po mojej odpowiedzi, ze tak to stwierdziła chyba ze my jacyś nienormalni jesteśmy i nawet nie obejrzała dziecka.Dziecko jest zdrowe wiec nam to obejętne czy ja badała czy nie ale chodzi o sam fakt jak zostalismy potraktowani.... wielki problem zeby 3 skierowania wypisać. Mowie wam wychodziłam stamtąd i az mi sie ryczeć chciało. co za różnica gdzie sie dziecvko urodziło, traktowane powinno być tak samo... Niestety wiekszosc ludzi nie dojrzała do pewnych spraw...

ewunia bardzo dobrze Cię rozumiem. Zero zrozumienia ludzkich poglądów. Jak mój lekarz usłyszał że nie będę szczepić dzieci to straszył mnie że dziaci mi poumierają przy byle skaleczeniu. Wszyscy w przychodni patrzyli na mnie jak na wariata i wyrodną matkę, która niszczy dzieci homeopatią. Ach... głowa do góry kochana jesteś super mamą i robisz dla swoich dzieci to co ty uważasz za najlepsze a lekarz niech sobie patrzy jak chce.

EWUNIA- dziękuję za &&&

a co do poradni to wiesz co...nie rozmyślaj o tym bo nie watro-poród w domu to nie patologia tylko świadomy wybór..zrobilaś wiele ,zeby byla odpowiednia polożna,szukalas neonatologa,dbalaś o wyniki badań-nie masz sobie nic do zarzucenia i tego sie trzymamy-poród przebiegl sprawnie i bez problemów,Wasze marzenie sie spelnilo i niech te mile wspomnienia nie zostaną niczym przeslonięte...

a baba nie sie goni :)))

Mało tego ze skierowaniem na bioderka pojechaliśmy do przychodni przyszpitalnej a tam nam mówią ze jak dziecko nie jest urodzone w szpitalu to mamy iść do przychodni specjalistycznej kawałek dalej. Poszłam do tej przychodni a tam mówią ze nie wiedzą czemu nas odesłano do nich bo wszystkim zdrowym noworodkom robią badanie w tamtej przychodni. Babka się wsciekła i mówi ze odesłali nas pewnie dlatego , ze nie wiedzą co zrobić z dzieckiem urodzonym w domu.... Odesłąła nas do domu mówiąc zeby zadzwonić jak mała skończy 6 tyg i ze zobaczy co da się zrobić.... Jedynie u audiologa jakoś bezproblemowo poszło... Babeczka przemiła zgarnęła nas z korytarza i powiedziała ze zrobi bad. słuchu od reki zebyśmy już jeździć z maluchem nie musieli. a jednak jak się chce to można.....

Kurcze, ogarnął mną wielki smutek.... To chyba zmęczenie, mam piątkę dzieci w domu... No i pakuję się na wyjazd. Robię obiad, robię bułeczki, pranie...Ech i jeszcze duszę bitwy wszelakie...

reklama
oj Pawimi-Ty pewnie śpisz :-)
kochana spalam sobie smacznie:-D i jeszcze bym sobie pospala ale niestety takiej mozliwosci nie ma:-(
Pawimi ecco ma świetne buty ale w polsce ceny ich są tak wysokie że mało kogo stać żeby dzieciom je kupować. A szkoda. Za to powiem Wam że ortopeda - rehabilitant mojej kuzynki powiedział że buty Bartki są nie zdrowe dla stopki dziecięcej i nie powinno się ich kupować. Ja juz nie pamiętam jaki podał powód ale chodziło o coś z podeszwami tych butów.
A co do Bartków to opinie są bardzo podzielone. Jedni ortopedzi mówią że tylko Bartki a inni że absolutnie nie...

no widzicie ja sie nie znam na cenach polskich ale mam kolezanki na moim wlasnym forum (i w sumie nie tylko bo i tutaj na styczniowkach 2008 rownolatkach mojego synalcia) ktore notorycznie kupuja buciki Ecco i nigdy nie wspominaly ze maja one szczegolnie zabojcze ceny. Dlatego nie orientuje sie kompletnie, Dla mnie teraz ceny i relacje zarobkow polskich to czarna magia.
O Bartkach tez slyszalam wiele negatywow. Znajoma ktora pracowala w hurtowni obuwia w Warszawie wspominala ze dawno juz odebrano im znak zdrowej stopy czy jakos tak sie to nazywa i ze zaczeli szajs robic produkujac duza czesc swoich butow w Chinach:no:
Popieram. W 200%
ja tez popieram:tak:i zawsze przypomina mi sie moja mamusia ktora te same slowa uzywala podajac za przyklad siebie bo kiedy urodzila pierwsze dziecko miala 20 lat i swiat jej sie zawalil ze cala mlodosc sobie "zepsula" ladujac w pieluchach, a mnie rodzila majac 32 lata i tez z glowy wlosy rwala ze jak to teraz? wszystko w zyciu ma poukladane i dziecko na stare lata??:-D Wiec zawsze mi powtarzala ze nigdy nie wydaje nam sie ze ten czas jest odpowiedni a jak przyjdzie dziecko to i tak okazuje sie ze wszystko sobie swietnie ulozymy i pozniej nie wyobrazamy sobie zycia bez tego dodatkowego czlonka rodziny;-)
Pozdrawiam i jade dzieciaki odtransportowac do szkoly...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry