• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hejka moje drogie!
Myslalam ze dzis bede znowu pierwsza ale widze ze Ewunia juz sie odezwala. Mysle ze nie ma co Malej w nocy wybudzac skoro w dzien ladnie je i przybiera na wadze. Nie masz co sie na zapas zamartwiac
Bedismall trzymaj sie dzielnie a jak opanujesz wszystko logistycznie to wpraszam sie na wirtualna parapetowe :-)
Joas jak nastroj?
Mamo jak staranka? &&&&&&&&&&&&
Anna STO LAT dla Fabianka!!!!
Izulka udanego wyjazdu

Pozdrawiam wszyskie i caluje!!!!

PS @ dalej nie ma :szok: jutro robie kolejny test, maz ma prace do marca.................chyba jakas chandre chwytam

Ostatnia edycja:
reklama
ZUZKUS- cześc i dzieki za &&&-tak,dzialania byly,choć śluziku plodnego nieee maaaa..mam nadzieje,ze chlopaki dadzą sobie radę...

a za Ciebie też zaciskam &&&&&& i za to ,zeby mąż prace mial dalej..

Zuzkus i ja się dołączam do zaciśniętych kciuków mamy o pracę twojego M. i czekam na wieści z testowania:-)

No właśnie szkoda by mi było wybudzać malucha w nocy..... tak ładnie spi

EWUNIA- no więc jak masz możliwość to odciągaj...ja posluchalam pani w aptece i zamiast drogich woreczków do mrożenia pokarmu to kupilam te sterylne pojemniczki jak do badania moczu sie kupuje...i jak odciągalam to wlewalam do pojemniczka -na wieczku pisalam date odciągnięcia i tak możesz do 6 m-cy przechowywać w zamrażalce mleczko a te pojemniczki są po 40 groszy :))

piękny suwaczek i avatarek :)))

Hej, hej.

Ale się rozgadały kobietki z samego rana.

Ewunia ja bym nie budziła małej. Moje dzieci przesypiały po pięć godzin w nocy mając miesiąc i w ogóle się tym nie przejmowałam bo wiedziałam że ładnie przybieraja na wadze i w dzień jedzą dużo.

Zuzia ciekawe jak się skończy to opóźnienie.

mama przy szkarlatynie jest wysoka gorączka i język w malinowym kolorze. Mam nadzieję że to nie różyczka. Daj koniecznie znac jak się ma córa.

Badi dasz radę kochana. Tylko spokojnie. I tak jak pisze mama jak przez jakiś czas obiady będą nie kompletne to nic sie nie stanie. Trzymaj się dzielnie. Jeszcze troszkę i będziecie w nowym, pachnącym domku i rutyna dnia codziennego wróci a co za tym idzie spokój i harmonia wrócą.

AniaS normalnie jak napisałaś że Fabianek skończył rok to zrobiłam takie oczy :szok: Ale ten czas biegnie szybko. Wszystkiego najlepszego dla Maluszka.

Chyba rzeczywiście pójdę za waszymi radami i nie będe jej budzic i się przejmować... w sumie to Michał też odkąd 3 tyg skończył to budził się tylko dwa razy do karmienia w nocy...
Dobrze jest mieć sie kogo poradzić!!!:-) Dziekuję wam wszystkim.

Mama tak jak pisze Weroniczka napisz po powrocie od lekarza... Czekamy na wiadomości

Weroniczka a u ciebie co słychać??

Kochane, wpadam życząc Wam miłego dnia!!!! Pakuje nas teraz ostro, napiszę cos więcej później. I podam statystyki, czyli pakowanie w liczbach...

A u mnie ? Szukamy nowego autka nareszcie z dużym bagażnikiem. I może nawet udało mi się przekonać męża na jakieś rodzinne :) a nie zwykłe kombi. Po za tym jestem na etapie rozmyślania nad zamianą mieszkania na większe ale niestety wszystko rozbija się o farsę. Musielibyśmy jakoś zdobyć ok. 40 000 zł. A na większy kredyt nas nie stać narazie. Po za tym moi rodzice uważaja że zamieniać mieszkanie na większe o 10 m2 to szkoda zachodu i powinniśmy poszukac czegoś minimum 75 m2 a mnie się wydaje że wystarczy nam 65 m2 i trzy albo cztery małe pokoje. No i sama nie wiem co zrobić z tym fantem. No i na koniec chłopcy w poniedziałek maja bal przebierańców w przedszkolu i muszę im przyszykować stroje. Tadziu chce być bykiem więc naszczęście taki strój rok temu szyłam to problem z głowy, ale Staś zażyczył sobie być jeżem i muszę mu taki strój uszyć. No i chyba tyle u mnie :)

Werniczka, a wiesz, że szeregowiec kosztuje prawie tyle samo co duże mieszkanie? Zorientuj sie jak tam to u Was, bo ja mam podobne zdanie jak Twoi rodzice...

reklama
hej
weroniczka dla trojeczki mysle ze 65m moze byc malo a myslisz czasem o czwartym dziecku...zrob tak jak czujesz i nie sluchaj nikogo...nawet mnie:-p

ewunia ja uwazam tak samo jak mama,nie wybudzaj jej jak przybiera,tylko ja bym sciagala pokarm chociaz raz wieczorkiem,czasem tez tak robie,tylko potem na biezaco zuzywam jak jezdzimy po sklepach bo wtedy latwiej mi dac mlodemu z butli moj pokarm,przy okazji ogladajac lodowki...

ja nadal karmie piersia i jak nie wychodze nigdzie to nie dokarmiam,a wychodze dosc czesto w tym problem...pokarmu mam nadal sporo,ale on tylko w dzien marudzi przy cycu,w nocy ladnie je i spi,wiec nie rozumiem o co mu chodzi?? polozna kazala dawac mu infacol przed kazdym karmieniem,a ja daje tylko w dzien bo w nocy spie po prostu i nie pamietam o tym
poza tym dokarmiam go lekiem specjalnym na kolki,jest gestsze,a wysypka zdaje sie znikac mu z buzki,nie wiem jeszcze do konca co zrobie ale wydaje mi sie ze jak go odstawie od piersi to bede gorzko zalowac...jak zwykle:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry