• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Bedismall,

my bedziemy wykupowac na tej samej zasadzie, mozliwe to jest dopiero po przemieszkaniu roku - rowniez dostalismy dom z councilu.
Prawdopodobnie w Twoim przypadku nie jest to mozliwe dlatego, ze dostalas dom po zmianie przepisow, ktore weszly z nowym rokiem..My przeprowadzalismy sie na przelomie listopada i grudnia, kiedy jeszcze obowiazywale stare przepisy.
Przynajmniej tak to dziala w miescie, w ktorym my mieszkamy.

reklama
A ja mieszkam teraz w mieszkaniu komunalnym, czyli takim danym z Urzędu Miasta, troche sie naczekałam ale z tego nikt mnie nie wygoni o ile będę płacić czynsz, mam 70 m

Aniu,

dom z Councilu jest na podobnych zasadach, o ile placisz czynsz mozesz w nim mieszkac tak dlugo jak chcesz, ale my chcielibysmy wykupic o ile nic sie nie zmieni, zeby miec jakies zabezpieczenie finansowe, wiadomo, roznie to bywa :/

tak czytam o tych perypetiach mieszkaniowych i az mnie ciarki przeszly, powinnam w zasadzie codziennie pol dnia na kolanach spedzac dziekujac za to co mam, a tak czlowiek tego na codzien nie docenia, wydaje sie ze mu sie nalezy....nawet nie bede pisac jaki metraz ma moj dom w obliczu tego co czytam... powiem tylko ze okolo 65 m 2 ma sama bawialnia - czyli czyt. pokoj na zabawki mojej dwojki mlodszych dzieci :sorry:Natomiast fajne jest to w Europie ze macie mozliwosc do tych darmowych mieszkan, u nas czegos takiego absolutnie nie ma, tzn jest dotacja mieszkaniowa ale dla ludzi naprawde juz z pogranicza nedzy ktorych dochody sa tak niskie ze dostaja food stamps od panstwa na jedzenie i czesciowo darmowe mieszniania a raczej lokale bo trudno to mieszkaniami nazwac, stan tych lokali jest tragiczny i w wiekszosci mieszcza sie w skupisku gdzie przemoc, nedza i patologia panuje. Najczesciej korzystajacymi sa murzyni i patologia. A wiec nie, przecietny ciezko pracujacy obywatel nie ma szans na pomoc ze strony panstwa. To samo zreszta jest jesli o szkolnictwo chodzi, ilosc pieniedzy jaka musze wydawac na edukacje swoich dzieci przekracza wyobrazenie przecietnego obywatela Europy. Nie mniej jednak poziom zycia, luksus i wygoda jest o niebo wyzsza niz ta ktora Europa oferuje. Cos za cos. Ja tez bym nie wrocila juz do Polski, baaa nawet gdziekolwiek indziej do Europy nie chcialabym sie przeniesc. Zamerykanizowalam sie totalnie :-D no ale chyba nam wygodnie tutaj, to dlatego. Moj maz ktory zawsze byl wielkim patriota i ciagnelo go do Polski ostatnio tez stwierdzil ze...jakos mu przeszla ta teskona i nie wyobraza sobie teraz powrotu, ze jest mu dobrze tutaj i tu jest nasz dom.
Bedi - jak sie urzadzisz to czekamy a fotki i bedziemy podziwiac ;-) Fajnie tak sie urzadzac, wszystko swiezutkie i nowiutkie. Super!
Aniu - caluski dla Fabianka - alez ten czas leci:szok: to wprost niewiarygodne!
Ewunia - dziekuje za zapr na NK, aczkolwiek ja juz daaaaawno z niej nie korzystalam, zadnych nowosci nie wklejalam chyba od poprzedniego lata ;-)
Mamusiu - dobrze ze nie rozyczka tylko taka byle jaka choroba, aczkolwiek moze lepiej zeby teraz wlasnie ja przeszla? Nawet nie chce myslec co by bylo gdybys Ty chodzila w ciazy a mala rozyczke przywlola....PORAZKA !!!! Ja mialam rozyczke jak mialam miesiac i bardzo madry lekarz leczyl mnie antybiotykami na zapalenie pluc. Malo ducha nie wyzionelam, dobrze ze moja mamusia zachowala odrobine zdrowego rozsadku i udala sie po druga opinie, madrzejszego lekarza kiedy byla jeszcze pora.

Dziewczyny, wpadłam się powitać wieczornie ale też pożegnać na ponad tydzień, odezwę się najwcześniej w nastepną niedzielę.A teraz idę się jeszcze pakować. A będe się pakować w torby próżniowe, bo inaczej byśmy się nie zapakowali w nasze autko w 7 osób + sprzęt narciarski :-)
Ściskam Was wszystkie mocno. Szczególne uściski dla małego Jubilata - Fabianku, rośnij zdrowo!!!!

witam!!! (znowu pierwsza :) )

znowu mieliśmy prawie przespaną noc :szok: pobudka o 3 i o 6. teraz właśnie mała się przebudza. Kaisa wysłana do przedszkola, a Michał jak zwykle rozrabia:-D:-D.
Dziasiaj ma do mnie koleżanka ze swoim maluchem przyjść... Już się doczekać nie mogę bo rzadko mam ostatnio okazję widywać innych ludzi niż mąż i teżciowa:-(

Joas udanego wypoczynku!!!

Buziaki dla wszystkich

JOAŚ- przyjemności !!!!!!!!!!!!!!!!należy Ci sie !!Wam wszyskim!

EWUNIA- cudnie,ze Hania tak ladnie śpi:)))i przyjemności z koleżanką :))

U nas tyle śniegu nawalilo,ze jutro sanki jak nic..dzis zawiozlam dzieci do przedszkola i zastanawialam sie czy w zaspie nie utknę ,ale jakoś dalam rade:))

napisalam wczoraj smska do SEMPE- prosila ,zeby Was wszystki pozdrowić i ucalować-Ona dziś rusza do Krakowa z mężem:))

reklama
Dzień dobry,

u nas od rana zamieszanie - wczoraj rozszczelniła się rura od c.o.( połozona pod podłogą w zabudowanej szafie w sypialni ) i zaczęło zalewać nam kuchnię, rety myslałam ze sufit się zawali od tej wody, w 3 minuty były pełne 2 wiadra i dziecieca wanienka, na szczęscie mąż zakręcił szybko wodę i syt. jako tako opanowalismy, wezwany fachowiec stwierdził, że to za dużo roboty i dzis nic nie zdziała - była chyba godz. 16. :szok: Więc siedzielismy sobie bez ciepłej wody i w zimnie, na szczęscie pojawił się dzis rano tak jak się umówilismy i działa, mam nadzieję, że naprawi problem..

Joas,

kochana, sciskam i życzę spokojnego wyjazdu, wypocznij ile się da !!!

Mama05
,

to dobrze, że dałas radę, bo jak bysmy Cię kochana z tej zaspy wyciagały ? ;-)

Pawimi,

trzeba się tylko cieszyc, że tak Ci się dobrze układa, a że w obcym kraju? Cóż, skoro tak musi być to trudno i nie ma co sobi6e tym łamać głowy..

Ewuniaf,

miłego spotkanka :)

Sempe,

baw się dobrze !

Ściskam Was Babeczki mocnoooooo i życzę dobrego dnia:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry