• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

MAUREEN- no to mieliście przygode-niezazdroszczę...mam nadzieje,ze pan sie szybko upora i znów bedziecie mieć cieplo..

odnośnie mieszkania-my mamy dom piętrowy-blizniak-wiec za ścianą sąsiad.
caly nasz metraż to 100 m.
dzieci mają swoje pokoje ,my sypialnie,na dole salon ,pom.gospodarcze,lazienka i u góry lazienka..dzialka nie za duża ,ale cieszy nas to co mamy-400m.

mamy to na kredycie-1000zl miesięcznie a za tą kaskę to w Poznaniu nawet kawalerki nie wynajmiesz bo droższa jest wiec sie ciesze ,ze udalo nam sie "zalapać" na kredyt zanim zrobil sie boom budowlany i wszystko poszlo w górę..

reklama
Witam.

Fajnie ze się Wam tak udało mamo z tym domkiem. Ale my nie udzwignęlibysmy kredytu 1000 zł miesięcznie. Udało nam się wziąć taki kredyt że płacimy tylko ok. 240 zł na miesiąc.

Maureen współczuję z tą rurą. Miejmy nadzieję że fachowiec jest faktycznie fachowcem i dobrze Wam to naprawi.

Witam!
Ja dzis rano dostalam @...i tyle w tym temacie

Joas juz pojechala ale niech mi ktoras napisze gdzie na te narty miala jechac???
Sempe udanego wyjazdu! Krakow to PRAWIE u mnie ;-)
Ewunia milego spotkania!!! Ja to nawet meza codzien nie widze a Tesciowa nie zyje

Co do mieszkania czy domu to jak pisze Pawimi ja sie czsem dziwie jak ludzie mieszkaja z dziecmi tesciami, babcia, psem itp na np 50m2 :szok: Mam znajomych ktorzy teraz maja 3 dziecko i jak do nas pierwszy raz przyszli to byli w szoku bo oni maja mieszkannie 34m2 a moj salon 30m2. Wiecie ze mam stary dom ale duzy 200m2

Pozdrawiam!

PS wszedzie sypie a u nas w gorach nie :no: i nawet na ziemi snieg juz nie lezy :no:

Stawiam na moje 5000 postow!!!

Ale ze pora wczesna to tak tylko symbolicznie ;-)

Zobacz załącznik 328812

I dla mam karmiacych i nie pijacych :-)

soki,%20nektary-%20zbiorczo.JPG

oj zuzkus ja to bym się bardzo chętnie z tobą napiła:tak:. Więc zdrówko!!!!

A koleżanka niestety dziś nie przyjdzie bo ma migrenę. Mnie zresztą też coś od rana głowa boli:-(. Spotkanie przełożone na jutro...
mama my też spłacamy 1000 miesięcznie. nie pamietam czy pisałam wczesniej- my dzielimy domek z teściami. Oni na dole my na górze . Mamy osobne wejścia do domku. Z 2 ogromnych pokoi (każdy po ok 45m) zrobiliśmy dwa pokoje dziecięce (Hani nie było w planie:-)), sypialnie, pokój dzienny połączony z kuchnią... Trzeba było jedne ściany wyburzać, i wstawiać kilka z kartongipsu. Kupno nowych mebli, kuchnia na wymiar bo to poddasze. Sporo to kosztowało. Teraz spłacamy kredyt i dług zaciągnięty dodatkowo u mojej mamy. Fajne jest to że wszystkie rachunki płacimy na pół z teściami więc chociaż tu nie mamy wiellkich kosztów(no może poza sezonem grzewczym)
Weroniczka ja też nie lubię zimy i śniegu. Jestem typowym egzemplarzem ciepłolubnym:-D w przeciwieństwie do mojego męża który az piszczy z radości jak może z dzieciakami na śniegu poszaleć:-D czasem mam wrażenie że mam 4 dzieci w domu a nie 3!!!

Ostatnia edycja:
Ja jestem okropny zmarzluch. Potrafię z zimie mieć trzy pary skarpet, buty z futerkiem a i tak stopy mam skostniałe. Brrrrrrrrrr... na samą myśl ciarki mi przeszły po plecach.

EWUNIA- szkoda ,ze kumpela nie przyjdzie,ale migrena to wiadomo...wspolczuje Jej ..
no to fajne macie mieszkanko i też nie drogo-super:tak:

ZUZKUS- ja poprosze ten dla mam karmiących bo wiesz ...może mi sie fasola kluje:-D:-D:-D:-D:-D
a Ty jak-powtarzałaś test???jak z @???
aaa-juz doczytalam,ze @ przylazla...szkoda...

WERONICZKA- a nas zasypalo i to konkretnie-dzieci sie ciesza bo jutro z tata na sanki mykają..ja mniej sie ciesze bo tez zmarzluch jestem...
a my wzieliśmy 200tys.kredytu 5 lat temu i taką mamy ratę-ja sie cieszę bo mam znajomych którzy,rok temu kupili dom-2 letni(ludzie sie rozwiedli i sprzedali) takze wprowadzali sie "na gotowe" myśle o scianach,podlogach,lazienkach i kuchni... i mają raty 2500!!!!!!to polowa Toma wyplaty-dla nas nieosiągalne,zeby tyle placić..ale oni oboje pracuję i bez dzieci i nie mogą zajść od 2 lat...

Ostatnia edycja:
reklama
Mamo szkoda szkoda bo swiadomie to jakos nam ciezko dzialac a tak no ale....Doczytalam na necie i popytalam ze w tym szpitalu w ktorym chlopcow rodzilam od nowego roku jest zzo na zyczenia za 200 zl wiec mozemy dzialac bo to mnie najbardziej powstrzymywalo.
Byla u mnie kolezanka w 6 miesiacu i jak widzialam jak glaszcze brzuch i jak maluszek szaleje............ mhhhhhhhhhhhh :-)

Ja tez zmarzluch i w skarpetkach spie w zimie :yes:

A jesli chodzi o wyplaty to w naszym regionie facet na budowie zarabia 2000 zl a sprzedawczyni 1000 zl i dlatego wiekszosc mlodych osob z naszego regionu wyjechalo

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry