• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

OPLEWILAM POLOWE I ZROBILAM SOBIE PRZERWE upsss sorki

Mamo z Krzysiem i Ania zaszlam w ciaze od razu jak postanowilismy sie starac. Z Mackiem nam dluzej zeszlo ale to dlatego ze mialam meza raz w tygodniu wiec trudniej bylo sie wstrzelic. Postanowione ze chcemy sie starac tylko...ostatnio dzwonilam do szpitala w ktorym chcialam rodzic i okazalo sie anestezjologa nie maja na etacie i ZZo odpada...i mam zgryz, maz twierdzi ze skoro 3 urodzilam to i czwarte...ale to nie on bedzie rodzil

Leika a teraz juz dzieci zdrowe?

reklama
mamusiu - duzy i goracy buziaczek dla Ciebie zza oceanu, przykro mi ze los taki nielaskawy dla Ciebie ale...hmm, tak jak Joas napisala, te hustawki hormonow podejrzane sa ;-) pedzej czy pozniej cos z tego musi byc :tak:
No i wymierzam poteznego kopa za pisanie bzdur odnosnie udzielania sie na watku. Skad takie pomysly w ogole???:confused::no: jestes przeciez stala i nierozelwalna czescia tego watku, ja juz kiedys pisalam ze ten watek nie bedzie nigdy taki sam bez Twojej obecnosci na nim.

joas - no nie wiem jakie schematy i obyczaje panuja u was w domku ale kara typu solidne sprzatanie, mycie samochodu, drobne prace na zewnatrz domu czy w garazu, skladanie prania itd., chodzilo mi o zwyczajne obowiazki domowe jako prace w dodatkowym wymiarze godzin oczywiscie no bo jesli Twoje dzieci normalnie sprzataja swoj pokoj to komenda prosze posprzatac pokoj nie bedzie zadnym ekstra wysilkiem wiec i "kara" zadna. Najpierw nalezy przedyskutowac co, po co i dlaczego, tak jak mowilam wczesniej zabrac do sklepu, pokazac cene i wytlumaczyc wartosc zniszczonego przedmiotu a pozniej ilosc i jakosc pracy zamieniec na ta wartosc jak w doroslym swiecie. Cos takiego dziecko zapamieta i jest prawdopodobienstwo ze wyciagnie wnioski.
I masz racje, do mnie tez nie dociera ze mam dorosle juz dziecko, nie docieralo jak bylam w sobote na tej calej graduacji, czulam sie jakby to nie moj syn tam stal i odbieral dyplom ukonczenia sredniej szkoly. Ciekawe jak bede sie czuc w czwartek rano jak bede odwozic go na baze:no:

ewuniaf - i jak u lekarza? biedna ta twoja dziecinka, ja bym puscila wiesz? ale ja to taki ryzykant jestem i zawsze naciagam zycie do granic mozliwosci w kazdym badz razie wolalabym chyba jechac po dziecko w razie czego niz patrzec na nia ze zlamanym serduchem ze znowu nie pojechala...

a moj srednie dziecko..prosze dzis klima wlaczona na calego bo dychac sie nie da taki upal a on ubrany w pizamke- kombinezon od stop do glow z grubego polarkowego misia, taka cieplutka na zime:-D jak zszedl przed chwila z gory to slabo mi sie zrobilo:szok:

a tu linki do deserow lodowych Simple Summer Popsicles | The Family Kitchen
wczorajsza porcja zniknela w tempie blyskawicznym, nie dosc ze pychotka to jeszcze mam swiadomosc ze daje dzieciakom najczystsze i najzdrowsze pozywienie, porcja witamin i same dobre rzeczy:cool2:

Jak cos....to ja dzis w domku siedzie i raduje sie wakacjami, po ubieglym tygodniu nalezy mi sie :-)

PAWIMI-DZIEKI ZA BUZIAKA i za kopniaka...
jery czemu mi tak ciężko zajść?????????????

delektuj sie wakacjami a lody pewnie smaczne,ale ja po angielsku ni w ząb jesli chodzi o czytanie ze zrozumieniem:-)

Zuz Inka no to masz szczęście,ze tak łatwo zachodzisz-powodzenia kochana...
ja i z Zuzą i z Domisiem zaszłam po 8 m-cach i to po hormonach...

odsapnij po tym pieleniu-w takim słońcu to szczerze współczuję;/

\
jery czemu mi tak ciężko zajść?????????????
bo moja droga to jest tak w zyciu, czasem proste sprawy sa dla nas nieosiagalne tu i teraz z przyczyn nam nieznanych a inne ktorych niekoniecznie chcemy dawane nam sa z nawiazka, kazda kobieta, matka ma inne drogi swojego zycia gdzies odgornie zaplanowane i niesie ten swoj krzyz bez wzgl. na to czy sie zgadza czy nie......ma tylko wplyw na to jak go niesie, czy z godnoscia i usmiechem na ustach czy tez uzala sie nad podloscia wlasnego zycia. Pomysl ze teraz gdzies w kacie placze tysiace kobiet zadajac sobie pytanie dlaczego tak latwo zaszly...:sorry2: To wszystko jest niewytlumaczalne bo nasze rozumki sa zbyt male zeby to wszystko ogarnac. Tak czytam o Twojej corci, usmiech mi sie na usta sam cisnie, fajna ta Twoja kobietka mala, dbaj o nia kochana i raduj sie kazda chwila z nia ;-) dzieci szybko rosna - wiem cos o tym doskonale na wlasnym przykladzie, rosna blyskawicznie i wyfruwaja z domu w najmniej spodziewanym momencie wiec moja droga nie placz i masakruj swojego serducha czyms na dzis nieobecnym z przyczyn kompletnie niezaleznych od Ciebie, nie zastanawiaj sie nad swoim "nieszczesciem", nie wymyslaj ze jestes mniej wartosciowa ale zyj w swiadomosci ze jestes spelniona, wydalas na swiat fantastyczna mala kobiete i pomoz jej dorastac w tym zyciu. Ciesz sie kazda minuta i popatrz moze w ten sposob - jakie wielkie blogoslawienstwo Cie spotkalo ze masz ja i masz swojego malego mezczyzne i jaka wspaniala matka jestes, kobieta pelnowartosciowa ktora wychowuje dwie doskonale istotki ludzkie. Chwala Ci za to kochana i skup sie na tym....a reszta przyjdzie sama ;-)
Przepis moge przetlumaczyc dla zainteresowanych...tylko ktory?

dziekuję Ci Pawimi za te wspierające słowa:tak::tak:
kochan ta moja kobietę co "ciągle sprawdza czy Jej cycki urosły"(Jej słowa) najbardziej na świecie,miłością wszechobecną w Jej zyciu i dozgonnie i bezwarunkowo...
wniosła tyle radości w nasze życie...a zybys widziała jaki ma zarazliwy smiech:-D:-D:-D:-D:-D

kocham mojego małego faceta tak bardzo ,ze aż czasem boli-nie wiedziałam,ze tak mozna kochać póki mama nie zostałam...
i to Jego -mamusiuuu
zawsze jak coś chce-cokolwiek-to mówi mamusiu..nie mamo:sorry2:

no i kocham mojego męża bo jest współautorem naszego dzieła:tak::-)

skupiam się na nich ,ale mimo to gdzieś tam podświadomie kurcze się mysli,ze -oho...połowa cyklu czyli pewnie owu..albo jajnik zaboli -acha..owu.......wiesz o co chodzi...
i tego nie da sie z głowy wymazać...

ja na prawde staram sie nie biadolić,nie jęczeć,nie narzekać .....ale czasem widzisz mnie dopada i chcę się Wam wyżalić:-(

pewnie za kilka dni wróci mi usmiech na twarz....róż mi rozkwitają :tak::-)piękności moje:cool2:

(...) moja kobietę co "ciągle sprawdza czy Jej cycki urosły"(Jej słowa)
hahahaha..........umarlam :-D serio ;-) nie mam corki wiec nie wiem jak to jest....o wlasnie! zawsze odkad tylko pamietam chcialam miec corke, Jonathan mial byc dziewczynka, pozniej Oliver, a Vincent to juz na bank byl dziewczynka i do dzis mam ogromne pudlo falbankowych ciuszkow sprowadzonych gdzies z butikow europejskich za ogromna kase bo hormony szalaly..... W weekend przygladalam sie tym trzyletnim baletnicom podczas wystepow Oliverowej szkoly tanca i tak sobie pomyslalam ze kurcze...marzenie mojego zycia niespelnione, jakos Bog tak zaplanowal ze rodze chlopcow i nawet gdybym na sile zadecydowala ze bedzie kolejne dziecko prawdopodobnie bylby chlopiec. Moje marzenia o falbankach, dlugich warkoczach i czerwonych lakierkach pozostanie w strefie...marzen. Nie bede miala baletnicy ani kobietki ktora mierzy wzrost cyckow ;-) A wiec szczesciara z Ciebie i moge Ci tylko zazdroscic....;-)

Spadam robic papryke nadziewana quinoa i piersia z indyka. Jesli chodzi o deserki to mozna zrobic truskawki, plus grecki jogurt plus lyzeczka miodu, wszystko dokladnie zmielic i do foremek zamrozic na 3-4 godzinki. Drugi sposob to ananas, banan, mleko kokosowe, miod albo agava i podobnie zmielic w blenderze, do foremek i w zamrazalnik. A wczoraj robilam maliny, odrobina mleka kokosowego, jogurt grecki waniliowy, lyzka miodu. PYCHA!!!! a jakie zdrowe!

Pawimi-powaga,Ona takie teksty ma wciąż z tymi cyckami a jeszcze ostatnio połechtała moje ego bo mówi....czy bedę miała takie duże jak Ty mamo????
no prozę Cie-pomyslałam-przecież to marne 75B....no ale dla mojej córy są duże więc ja urosłam a Ona sobie przyplusowała :)))

wiem kochana,ze szcześciara ze mnie mam i syna i córkę...wiem i baaardzo sie z tego cieszę-do dziś pamiętam jak po usg 13 maja w piątek 2005 roku dowiedziałam się ,ze bedzie córka-wyłam....ze hoho:))

a co do deserków to właśnie miałam pisac ,zebyś choć ze 2 Twoim zdaniem najsmaczniejsze przetłumaczyła..
smacznego jedzonka :)
Tom kosi trawę ,dzieci na ogrodzie a ja ...ogarniam kuchnię ,biore sie za kolację i jednym okiem na bb :):)))ach ta moja podzielnośc uwagi :)))

Maureen-co u Ciebie ,dawno Cie nie widziałam??????????
Sempe??????????????

Oj dzieje sie u was, dzieje....

Ja niedawno wróciłam z zebrania w szkole, najprawdopodobniej będzie z Oliwią jeszcze jeden 6-latek w klasie, pani chyba jednak nie najgorsza, zanotowała sobie "maluszków", dała spis rzeczy do kupienia i tyle... zobaczymy sie 1. września o 9.00 i się zacznie...

poza tym ciągla jakaś chora sie czuje...ech...nie mam siły, buziaki dla wszystkich

Ogorki oplewione i podlane uffff jutro jeszcze marchew i mialabym jakies 2 tygodnie spokoju

Piszecie o dzieciach ja Wam nie napisalam jak Ania uczcila dzien matki - przyniosla mi kwiaty...niby nic ale ona na te kwiatki zbierala z pieniedzy ktore jej dawalam na soczek do szkoly. Mamo bylo ciezko bo goraco i szczegolnie po w-fie pic mi sie chcialo ale dalam rade
k020.gif
b005.gif

Wrocila z wycieczki zadowolona ale mega zmeczona wiec podgrzalam obiad zaraz kapiel i spac

zagladne pozniej

reklama
Anna.S- czyli w sumie oki...
lepszego samopoczucia życze kochana :)

Zuz Inka- ojj,jak miło ze strony Ani-takie wyrzeczenia dzieci najbardziej cieszą...

ja dostałam laurkę od Zuzy z moja osobą w otoczeniu.....kwiatów z ogrodu :)) dziecko widzi pasję mamy :)) i jeszcze 1 chmurka na niebie-pytam Jej-a co to jest 1,mała chmurka ??
a Ona-mamo,tak chmurka-bo przecież mówisz ,ze kwiatki chca pić a piją deszcz więc narysowałam:))

co do pielenia to...brawo-dzielna jesteś :)
ja w przyszłym tygodniu smigam po sadzonki pomidorków koktajlowych :)Domi bedzie miał uciechę...

jaki prysznic jest błogiiii,po całym dniu upału chłodny prysznic i śpiące dzieci to jest to :)
jak cudnie,ze moje bąki tak wcześnie chodzą spac ..

Maureen }
Bebi }
Sempe }
Ewusek } co u Was????????????????????
Ewunia }
Iza }
Izulka }

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry