reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
Trochę się bałam kombinacji szczepionka+infekcja.
kochana ja to bym sie bala samej kombinacji pt. "szczepionka" i to panicznie :szok: no ale ja to ja;-) nie kazdy musi czuc ten stres co ja.
Pawimi-tak,tak-Ty jesteś nasz nadworny mędrzec :))
pawimi jesteś dla nas nieocenionym źródłem mądrości
no, no, no ... to teraz wymyslilyscie :rofl2: znaczy czytaj : ta co sie wymadrza, tak?:tak::laugh2: musze czym predzej meza uswiadomic zeby nie zadzieral ze mna bom jak przecie nadworny merzec :-D

Pawimi my tu też narzekamy na niewyspanie...;/
a jak tam zamówienie-dotarło do Ciebie już?? ależ ja nogami przebieram :))))
nie, nie dotarlo jeszcze, dam Ci znac jak sie pojawi pod moimi wrotami.

Iwet-melduje ,że wstawiony:tak:;-):biggrin2:
no wlansie, tylko gdzie???? bo ja stara slepa i nie widze:eek:

agatulka
- ale historia z tym Twoim szefostwem, pewnie...madra decyzja - olac ich do kwadratu, dla kilku groszy nie ma co sie ponizac prze doopkami :no:

A moj maz tak, najpierw nie chcial leciec ze mna na graduacje mojego syna do San Diego, teraz nagle chce....cos czuje ze zazdrosny o mojego eks, moze sobie wyobraza ze ja z nim w jednym pokoju bede nocowac????????:szok: faceci to rozne pstro maja w glowie to kto go tam wie co mu sie kielbasi w tym inteligentnym mozgu :happy: Oczywiscie nie obylo sie bez tego zeby ojciec J.mnie na koniec troche nie powkurzal...no coz, to by bylo zbyt piekne chyba.....

a teraz juz spadam bo mi sie oczy same zamykaja, lece i nici z kulek bo moje kulki dawno juz chrapia :-) ale katrina, sempe - pewnie, korzystajcie ile mozna :tak: nie ma to jak swoje wlasne kulki hahahaha

dobrej nocki.

Witajcie
Ja z kawą na szybkiego wpadam
Cokies - piękniutki malutki. Matko, moje też takie były ????? Już nie pamiętam :-)
Iwosz - już czujesz ruchy??? matko ale ten czas zasuwa.... Odpoczywaj kochana, odpoczywaj...
Agatulka - pamiętamy, pamiętamy; a szefowie debilni więc nie ma czego żałować
Pawimi - Ty wiesz jaki mam stosunek do siebie: stara gruba i brzydka
Iwet - kokosanki są super, serio; wczoraj zrobiłam owsiano-orkiszowe... już nie ma połowy z wielgachnej porcji...
Mamo, dobra, pisz jakie przyprawy i jaka kostka mięsna - chociaz ja nie stosuję to dobrze wiedzieć :-D
Sempe - kulki powiadasz??? niestety ja zasypiam zanim M z łazienki wróci...
Nie wiem czy będę miała czas dziś wskakiwać na BB; uskuteczniam pakowanie na całego. Dziś w nocy ruszamy: Zakopane, Kraków, Kalwaria Zebrzydowska, Wadowice, Łagiewniki, Częstochowa. Ot takie rodzinne pielgrzymowanie autem ukochanymi miejscami Jana Pawła II - prezent komunijny dla naszego Marcina. Dla nas też :-D

Ostatnia edycja:
witam
kolejna noc bez zarzutu:-), dzisiaj słonko pięknie świeci,jade na ściągniecie szwów w południe i już trzese dupą ajj..

agatulka dobrze ze masz tą prace za tobą

Joaś powiedz mi w co pakujecie swoje dzieci, jeździcie jednym autem czy dwoma?

pawimi no ja też boje się szczepionek, nie wiem czy u nas teraz tak jest że jak się nie zaszczepi malucha to wtedy jakąś karę płaci się czy coś

witam i ja :)
byłam znowu w Lidlu i ..tak-tak..w centrum ogrodniczym-mam nowe piekności i zaraz ide wkopywać..między innymi mam lawendę-matko jak pachnieeee ;)i jeszcze mam jeżówkę i lobelię :) wszystko piękne w każdym razie;))

Pawimi -kochana..ten przepis to ten co mi ostatnio wstawiałaś :)) ten z truskawkami tylko ja zrobiłam teraz z borówkami....
i nie-nie wymądrzasz się-ja tego tak nie odbieram...
no i widzę mężula zazdrosny :)) no i dobrze..
no i czekam na info jak już piękności dojdą do Ciebie ;)

Joaś- kochana ja żeberka posypuję przyprawą do grilla,potem pieprz świeżo zmielony i na patelnie-z każdej strony ze 2 minutki obsmażyć,na koniec smażenia posiekana cebulka ...potem do rondla dużego lub garnka przekładam i przelewam z patelni tłuszcz z cebulką i zalewam wodą do wysokości mięska.
wrzucam 3 liscie laurowe,5-6 kulek ziela ang.i kostkę mięsną-to taka kostka jak rosołowa warzywna tylko mięsna np.z Knorra.
i na wolnym ogniu trzymam 1,5h-tak na oko..ca jakis czas przewracam mięsko:)

Sempe- no w poniedziałek sklepy będa zamknięte,ale tylko w poniedziałek...może naraz wszyscy wyprawkę robią???

Ewunia- jak na froncie??

Zuz Inka -działacie????

pozdrawiam wszystkie kochane mamuski:)

Cokies- witaj..
tak,ja się pytałam pediatry o szczepienia i jest 5tys kary za nieszczepienie dziecka:((((((((!!!!!!!
ale powiedziała,że można to obejść-wystarczy ,że do każdego dziecka bedziesz pediatrę wzywała prywatnie i nie zgłosisz dziecka do przychodni.....

Ostatnia edycja:
Witajcie porannie w piąteczek (lubię ten dzień, bo kaskę dają), zresztą fajny, bo zaraz po nim 2 dni wolnego!!!!!
U nas pogoda do niczego, spać mi się chce. Ja mam na prawdę cudowne dziecko jesli chodzi o spanie (śpi 11 godzin od 21-wszej do 8.30), ale wczoraj późno się położyłam i nie wyśpiłam się. Jak już miałam się kłaść spać, to przypomniało mi się, że muszę jeszcze pranie powiesić i tak mi zeszło troszkę...

Miłego dnia - idę do biura po czek!!!

Mama melduje że jestem....

Czytam cały czas ale mało czasu na pisanie. U mnie hania i Michał chorzy :-( a jeszcze wczoraj byliśmy na wycieczce w górach- na Pradziada weszliśmy- tyle ze tak wiało strasznie ze chyba maluchy przewiało :-( Misiek totalnie marudzi, Hania pół dnia spi bo noc była straszna (40 stopni gorączi) takze wszyscy wymeczeni...

wybaczcie ze teraz na posty wasze nie poodpisuje ale brak czasu....Zrobie to wieczorkiem a zaraz do garów pedze (dzis racuszki z bananami :)

Cokies Michałek przecudny, skarbrniek malusi!!! ale chyba jeszcze odrobinke zażółcony???

Ewunia- uuuła.szkoła ,że maluszki chore-i 40 stopni to widzę tak jak mój Domiś -On jak gorączkuje to na maxa!!
kochana -zdrówka dla skarbów i cierpliwosci dla Ciebie..

a ja posadziłam moje roślinki-jeżówkę -pięknie pachnie i zaraz się motyle zleciały:)))
floksy i lobelie to takie dzwoneczki różowe-też pięknie pachną..
lawendę-nie trzeba mówić :)))
c015.gif

i astry..
i trawy ozdobne..
potem usiadłam z kawą i opalając nogi wąchałam -no cóz za relaks..Domi bawił sie w cieniu klonu...Zuza w przedszkolu jeszcze.

miłego popołudnia ;)

aaaa-byłam kupić tynk ozdobny na płot ,aleeee czeka się do tygodnia bo to dopiero muszą umieszać i od tego czasu 48 h musi odleżeć a tu teraz długi weekend i dopiero za 1,5 tyg by był;/;/
jedziemy zaraz do Leroy i może tam coś będzie....

to są floksy:)
floks9.jpg

jezowka112.jpg

Jeżówka purpurowa :)

to jest lobelia ,tyle ,że ja kupiłam bordową:)
no i lawenda
lawenda126.jpg

Ostatnia edycja:
Ewuniaf - kciuki za zdrówko dzieci zaciśnięte
Cokies - mam nadzieję, ze zdjęcie szwów przeżyłaś...
Mamo05 - co za rozpusta z tym siedzeniem, wąchaniem....
A ja wpadłam się pochwalić ze chwilowo jestem sama w domu!! Co za cisza! Tzn słuchać tylko szum wirówki w pralce i huk suszarki elektrycznej:rofl2::laugh2:

reklama
Joaś-
c014.gif
c014.gif
c014.gif
c014.gif
c014.gif
c014.gif
c014.gif
super ;)) !! tego Ci potrzeba-zatęsknić za dziećmi...delektowac się ciszą.....
to u Ciebie taka rozpusta jak i u mnie ;))

ja zaraz do Leroy M.śmigam poszukać tego tynku...

ale ....żeby nie było ,że tylko kwiaty wkopałam to jeszcze gres przed domem wysypałam a wcześnie włókninę rozłożyłam...pomyłam 4 okna u góry i pozmieniałam wszystkim pościele..:)

Do góry