reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Magda -dziękuję :)
no kwiaty to pelargonie na parapecie :)
mi własnie chodziło o taki plot ,żeby zasłaniał a nie prześwitujący...my często leżakujemy przed domem bo jak na ogrodzie jest słonko to z przodu mamy cień od domu i tam odpoczywamy :)a poza tym czasem tam wystawiamy sobie stót z obiadem-latem oczywiscie-i trochę "intymniej" bedzie przy takim płocie ;)

ja juz sie narobiłam dzis-pomyłam okna na dole,podlałam rośliny w ogrodzie,poodkurzałam,pranie muszę zebrac bo wyschło,smieci wyniosłam..teraz kawa bo padam trochę..zaczęłam po 8 rano..
a Ty delektuj sie ciszą;)

Ewunia Ty dzis też w pracy??????

a mi dzis test pokazał druga słaba kreskę ,ale kurcze nieliczyłam na nic w tym cyklu bo działaliśmy w płodne tylko 1-w 13d.c. i przez to dużo rzeczy robiłam bo mówię niemozliwe,żeby sie udało-te przęsła drewniane maja 3 m długości każde-sama z Tomem je nosiłam ,ciężkie jak smok,,tylkowałam płot a tynk jest taki z kamyczkami i ciężko sie zaciera..byłam 3 razy na solarium...więc lipa..a dzis robie test bo mnie w nocy brzuchol nawalał i blada druga kreska....mam dzis 25 d.c. a cykle mam 25-27dniowe..jutro rodzinka przyjeżdża bedą do niedzieli jak do tego czasu @ nie przyjdzie to w poniedziałek powtórze test ,ale na pewno przyjdzie! to niemozliwe ,żeby sie udało....

reklama
mama śliczy płotek macie taki przytulny a i ogródek widać taki zadbany,tak długo pisałam posta ze dopiero później doczytałam o teście aż mi ciarki przeszły, ale si żeby nie zapeszyć;-)

Maureen życzę ci duzo siły i słońca

katrina jak dla mnie to jest super praca, po prostu byłam zaskoczona ze tobie się udało jesteś osobą żywiołową i kobiecą pełną energii,więc gratuluje i życzę wspaniałej dalszej pracy

magda zazdroszczę ci domku ajaj tez nam sie marzy, moze kiedyś. a ja bardzo chciałam wcześniej urodzić bo już ciężko było, a na kiedy masz termin?

a co u mnie?
spoko
rana zagojona, mało widoczna, boli już tylko jak chodze dłuzej niż pół godziny no i szybciej sie męcze kondycja do bani:-(, Michałek juz coraz wiecej nie śpi w dzień, zaczyna się interesować otoczeniem, nabiera ciałka i te nóżki już nie takie patyki:-D, dzieci nadal adorują młodego, chodzimy na spacery do parku, karmie nadal piersią ale musze dokarmiać jednak już nie dużo aczkolwiek nie mogę tego wyeliminować ( na dobę około 30-60 ml rozłożone na dwa razy) więc nie jest to dużo ale jest, no i moją zmorą to moja waga wrrr.. w ciąży przytyłam 14 kilo po porodzie zeszło mi 5 kg a w tym tygodniu 1 kg czyli tylko 6 kg mniej a 8 kg zostało, gdzie przed ciążą miałam lekką nadwagę też by sie przydało zrzucić i boję że tak już zostanie

a tutaj wrzucę aktualną fotkę Michałka
DSC00763.jpgDSC00758.jpgDSC00753.jpg

Ostatnia edycja:
Hej
MAMA to trzyyyymammm kciuki by krechy były nastepnym razem wyraźniejsze!!!AAAAAAAA :-D
CokiES
termin mam na ok 15 września choc to nie jest taki bardzo pewny termin bo w ciążę zaszłam tak chyba na początku grudnia to później pojawił mi się okres tak na świeta Bożego Narodzenia i termin wg mnie wychodził nawet na październik a usg poxniej wykazało że dzdzus jest o 3 tyg większy i wyszło na 15 wrzesień i tak ten termin przez kolejne wizyty sie nie zmieniał i dzidziuś równo sobie rosnął więc tak mnie mam że do połowy września sie dokulam ;-)

A Michałek przeeesłodki.

Cokies- słodziak Michaś-ukochać ;))
no i super ,że dzieci tak zajmują się braciszkiem ;)

a waga..myslę ,że jak już się rana zagoi i bedziesz sie więcej ruszać to zleci-zaciskam za to &&&&&&&&&!! no i póki karmisz to odchudzanie nie wchodzi w grę,więc cierpliwości kochana ;)

Magda ,Cokies dzięki za && ,ale cos mi się to za piękne wydaje i w poniedziałek pewnie testu nie zrobię bo @ przylezie...teraz 3 dni ciężkiego czekania bedą -dobrze ,że rodzinka bedzie to ani sie obejrzę i zleci:)

a tu płot w słonku i przez umyte okno zrobiona fotka ;))))
382527d1313657971-rodzace-i-staraczki-w-2011-zdj__cie1175.jpg

Właśnie wróciłam z małą z przedszkola. Teraz ona ogląda baję, a ja biorę się za obiad i sprzątanie, o 16 musimy iść po jej brata do przedszkola.

mama05 - bardzo ładny płot!!! No i ... trzymam mocno kciuki!!! :tak::-D Oby to było TO :tak:

magda - zależy które USG, każde ma inną cenę, genetyczne w 12-13 tc wraz z komputerową oceną ryzyka zespołu downa (na podstawie wszystkich pomiarów i przepływów) kosztuje 250 PLN. To naprawdę bardzo dokładne badanie, lekarz mierzy wszystkie narządy, poszczególne elementy mózgu, kąty nachylenia w czaszce (oczodoły względem nosa na przykład) i wiele innych.

Michałek przesłodki!!! No i powodzenia w karmieniu piersią :-)

Leika no ja wiem że robi on baaardzo dokładne to usg ale niestety mnie by nie było stać na takie usg ;-( Ale najważniejsze że jest wogóle możliwość zrobienia przez ciężarną tak dokładnego usg.

Leika dzięki:) mam nadzieje,że szybko zamontujemy bramę to wstawię następne fotki:) no i ja też bym chciała,żeby To było TO :)

i tak sobie myślę ,że skoro działania były raz w samą owu bo w 13d.c. to jeśli się uda bedzie Filipek!bo na 100% w owu są chłopcy:) a że u nas 1 raz to wiem dokładnie kiedy :)

Leika dzięki:) mam nadzieje,że szybko zamontujemy bramę to wstawię następne fotki:) no i ja też bym chciała,żeby To było TO :)

i tak sobie myślę ,że skoro działania były raz w samą owu bo w 13d.c. to jeśli się uda bedzie Filipek!bo na 100% w owu są chłopcy:) a że u nas 1 raz to wiem dokładnie kiedy :)

Mój obecny lokator w brzuchu to też dziecię spłodzone w 13 d.c. Z tym, że ja celowałam w córeczkę, owu miała być za 3-4 dni dopiero, a pojawiła się w dniu następnym ;-)

mama5 trzymam mocno kciuki no i ogrodzenie sliczne (pomyslalam ma babeczka gust).

cokies jaki on jest ladniutki i jaki malenki
Moje dzieciaki to juz takie konie kiedy to zlecialo.
Ja ciagle zastanawiam sie nad trzecim,ale swiadomie podjac taka decyzje nie jest latwo. Bynajmniej dla mnie.
Ciagle szukam za i przeciw .Och trudna decyzja.

reklama
Iwet dzięki ;):):*

to masz dylemat taki jak nasza Zuz Inka ,ale Ona juz działa 2gi cykl :) więc może i Ty zaczniesz...decyzja musi byc Twoja ;)

Leika- no ja w sumie chciałam zawsze mieć 2 córki i syna...brakuje córki...ale po 19 miesiącach starań jeśli się teraz udało i będzie synek to tez będe bardzo szczesliwa...ja mam krótkie cykle bo 25-27 dniowe więc jeśli działalismy tylko w 13d.c. to w samą owu albo tuż po...więc wychodzi chłopiec ;)

Do góry