reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Dziewczyny, zalało nam garaż, kotlwnie i łazienkę. Pół nocy wiadrami wylewalismy wodę, zeby sie nie przelala i nie zalała parteru. Ale się udało. Od rana sprzątalismy, odkażaliśmy. Hania ( 7m) pół nocy nie spała i po tym bieganiu z wiadrami padam na pyszczek. Poza tym łapie mnie przeziębienie bo wczoraj ganialismy po tej zimnej wodzie w deszczu. Deszcz dalej pada. Ale mam nadzieję, że powtórki nie bedzie. Wszystko skończyło się dobrze. Poza stratami materialnymi jest ok. A to nic w obliczu np utraty bliskich.
Bardzo dziękuję Wam za wsparcie -z całego serca:)
Pozdrawiam wszystkie

reklama
Witajcie!

Anawoj - wiem trochę o torbielowatości nerek, serdecznie współczuję. Najważniejsze żeby nikomu nie wpadło do głowy "wyłuskać" torbieli. Módl się o dzieciaczka, o jego zdrowie. Naprawdę macie pecha z tymi wypadkami, dobrze, że mężowi nic się nie stało... Pamiętaj, ze u Ciebie też huśtawka nastrojów. Moje czwarte dziecko mimo, że upragnione (jak każde), było totalnym zaskoczeniem. Trzęsłam się cała długo po tym jsię dowiedziałam że bedzie już czwarte. Akurat trafiło na moje totalne wyczerpanie psychiczne i fizyczne. A teraz po 3 latach od momentu kiedy zaszłam w ciążę, cieszę się z chwil z moją córeczką - śmieszką (mimo, ze ciąża przepłakana). No i czekam na piąte, teraz chłopczyk.

Ella24 - rozgość się :-). Jacka urodziłaś w dniu mojego ślubu :-) I życzę Ci by czwarta była córeczka :-)

Izulka - dobrze, że tylko tyle Wam zalało. Bałam się, ze będzie gorzej. WIem, ze teraz jesteś osłabiona. Weź echinacea w tabletkach - 3 razy po 2 do ssania, wzmocni organizm. Teraz jestem mądra po tym jak sama sie rozsypałam, ale biorę od kilku dni i juz jest lepiej. Karmiąc piersią też można.

Mama05 -
u mnie też laptop wędruje mu :-) Pada i pada, rozpalam duuuużo tealightów w osłonkach, muszę się doświetlić, pomogło wczoraj, wierzę, ze pomoże dzisiaj :-)

Zuzkus - zdrowia Maćkowi - pomyśl o jakimś wzmocnieniu dla niego: tran, rutinacea, Tobie siły, a mężowi - porządnej pracy.

Iwosz - siły i jeszcze raz siły, są dołki po to by były też "górki", pamietajmy o tym

Weroniczko
- to szczęściara z Ciebie, ze nie masz tendencji do dołków :-) Będziesz naszą ostoją :-D

Zaraz kawka, herbatka i... do przodu

Ostatnia edycja:
witam sie i ja z owsianką cynamonową i kawką:tak::-)
JOAŚ- życze ,zeby dzis tez zadzialaly i zeby humorek byl si:tak:jak dzieci ???

ANAWOJ- bedziemy Cie wspierac w trudach...
IZULKA- dobrze,ze sie odezwalaś...mam nadzieje,ze deszcz przestanie w koncu padac i troche odetchniecie..
sil życze i zdrowka!!!!

IZA- czesc babeczko,no jakoś tak czasem sumtek zagości ,ale staramy sie wspierac i pocieszac i moze jakos tą jesień przetrwamy..

ZUZKUS- ja dziekuje za czekoladke-smaczna byla ,ze hoho:tak::-D:-Da jak 0% tluszczu to w sam raz dla mnie:-p
jak Maciuś???mam nadzieje,ze nocke przespaliście..

pozdrawiam wszystkie pozostale babeczki,życze milego dnia mimo deszczu,sil i cierpliwości.
jakby ktoras chciala owsianke to zapraszam:tak::-D:-D

Dziewczyny, zalało nam garaż, kotlwnie i łazienkę. Pół nocy wiadrami wylewalismy wodę, zeby sie nie przelala i nie zalała parteru. Ale się udało. Od rana sprzątalismy, odkażaliśmy. Hania ( 7m) pół nocy nie spała i po tym bieganiu z wiadrami padam na pyszczek. Poza tym łapie mnie przeziębienie bo wczoraj ganialismy po tej zimnej wodzie w deszczu. Deszcz dalej pada. Ale mam nadzieję, że powtórki nie bedzie. Wszystko skończyło się dobrze. Poza stratami materialnymi jest ok. A to nic w obliczu np utraty bliskich.
Bardzo dziękuję Wam za wsparcie -z całego serca:)
Pozdrawiam wszystkie

Izulka - współczuję i życzę sił.masz rację, pieniądze, rzecz nabyta. bliskich nikt i nic nam nie zastąpi.

Dziękuję Wam za wsparcie.
Joaś, możesz mi wytłumaczyć czemu odradzasz wyłuskiwanie? ja w prawej nerce mam kilka torbieli ok8mm, jedna jest wielokomorowa i to ona grozi nowotworem, więc pewnie jednak będą proponowali mi jakiś zabieg. na razie ciemna jestem w tym temacie. szukam jakiegoś rewlacyjngo i genialnego nefrologa, nie chcę na rzeźnika trafić

Mojej koleżance wyłuskano torbiele - skończyło się stanem zapalnym i utratą nerki... Mówiła, ze to był niepotrzebny, zły zabieg, ale może teraz są inne metody, to było wiele lat temu. Jak chcesz dowiem się więcej...

Moja pani Ola w tym tygodniu do mnie nie przyjdzie... Normalnie jak nie urok to... przemarsz wojsk. Zmykam. Ściskam.

Ostatnia edycja:
ama05- owsianka cynamonowa?? pysznie brzmi... I owsianka i cynamonowa Jak robisz??

JOAŚ- uwielbiam takie śniadano szczegolnie w taką zimniece.
do rondelka tak szklanke mleka wlewam i jak sie troche podgrzeje dodaje troche slodziku i pol plaskiej lyzeczki cynanonu i do tego 3 lyzki otrębów owsiakych,na wolnym ogniu trzymam az zgestnieje.pyyyycha :))a i do kawki sypie szczypte cynamonu-ja uwielbiam cynamon:)))

ANAWOJ- ....kochana mam nadzieje,ze zaden nowotwor sie Ciebie nie czepi....

Hej dziewczynki.
Anawoj żeczywiście ciężki czas was dopadł. Przytulam. trzymaj się dzielnie kochana.
mama ja też lubię tę owsiankę odrębiankę. Ale dziś sobie zrobić nie mogę bo wcinam właśnie bułeczki z otrębów i limit wyczerpany na dziś. A cynamon też kocham. A kawa z cynamonem najlepiej smakuje po kilku godzinach od zaparzenia.

Dziewczynki mogę mieć nieśmiałą prośbę? Podbijecie mi cenę na allegro?

reklama
WERONICZKA- no tak bo na Dukanie 3 lyzki otrebów to góra:) w takim razie smacznych placuszków:))ile juz udalo Ci sie stracic???ja jestem 1,5 m-ca na dietce,choc nie czuje sie jak na diecie bo tyle jem ,ze szok :))

ja z allegro nie pomoge bo nigdy nie robilam zakupów ,zawsze moj mąż sie tym zajmuje....

Do góry