reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Tylko Przepisy Kulinarne !!!

reklama
Pati, ORZECHÓWKA mojego męża:

świeże orzechy włoskie (takie zielone prosto z drzewa, młodziutkie, zanim zrobi się twarda łupina, zbierane były chyba w sierpniu)
wódka
spirytus
cukier

Orzechy kroimy na ćwiartki (takie młode kroją się łatwo, ale uwaga: bardzo brudzą ręce, koniecznie w rękawiczkach) i zalewamy pół na pół wódką i spirytusem do przykrycia orzechów. Leżakuje 6 tyg. Potem odlewamy nalewkę, rozcieńczamy wodą do odpowiedniej mocy, dosładzamy (syropem z cukru i wody).
Można pić od razu, ale najlepsza jest po około roku. Wtedy jest mniej ostra i cierpka, a robi się pyszna orzechowa.
Trochę trzeba poczekać, ale warto.
 
Dzieki kobity...:-)

Mamoot a czy koniecznie musza byc swierze te orzechy???? Bo kurde nie bardzo mam pomysla komu podkosic w ogrodzie...:baffled::eek:

MacGyver w spodnicy-wielkie dzieki...Koniecznie zapodaj tu te sposoby na kaca....:tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
 
Pati, ja znam tą wersję ze świeżych. Może da się też z takich normalnych (żeby nie powiedzieć nieświeżych ;-)) - nie wiem.
Porozglądaj się - może gdzieś w parku....:-p
 
reklama
Do góry