reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

o u nas niby wszystko dobrze. Tzn. tfu, tfu wszystko dobrze. Jak do tej pory Maly w ogole nie chorowal. Nawet katarku nie mial.

Martwi mnie tylko to, ze w nocy strasznie ciagnie sie za uszy. I teraz tak, nie wiem czy to nie jest czasem nawyk. Bo jak byl Malutki, to mial pocztek atopowego zapalenia skory, potwornie wysuszona skore, ciemieniuche mial nawet na uszach, za uszami, i to go swedzialo, wiec drapal sie strasznie. Nalozyly sie na to wszystko kolki. Wiec przy bakach ciagnal sie za te uszy jeszcze bardziej.
Teraz w uszach niema nic. ma czyste, zakladam, ze go nie bola, bo nie placze. Za uszami w tych faldkach, cos mu sie tam zbiera. W bardzo malej ilosci. To wyglada tak, jakby mu sie tam pokarm zbiera. Ale przeciez on juz tak nie je jak kiedys, i nie splywa mu ten pokarm. Wiec nie wiem.
Moze to cos alergicznego jest?

W kazdym badz razie, czasem tak ciagnie za te uszy, ze az sobie je u gory ponadrywa!!!

No i ciagle mamy problem z pepuszkiem. Czerwony ;-( Tak jakby sie odparzyl. Smaruje mu Rivanolem wg zalecen lekarza, ale nic nie pomaga.

na uszka to nie wiem co poradzic, ale u nas byl pepek czerwony jak mala pelzala na brzuszku.....jak zaczela raczkowac zniknelo.....

zdrowka dla Matiego!:happy2:

reklama
My wreszcie dostalismy skierowanie na testy alergiczne i na sprawdzenie poziomu zelaza. Dzisiaj bylismy w labolatorium i strasznie niecierpliwie czekamy na wyniki. POwinny chyba wtydzien byc. Lekarka ma do nas zadzwonic jak cos dostanie.

Wama daj znac jakie sa wyniki i tryzmamy kciukasy zeby byly jak najlepsze :tak:
a my w przyszlym tygodniu idziemy na bilans 12 miesiecy :-D i szczepienie ROR

Wama, trzymamy kciuki! Dawaj znac!

Silunia, nie moge uwierzyc, ze jeszcze kilka dni i zuzu bedzie roczniakiem :-)

A my dzis na 17 idziemy na echo serca mam nadzieje ze tych szmerów w serduszku juz nie bedzie:tak: trzymajcie kciuki:-)

Jaaga trzymam kciuki. Matyla tez czesto miala robione EKG i USG serduszka. Na ekg niby jakies zakłucenia wychodzily a na usg wszystko w porządku.

Wama oczywiście tez trzymam kciuki za wyniki. Do ciebie to zadzwonia (super) ja to sama bede musiala wydzwaniac nie wiadomo ile i sie dowiadywac. Zgroza:no:

reklama
Do góry