reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

U lekarza

mnie też dół brzucha pobolewa ale z tego co wiem to pewnie dlatego że dzidż szybko teraz przybiera na wadze robi się coraz cięższy, pchając się głową w dół rozciąga macice jak tylko się da ;-)

reklama
Ja juz po wizycie u midwife
Hemoglobina wspaniala 13 na 15 :tak:
Przeciwciala negatywne ;-)
Waze 72 kg czyli mam 10 na plusie ;-)
Dzidzia urosla 5cm przez 6 tygodni czyli od wzgorka do pupki mamy juz 30 cm :-)wspaniale :rofl2:
nastepna wizyta w 34tygodniu ;-):tak: powiedziala zebym sie spakowala okolo 36 tyg ze wzgledu na to ze 1 corka urodzila sie 1tydzien po terminie wiec pewnie tej tez nie urodze tak szybko ...mimo innego trybu zycia ;-)

Geniusia super ze sie uda zrobic za jednym razem ten zabieg :)

Trina ja mysle ze poki co moze sie nie stresuj bo to dla dzidzi nie jest dobre, tylko pomysl ze masz bardzo fajnego gin ktory woli dmuchac na zimne i jak nie jest sam pewien to chce sie upewnic ze wszystko OK!

No a ja dzis po wizycie no i moj Gabrys juz 2,5 kilo wazy!! I wszystko w porzadku, pozamykane i twarde :-D Oczywiscie nie omieszkal pochwalic sie swoimi klejnotami i to zawsze najwyrazniej widze :-D A po za tym wszystko ok nerki zoladek nosek na miejscu :-D
Jedynie co tak w sumie jak juz wyszlam to sobie przypomnialam o tym paciorkowcu ze ja nie mialam pobranego wymazu czyli nie bede miala zbadanego czy jakies swinstwo mam! A nastepna wizyta 11.01

Flower - ale duży jest ;) Mój Kuba jak urodził się w 35 tyg. ważył 2316g więc jeszcze mniej niż Twój maluszek w tym tygodniu ;) Super, że cały i zdrowy. Ja to pewnie znów maluszka będę miała...

Trina kochana nie martw się na zapas bo to nie dobre dla Ciebie ani dla córeczki:tak: na razie to tylko przypuszczenie, nic pewnego. Oby na wizycie się wszystko rozwiało, ale święta będziesz pewnie i tak o tym myśleć i się denerwować bo to nie da się inaczej. Przytulam i bądź pozytywnie nastawiona

Paluszek ja też się martwiłam że nasza jest taka malutka bo dokładnie 33 tydzień a ona ważyła 1670g, ale lekarz uspokoił że wszystko jest w porządku, najwyżej będziemy miały małe księżniczki:-)

ja tez dzisiaj zaliczylam wizyte u ginka - na razie moja sytuacja pozostaje bez zmian - dalej bede na lekach i leze plackiem - jedyne co mnie uspokoilo to brak skurczy na ktg - choc w dzien czasem jeszcze czuje ze brzuszek mi sie napina, moje maleństwo waży wg usg ok 2350 - takze ciesze sie strasznie ze rosnie, w razie "w" bedzie juz calkiem duza - gin jedynie kazal mi jesc wiecej bo schudlam 2 kg orzez ostatni tydzien - ale to przez ten szpital

z ta waga jest roznie - donoszony noworodek w 37-38 tyg powinien miec 2,5 kg takze dzieciaczki maja jeszcze czas zeby przybrac jeszcze troche

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Trina taka wiadomość zawsze jest niepokojąca, ale jeśli są to na razie przypuszczenia to nie ma się co martwić. Bądź dobrej myśli :tak:.

Munie cieszę sie że córcia podrosła :-). Oby tak dalej, a już niedługo przekroczy tę magiczną wagę 2500 i będziesz spokojniejsza mam nadzieję.
Flower, Cyśka faktycznie duże te Wasze Gabrysie :-):-). Mój pierworodny był podobnie jak u mamy kurczaczkiem 2500 w 36 tc.

mama ja też dostałam litanię badań od gin na następną wizytę, ale to już ostatnia seria przed porodem :tak:.

reklama
flower no to duzy chlopak z Gabrysia :-)
a
ja w ogole mialam dzis sen :confused: ze w 34 tc bylam u lekarza i moja mala wazyla 2999 g :szok::-D i jak mnie ginka badala to caly czas moi koledzy wchodzili wychodzili, cos naprawiali :-D

Ostatnia edycja:
Do góry