reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza

Dziewczyny pamiętajcie aby nie łykać jednocześnie magnezu i żelaza za jednym razem, ponieważ musi być odstęp między nimi minimum 2h, tak mi lekarz powiedział, bo się słabo wchłania. Żelazo się najlepiej wchłania z wit.C

reklama
Maron ja łykam żelazo ponieważ z badań wyszło mi że mam trochę za mało, więc łykam już od jakiegoś miesiaca i teraz badania mi wyszły ok. Pije też soki wyciśnięte z marchewki, pomarańczy i buraków. Ostatnio szukałam przepisu na jakąś tartę ze szpinakiem, bo papki nie zjem...

Madai :) ja w temacie lutówki gotują wrzuciłam jakiś przepis na szpinak :) popatrz sobie. W tym tygodniu jedliśmy zapiekankę makaronową ze szpinakiem i brokułami (do tego nie przeszkadza szpinak rozdrobniony, robię też szpinak z cieciorką (do tego to kupuję szpinak w liściach, fajniej się je). Polecam, bo smaczne to jest :tak: A poza tym ;-) ja nauczyłam się jeść szpinak dopiero w tym roku i to tylko dlatego, że zaczęłam od mrożonych liści, a nie od papki, bo to i mnie odrzucał. Teraz papka może być ale jako dodatek do innych dań, np. zapiekanki czy nadziewania takiego grubego makaronu, czy do pierogów lub naleśników :tak:

geniusia strasznie lubię zapiekankę brokułową, więc postaram się wypróbować ze szpinakiem w tygodniu:) jak mój M nie będzie chciał zjeść, to zjem sama:):)

No i ja sie musze pochwalic ;) Wczoraj mialam USG genetyczne. Wszystko w porzadeczku. Corcia wazy 1590 gr. Wg USG termin porodu wychodzi na 11 lutego a wg ostatniej miesiaczki na 13.02.
Strasznie mnie wzruszaja te USG... z Malej to niezla gimnastyczka, co chwila stopki a to raczki do czola przykladala a jakie miny przy tym robila to szok. Az Pani doktor sie smiala ;)
W ogole dostaje takie kopniaki ze hej... Nie wiem kiedy co dziecie spi, bo ja prawie ciagle czuje ruchy. A juz najbardziej jak cos zjem. Czasami dostaje tak silne kopniaki (np. lezac w lozku pod koldra), ze cala koldra "chodzi". Mam nadzieje, ze w brzuchu sie wyszalaje a jak juz z niego wyjdzie bedzie super spokojna ;)

Hej, czy na każdym USG można sprawdzić długość i wagę naszych dzieci?? czy tylko na lepszym sprzęcie?? bo ja mam lekarza ze starociem i ciekawa jestem czy na wizycie 19.XII będę miała szansę się czegoś dowiedzieć... a wszyscy dookoła już się pytają ile gagatek waży...

wagę można sprawdzić, a długości nikt Ci na tym etapie ciąży nie poda bo dzidzia w kłębek zwinięta ;-)

krisowa a dlaczego nie możesz liczyć ruchów?
bo ich nie czuje dobrze :baffled: na usg dziecko sie rusza bardzo a ja ledwie czasem coś poczuje... tak bywa :/

ja za tydzien mam wizyte
nogi mi pouchna, czasem schodzi opuchlizna, czasem nie, w srode mocz krew i hormony robie, to zobacze co w trawie piszczy, oby nic :-D

daissy zgadzam sie z tym wzrostem dzidzi i choc lekarze podaja to nie jest to do konca wiarygodne, bo maluch mocno sie rusza i jest wygięty, najwazniejsza waga

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry