reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

U lekarza

ani83 ja miałam rozwarcie 1 cm od 7 miesiąca ale dzięki lekom i zwolnieniu tempa częściowo (budowa i wykończeniówka domu) dotrzymałam do 39 tygodnia więc leż, odpoczywaj i zazywaj leki.... a co masz przepisane?

Ja dzisiaj odebrałam wyniki morfologii - też mi żelazo lekko spadło, monocyty lekko podwyższone ale % w normie więc ogólnie ok. Odebrałam też wyniki moczu, HBS, OWA, jutro mam wizytę więc zrobi mi wymaz na paciorkowca i KTG.

reklama
Biorę luteine x2 dziennie dopochwowo i x3 aspargin. O dziwo w tej ciąży nie mam problemów ze skurczami łydek, chociaż jak nie wzięłam przez wekend asparginu bo nam wypadła niespodziewana nocka u rodziny to łydka mi drętwiała.

Ja tez po wizycie u poloznej wszystko ok dzidzia rosnie tak jak trzeba i wyniiki ok cisnienie 117 na 83 w moczu nic nie ma wiec tez super niunio juz wazy okolo 3.300 no i serduszko bije superowo i tak jak moja polozna stwierdzila ze mam Happy Baby hihihihihihi :-):-):-)

Właśnie wróciliśmy
Więc z najważniejszych informacji Nasza Karolinka już nie wystawia się do świata dupką:-p pięknie obróciła się na głowę, i strasznie mnie to cieszy:-D:-D Waży 2200 g, lekarz powiedział że jeśli dotrzymam do terminu to powinna ważyc koło 2800-3000 g więc nie jest źle. Najważniejsze że dziecko zdrowe:-)
Dostałam skierowanie do szpitala w którym chcę rodzić, i teraz muszę się zastanowić czy chcę znieczulenie zzo.....następna ciężka decyzja.

Jestem bardzo podbudowana dzisiejszą wizytą:-)

Munie i Ania83 ja tez staram sie trzymac jak najdalej od polnej, chociaz np. na szkole rodzenia 90% par zamierza tam rodzic.... ja tez jak bylam w szpitalu w 33 tc to liczylam kazdy dzien, ale teraz juz tylko tydzien zostal mi do 38 tygodnia i dlatego czuje sie spokojna. Zamierzam rodzic w szpitalu Raszi i ciesze sie ze juz moge tam jechac :tak:A Wy gdzie zamierzacie rodzic??

Vanilia to świetna wiadomość że malutka dobrze ułożona, przyznaj się czułaś moement kiedy sie obracała? Twoja kruszynka w miarę nie duża to miała większe pole manewru, moja boje się że juz tak zostanie wypięta tyłkiem na świat. Obym sie myliła...

sonka, Ty w sumie masz już ciąże donoszona :)

ja myślę że Polną ludzie wybierają bo są tam sami prof i ogólnie kadra naukowa, super sprzęt, ale to jest klinika więc muszą to mieć, ale liczy się jeszcze chęć niesienia pomocy i życzliwość, której tam brakuje.

sonka, moja kuzynka w zeszłym roku rodziła w Raszei - była bardzo zadowolona - też są po remoncie i podobno jest bardzo przyjemnie,
ja jakbym miała rodzić w Poznaniu to albo Raszei albo sw Rodzina, na Lutyckiej myślę że trzeba mieć swojego gina, przynajmniej tak słyszałam... ale nie wiem ile w tym prawdy?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Vanilia, pluszacze super, że wizyty udane :-)

Pozostałe mamy trzymajcie się jeszcze w dwupaku, grzecznie leżcie, nie stresujcie się i bierzcie leki, a będzie git :-)

Od którego tygodnia i co jaki czas powinno się chodzić na KTG?

reklama
co do KTG - moj gin twierdzi ze od 30 tyg, żeby wykryc zagrozenie porodem przedwczesnym, ale Polskie Tow Ginekologiczne zaleca od 40 tyg jak jeszcze nie bylo porodu co 2-3 dni...

to tak samo jak z USG - jedni robią na każdej wizycie, inni tylko 3 razy w ciąży

Do góry