reklama

U lekarza

Cortina bardzo fajna stronka:))
ja już wielokrotnie przy Izie przekonałam się, że USG to to tylko aparat + ręka lekarza i często jest omylne, przykład: na jednym usg moja córka miała wagę 1900 a za dwie godziny 2600 ... a za 3 dni kolejne 2300. Tak więc mimo, że lubię to badanie mam więcej dystansu do niego niż przy Izie, gdzie to była dla mnie wyrocznia przyznam się;/

reklama
O matko Cortina, w tym artykule nie widać różnicy:szok:To ja juz sama nie wiem:-p Nie no żartuje, mam nawet filmik z siusiakiem z bliska:sorry2:Moja dzidzia waży 280 g, ale na dok mam zaznaczoną granicę błędu (+- 41 g). Wg tego gina termin porodu wg usg to 11 luty, ale zaznaczył by się kierować tym wg miesiączki czyli 14 luty.
Ale mam super filmiki z usg:D np na jednym synek wkłada całą rękę to buźki albo ryzie pępowinę. A co do pępowiny- cały czas miał ją założoną przez ramię:-D

Ostatnia edycja:
a moja wczoraj w czasie badania chciała leżeć, dlatego jednej rzeczy nie dało się zobaczyć i za 2 tygodnie mam przyjść, żeby to uzupełnić, w czasie badania lekarz mocno naciskała na brzuch, pukała, ja na boki się przekręcałam,a mała tylko rączkę do buzi przystawiała, a wczoraj wieczorem za to i dzisiaj rano to aż czułam jak fika

Kasiulec a czego nie udało się zbadać? Jeśli można wiedzieć?
Który masz tc? My w 19 i 6 mieliśmy 301 gram:)

Poli Ty dobre imprezki urzadzasz to i wiadomo w kogo synek poszedł:)

Ostatnia edycja:
dokładnie nie wiem, ale jak nie mogła znaleźć to coś o sercu mówiła, a w wyniku mam napisane o sercu, że czterojamowe o prawidłowej lokalizacji, niedostateczna wizualizacja struktur serca ze względu na ułożenie płodu, rytm 155/min.-prawidłowy

U mnie. Było 150;)
Dobrze że gin. Napisał że ze względu na ułożenie małej, bo czytałam o takich beznadziejnych przypadkach, że lekarz nie widział kości nosowej bo dziecko tyłem odwrócone a pisał tylko, że niewidoczna i rodzice co zrozumiałe wpadali w panikę i strach.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry