reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ubranka naszych Maluchów

Ja mam z pecpo 2 na zatrzaski. I nie rozciągają się- najgorsze pod tym względem z mothercare, kupiłam 3 razy 3 paki i za każdym razem mega się rozciągały w dekoltach- nigdy więcej!!

reklama
spodenki tam fajne chyba tylko te dziewczynkowe, te chłopięce jakieś sztywne i sztuczne, rajstopy też okropne. Bluzki ok:tak: chociaż dwie z kupionych tam się b. " kłaczą"

w pepco można upolować świetne rzeczy, udało mi się trafić tam nawet na bodziaki next, ale zdecydowanie trzeba 'pomacać' jest mnóstwo kiepskich gatunkowo, Kuba kiedyś dostał pajacyk z pepco, który był niby 100% bawełny, ale chyba baaaaaardzo kiepskiej, bo jak się przesikał w nocy (miał wtedy jakieś 6 miesięcy) to pajacyk nie przepuszczał wilgoci, body miał mega mokre, a pajacyk super suchy :szok:

No własnie o to chodzi, można trafić prawdziwe perełki, ale rzadko i trzeba dotknąć przed zakupem. Ja dla Hani kupuję tam domowe ciuszki na wydarcie, bo niedrogo i po domu czy na podwórko śmiało może założyć, ale staram się mieć kilka ładniejszych na wyjście czy jakąś uroczystość :)

U nas też podział - pod domu zużyte albo te które dostałam mocniej używane, średnie ( bez body ) do żłobka a lepsze na poza domem.
Jakość Pepco b. różna - trzeba koniecznie macać, szczególnie rajstopy, które mogą być niczym tarki.... :baffled:
A ja donoszę, że dziś dotarłam do sklepu F&F i widziałam rzeczy na 2-3 lata - napewno body były w tym rozmiarze - niestety na opakowaniu zero podpowiedzi ile to centymetrów :-( - poza skalą tabelki.

forever f&f 2-3 lata to 98 cm, właśnie z nich wyrasta Kuba :p w praktyce są niewiele większe od ich 92cm...

u nas podział niewielki, bardziej na zasadzie domowe - wygodniejsze, wyjściowo czasem mu np założę jeansy (rzadko), po domu praktycznie tylko dresiki... mamy dosłownie kilka rzeczy, które są bardziej okolicznościowe, jakieś koszule itp. ogólnie 99% uznaję za odzież codzienną :-D

Ciekawe kiedy my dobijemy do 98 :-pPajace to mam do 80 maksymalnie 86 więc być może tez mnie czekają zakupy, równiez nie wyobrażam sobie gołych pleców zimą mimo, że Młoda śpi w śpiworku - sama się domaga aby założyć.

reklama
u nas tez raczej podział na domowe (czyli: co pod ręką bądź co sobie Ninka - bo Leo jeszcze nie ma preferencji - zażyczy) i takie bardziej wyjściowe, które dobieram ja; do tego coś "wizytowego" w małej ilości; choć już parę razy złapałam się na tym, że Ninka zdążyła mi wyrosnąć z tych ciuszków uznawanych za "lepsze" i żałowałam, że choć po domu nie ubierała;

Do góry