reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG - 2,3,4D :)))

Mycha
to usg zrób wtedy kiedy Ci odpowiada,zwłaszcza jeśli to ma byc usg w celu nagrania filmiku.Jest tylko taka różnica,że na wcześniejszym widać dzidzię w większych kawałkach np.glówka z pleckami albo brzuszek i nóżki czasami całą dzidzię, a potem to widac konkretne części całą twarz lub jej fragment,rączkę itp. w zależności jak uchwyci. Więc decyzja zależy od Ciebie ;D ja miałam w poprzedniej ciązy robione w 21tc i było super widać,a kuzynki mąż zapraszał mnie jeszcze na takie badanko ok.34 tc.,ale nie bylam.

reklama
Chcę iść do poleconego przez Edi dr Marka Kaniaka. Dziś chcę zadzwonić i się umówić najbardziej by mi pasowało 4-5maja ale zobaczymy. Mam nadzieję, że już pokażą jakiej są płci i nie będą tak strasznie fikać jak wczoraj.....

cleo28 pisze:
NIka a twój suwaczek pozakuje że ty już jesteś w 20 tyg wiec w poniedziałek to chyba skończy ci sie 21 tydzień. Co do kosztów tego usg to oczywiście zależy gdzie i u kogo. Myśle ze w przedziale 80-200 zł powinno sie to zamknąć.
Witaj Cleo!
Ja wiem że mój suwaczek tak pokazuje, ale zawsze miałam bardzo długie cykle miesiączkowe z pierwszego usg wyszło, że dzidziuś jest troszke młodszy niż by wynikało z wyliczeń, więc sama już nie wiem :). Zrobie w sobote usg 3D już się zapisałam, to może będę wiedziała coś więcej na ten temat. No i mam nadzieję że poznam płeć dzidzi. Koszt to 150 zl z nagraniem na płytkę, zapisałam się do BabkaMedica w Warszawie.
Pozdrawiam papa

Tak jest robiłam to usg we Wrocku,bo mój stryj zarządza tą kliniką.A tego lekarza polecała mi moja kuzynka,również ginekolog,która w ciązy do niego biegała ;D zreszta znalazłam info,że on prowadzi kursy z tego usg dla lekarzy więc chuba jest specjalistą ;)

No i usg 3D zrobiliśmy. Jeżeli zalezy Wam żeby buzia wyszła wyraźna i ładna, taka dzidziusiowa, to lepiej iść na to USG troszke później, tak kolo 26 tygodnia do 30. A jesli chcecie zobaczyć większą część waszego dzidziusia w jednym ujęciu to 20 tydzien to jest dobra pora. My jesteśmy zadowoleni. Najważniejsze że wszystkie pomiary wyszły w normie i że nasz synek jest zdrowy :)

reklama
Ja na 3D wybieram się 31 maja to będzie 24ti4d ciąży więc mam nadzieje ze będzie fajnie widać dzidzi! ;D

Do góry