• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

utalentowane staraczki :) hafty, szydelko, rysunki i inne :)

hej, ja dziś dzień zakupowo spędziłam :D a najwięcej kupiłam na sam koniec w szmateksie :D
Kolejna porcja figurek schnie.... Lakieru nie kupiłam-zapomniała-więc jeszcze wykończenie musi poczekać... powiem jutro mężowi żeby kupił :)

reklama
Martusia ciekawe co jeszcze ulepilas :)
Kobiecie ciuszkow nigdy dosc hehe

A ja sobie nowe hobby wymyslilam, ostatnio pokazywalam Wam jakie kolczyki z zawieszka sobie kupilam, super wygladaja i latwe w zrobieniu a w galeriach na tych stoiskach co robia to zdieraja, wiec zaszalalam i nakupilam na allegro koralikow i roznych tych polfabrykatow potrzebnych do wyrobu i teraz czekam az przyjda - nie moge sie doczekac :)

A ja dzisiaj na ciuszki idę - jak kupię to się pochwalę :) Idą upały, mam nadzieję i będę czegoś lekkiego potrzebować.
Cześć Artystki :)
Pokażę Wam moje pudełko, nieskończone, ale kurczę nie dość, że klej i farba długo schnie to jeszcze ozdabiam na raty, bo wydawało mi się, że same narożniki wystarczą, ale za ciemne jest i jeszcze trochę muszę rozjaśnić. A filc nasączony farbą schnie jeszcze dłużej niż gładka powierzchnia pudełka.
Dotka, ja już myślałam o biżuterii, ale chciałam na razie swoje stare koraliki poprzerabiać, bo mam trochę takich, których nie noszę, ale na razie nie miałam weny. Ale Ty rób, rób i pokazuj :)
Martuś, i na Twoje dzieła też nie mogę się doczekać, pewnie jutro pokażesz, co? Bo ja raczej tak.

Pozdrawiam słonecznie, buziaki

Baśka pewnie zapomniała wstawić fotkę hehe... ja właśnie zabieram się za malowanie nowej porcji figurek.... Dziś dostałam propozycję żeby z masy solnej zrobić logo naszej wsi-ale nie wiem czy mi się uda bo w tym logo jest sporo szczegółów, ale spróbuję-może wieczorem...
Ja czekam na moje zakupy z allegro-i będę kartki jakieś roić :)

edit:
a tak w ogóle Dotka ty się starasz o dzidziusia?Jeśli tak to jak długo... ja 10 cykl... W czerwcu idę sobie hormony zbadać bo może w tym tkwi diabeł..

Ostatnia edycja:
Ha, to cała ja :zawstydzona/y: Nóż do lodówki schować, zapomnieć biletów na koncert, zapomnieć o zdjęciu... Już naprawiam błąd ;)

Załączniki

• pudełko.jpg
    pudełko.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 53
Marta z logiem pewnie sobie poradzisz, drobne elementy tez da sie z masy zrobic tylko wiadomo wymaga to wiekszej precyzji, wklej zdjecie logo jak wyglada to ocenie czy trudne :)

To tak jak ja czekasz na rzeczy z allegro :) Potem bedziemy tworzyc.

Basiu pudelkeczko jaki ma kolor jakis ciemny chyba bardzo? i jak je robisz jakas drewniana skrzynke oklejasz czy jak? Narozniki bardzo ciekawe takie styloe ;)

Ostatnia edycja:
To moje pudełko jest takie ciemnofioletowe, i właśnie dlatego je chcę rozjaśniać, bo te ornamenciki na środku też będą takie jaśniejsze. Zobaczymy co z tego wyniknie :)

Martuś, to logo jak dla mnie trudne, ale może zależy w jakiej skali. Zresztą - co to dla Ciebie :)

Dotka, to jest takie kartonowe pudełko, tylko było takie śliskie, więc najpierw okleiłam je gazetami, potem przykleiłam narożniki, pomalowałam kilka razy, dodałam te ozdoby na środku, znowu pomalowałam czekam aż wyschną i teraz na taki jasny kolor je pomaluję. Potem lakierowanie całości, wykończenie wewnątrz i koniec :)

Na zakupach nic ciekawego nie kupiłam, tylko takie spodnie od dresu - za to tanie. Włóczka odebrana i teraz zacznę powoli robić sweter.

A teraz zabieram się za obiadek :)

reklama
Basiu-a wygląda jak drewniana!
Ja dziś kwiatki posadziłam i umyłam okna+pranie firan.... Teraz się biorę za malowanie masy solnej.... A wiecie co jest dla mnie w tym najtrudniejsze? Namalowanie oczu i buzi :>

A jutro znów idę do nowo odkrytego ciucholandu :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry