kami1094
Fanka BB :)
My możemy być z podobnych rejonówJa mam do Ustronia niespełna godzinkę samochodem![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
My możemy być z podobnych rejonówJa mam do Ustronia niespełna godzinkę samochodem![]()
Teraz dwa prenatalne ogólnie chyba są darmowe niezależnie od wiekuNieee, w ciąży jest 7 dni aby się dostać do każdego lekarza i trzeba z tego prawa korzystać, prenatalne robię tylko na nzf, bo mi po 35 i tak przysługiwało, wszystko jak być powinno![]()
Ale jeśli sie jest w ciąży to wypowiedzenie umowy szef powinien cofnąć... jeśli w dniu wypowiedzenia nie wiedziało się o ciąży. Koleżanka moją tak miała która ze mną pracowała,złożyła wypowiedzenie a na okresie wypowiedzenia dowiedziała się o ciąży i musieli jej cofnąć to wypowiedzenieZłożyłam wypowiedzenie i przeszłam na l4 na "stres w pracy" a uwierzcie mi że tam był jak jasny uj. Miałam mieć do końca okresu wypowiedzenia ale okazało się że jestem w ciąży. Niestety nie łapałam się na przedłużenie zatrudnienia do rozwiązania przez te wypowiedzenie. Jednak ciąża na początku źle rokowała i miałam przedłużone l4 przez to, później same problemy wychodziły i cała ciąża na l4 ale z Zusu. Jeszcze musiałam oddawać kasę bo urodziłam wcześniej niż miałam wypisane l4 i musiałam sprostować w urzędzie.
Ja dzisiaj byłam na wizycie niepłodnościowej i zapłaciłam 450zł… ale babka dała mi nadzieję. Oczywiście pobeczalam się w gabinecie, jak zobaczyłam te wszystkie zdjęcia maluszkówNo mój gin który mi prowadził ciążę to ma wizytę teraz za 400 zł... W 2020 roku jak byłam w pierwszej ciąży to wizyta była 150 zł. Także teraz to są duże pieniądze. Plus badania krwi itp.
Ale teraz w piątek idę do bardzo dobrego ginekologa do Czech, jest Polakiem, szwagierka prowadziła u niego 3 ciąże. Wyjdzie mnie to taniej w koronach czeskich niz u nas. I zobaczymy co on mi powie na te dwa biochemy.
Uuu, skąd jesteś ?Ja mam do Ustronia niespełna godzinkę samochodem![]()
A Ty skąd ? Jak nie chcecie pisać na głównej to na priv możecie napisaćMy możemy być z podobnych rejonów![]()