reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

reklama
Pierwszy raz tak fajnie widzę, jak mi ciemnieją owulaki z dnia na dzień (na zdjęciu i tak słabo to wygląda, na żywo mocniejsza jest ta kreska). I co? I nic, bo i tak w tym cyklu się nie staramy 🤷‍♀️

Załączniki

• IMG_20251120_085504.jpg
    IMG_20251120_085504.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 49
Pierwszy raz tak fajnie widzę, jak mi ciemnieją owulaki z dnia na dzień (na zdjęciu i tak słabo to wygląda, na żywo mocniejsza jest ta kreska). I co? I nic, bo i tak w tym cyklu się nie staramy 🤷‍♀️
a mogę zapytać czemu w tym cyklu nie?
(zapomniałam lub nie doczytałam)

a mogę zapytać czemu w tym cyklu nie?
(zapomniałam lub nie doczytałam)
To mój drugi cykl po poronieniu, a miałam łyżeczkowanie. Co prawda podobno wszystko przeszło idealnie, bo szyjka po tabletkach się mocno otworzyła i teraz na USG też wszystko dobrze wyglądało, ale lekarze zalecają czekać 3 cykle 🤷‍♀️ Powiem szczerze, że ja się mocno waham, bo ten pierwszy cykl trwał 50 dni, czyli prawie 2 miesiące i nie wiem, czy w kolejnym już nie wrócimy do starań.
Z drugiej strony dochodzi jeszcze ta niewyjaśniona przyczyna poronień. Głowa mówi, żeby coś jeszcze zbadać, szukać dalej, zanim zaczniemy się starać, a serce chciałoby już... Tylko że gdybym zaszła, to nie wiem jak zniosę kolejną ewentualną stratę

reklama
To mój drugi cykl po poronieniu, a miałam łyżeczkowanie. Co prawda podobno wszystko przeszło idealnie, bo szyjka po tabletkach się mocno otworzyła i teraz na USG też wszystko dobrze wyglądało, ale lekarze zalecają czekać 3 cykle 🤷‍♀️ Powiem szczerze, że ja się mocno waham, bo ten pierwszy cykl trwał 50 dni, czyli prawie 2 miesiące i nie wiem, czy w kolejnym już nie wrócimy do starań.
Z drugiej strony dochodzi jeszcze ta niewyjaśniona przyczyna poronień. Głowa mówi, żeby coś jeszcze zbadać, szukać dalej, zanim zaczniemy się starać, a serce chciałoby już... Tylko że gdybym zaszła, to nie wiem jak zniosę kolejną ewentualną stratę
Wiadomo, że każdy organizm jest inny, ale moja koleżanka miała poronienia nawykowe, które były objawem mutacji genu mthfr, trafiła na dobrego lekarza w stolicy i przy kolejnej ciąży brała zastrzyki, mają zdrowego chłopca. Jeśli coś Cię niepokoi to ja bym chyba drążyła temat 🤔 kobieca intuicja czasami jest niezawodna.

Do góry