reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Ja za młodych ,niestaraczkowych lat się sama z siebie śmiałam ,że jestem ciocia "patologia" bo zwykle na imprezach rodzinnych, grillach w wakacje, urodzinach - podchodziły do mnie dzieciaki i koniecznie potrzebowały,żebym im coś otworzyła, umyła, podała, zbudowała itd. w momencie,gdy popijałam piwko, winko albo miałam papierosa w dłoni 🤷🏼‍♀️😆 teraz się z tego śmieje.
Imprezuje już znacznie mniej ,nie pije alko od jakiegoś czasu a dzieciaki i tak idą do Cioci Janki,gdy się coś odwali :) ja ich zawsze przed ich mamuśkami bronie 😆
A no tak, to akurat mogłabym być i ja. 😂
Ogólnie dzieci mnie lubią, ale nie ma ich za wiele w naszym najbliższym otoczeniu. A to co jest, to już względnie wyrośnięte.
Sporo mamy też znajomych, którzy są starsi od nas - więc to dlatego.

reklama
Dziewczyny, u mnie cykl bezowulacyjny- @kami1094 proszę przepisz mnie na ławeczkę 🫠
Byłam na usg, jedynie co wykryła to dużo małych pęcherzyków, najwięcej na prawym jajniku, na lewym mniej
Mówi,że budowa i wymiary jajników są okej, więc jakby nie chcw stwierdzać żadnego PCOS skoro mam regularne cykle...
Ale wracam znowu do brania metformaxu, pilnowania diety i ruchu🤡
W przyszłym cyklu powiedziała że od 10dc monitorujemy, czy wgl rosną te pęcherzyki ( 2 razy w tygodniu monitoring)
Ja mam pcos mimo regularnych cykli :(

Ja uwielbiam wszystkie (prawie :D) dzieci, ale one tez do mnie zawsze ciagnely, mialam epizod jako niania i juz po kilku dniach maluszek wyciagal do mnie rece jak przychodzilam, jego rodzice jak sie wyprowadzilam chcieli mi zaplacic za mieszkanie i prace bylebym tylko wrocila do niego 😂 no kocham te male szkrabiatka, chociaz sa nieliczne dzieci, do ktorych nie mam przekonania, nie wiem czemu, ale zwykle sprawdza sie, ze nie sa w porzadku… jakis taki czuj do ludzi :D

@cherry_blossom nie rozważałaś stymulacji? Luźne pytanie, bo wiem, że nie każdy lubi faszerować się lekami, ale na przykład mnie bliżej do tego niż czekania i obserwowania. 🤗
W sensie ma czym to polega? Bo w tym temacie jestem ciemna 🤣 jak trzeba łykać tabletki to nie ma problemu - ja lubić😛
I kto o tył decyduje?

Ja uwielbiam wszystkie (prawie :D) dzieci, ale one tez do mnie zawsze ciagnely, mialam epizod jako niania i juz po kilku dniach maluszek wyciagal do mnie rece jak przychodzilam, jego rodzice jak sie wyprowadzilam chcieli mi zaplacic za mieszkanie i prace bylebym tylko wrocila do niego 😂 no kocham te male szkrabiatka, chociaz sa nieliczne dzieci, do ktorych nie mam przekonania, nie wiem czemu, ale zwykle sprawdza sie, ze nie sa w porzadku… jakis taki czuj do ludzi :D
Mnie parę dobrych lat temu były szef poprosił żebym została mu z dzieckiem - tatuś roku. Miałam ochotę sama wyskoczyć przez okno albo wyrzucić tego gnoma małego. 😆 okropny był, po tatusiu zresztą 😅
Ale jest multum internetowych dzieci, które mnie rozczulają. 🥹 Jestem przeogromną fanką Migatomamy. Tak widzę wychowanie. 🥹
No i kochałam rozmowy Kasi Stoparczyk z dzieciakami. Dziewczynka z palemką na głowie i chłopczyk, który twierdzi, że był dinozaurem to moi absolutni faworyci. I chłopczyk z tiktoka, który do wszystkich krzyczy „HIIIIIII!!!” 🥹

Chyba go nie ma🫠 nic o nim nie mówiła, więc pewnie go już nie ma- widziała jedynie te malutkie
A nie ma opcji że on jednak podrósł i pękł ? Nie wspominała nic o ciałku żółtym ? No mega dziwna sytuacja.mi raz lekarz też powiedział,że cykl bezowulacyjny a dwa dni po tym u innego ginekologa normalnie był pęcherzyk dominujący i normalnie miałam owulację.ja bym sobie na twoim miejscu zbadała proga czy faktycznie tej owulacji nie było

reklama
Do góry