reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

Ja w ogóle Wam powiem, że pierwszy raz ostatnio spotkalam się ze zdrową ciążą z kijowym przyrostem bety.
Moja koleżanka tak miała. Pierwszy przyrost tak minimalny, że obie już to skreśliłyśmy. Potem kolejny był dobry i miałyśmy schizę, że cp.
A tymczasem ostatnio miała pierwsze prenatalne i wszystko jest ok 🤷‍♀️
Nawet tu na grupie są takie przypadki...

reklama
No postaram się znaleźć jakiegoś - w moim mieście to mało kiedy jest ginekolog,który ma tak z bomby wolny termin... Poszukam trochę, może się uda gdzieś na usg
Jedz na oddział na samo usg...niech zobaczą, powiesz ze masz podejrzenie pozamacicznej, po usg zdecydują co dalej, może to wcale nie to..

Proga jeszcze nie mam.
Rozmawiałam z moim ginem i mam dwa wyjścia - albo do szpitala na oddział - ale jedynie pobrali by mi betę i zrobili USG ale bym musiała tam później leżeć tylko dla samego badania bety (bo nie mam żadnych złych objawów) żeby zobaczyli czy rośnie czy spada co dwa dni albo powtórzyć betę w poniedziałek,przyjechać z wynikami do niego do gabinetu i zbada mnie i będziemy działać dalej co tam się dzieje... Mówił,że może wystąpił jakiś błąd w laboratorium (w co wątpię).
Stwierdziłam z mężem ,że czekamy do poniedziałku...
Ja już i tak wiem ,że nic z tego Kajtka nie będzie... Wątpię,żeby to był cud,beta za mała jak na 5+4 tc...
Pozamaciczna przy twoim progesteronie? Z tego co kojarzę to wcześniej miałaś wysoki. A poprzedni wynik miałaś dwa dni temu?

Obdzwoniłam 3 miejscowości i nikt nie ma miejsca, jedna pani gin stwierdziła,że w poniedziałek czy dzisiaj będzie ciężki potwierdzić żywą ciążę i najlepiej poczekać do 11 sierpnia 🙄 oni sobie chyba żarty robią. Wiem ,że jeden gin by mnie może wcisnął ale ma tak słaby sprzęt,że on by i tak nic nie zobaczył...
Myślę,że to nie cp, gin też ją wstępnie wykluczył przez progesteron... To chyba taka pierwsza myśl w tym szoku była ,gdy zobaczyłam te betę...
Czekam na wyniki proga z dzisiaj...

Obdzwoniłam 3 miejscowości i nikt nie ma miejsca, jedna pani gin stwierdziła,że w poniedziałek czy dzisiaj będzie ciężki potwierdzić żywą ciążę i najlepiej poczekać do 11 sierpnia 🙄 oni sobie chyba żarty robią. Wiem ,że jeden gin by mnie może wcisnął ale ma tak słaby sprzęt,że on by i tak nic nie zobaczył...
Myślę,że to nie cp, gin też ją wstępnie wykluczył przez progesteron... To chyba taka pierwsza myśl w tym szoku była ,gdy zobaczyłam te betę...
Czekam na wyniki proga z dzisiaj...
Ja bym pojechała do szpitala sprawdzić. W razie czego nikt Cię nie zmusi przecież żebyś tam została. Dawaj znać.

Prog spadł
1000010619.png

reklama
Do góry