reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

A z ciekawości, bo wiele z was jest tu dłużej niż ja. Zdarza się często tak że np w 12 dpo jeszcze test nie wychodzi a potem dopiero wyjdzie?

reklama
dobra, jestem uspokojona na kolejne parę dni 😂
Wrzucam wyniki, pierwsza beta 24,5 , druga 85,8

Załączniki

• IMG_3585.png
    IMG_3585.png
    48,2 KB · Wyświetleń: 76
  • IMG_3586.jpeg
    IMG_3586.jpeg
    168,3 KB · Wyświetleń: 75
też się zastanawiam, albo nawet dopiero w dniu spodziewanej miesiączki lub później :p
Niby czyta się takie historie. Ale zawsze wtedy mam w głowie, że zapewne owulacja nie była potwierdzona monitoringiem i mogła się przesunąć, albo że testowane wcześniej było niezbyt czułym testem. W 10-12dpo jeszcze uwierzę, że może nie wyjść, ale w dacie miesiączki na czułym teście to już chyba średnio.

A z ciekawości, bo wiele z was jest tu dłużej niż ja. Zdarza się często tak że np w 12 dpo jeszcze test nie wychodzi a potem dopiero wyjdzie?
Jak ktoś ma potwierdzoną owulację monitoringiem to raczej wątpię. Chyba że jakiś słaby test, ale jak w 12dpo nie wyjdzie nic z krwi, to moim zdaniem lipa. W teorii coś tam ma jeszcze prawo wyjść 13-14dpo, ale ja bym się bała tak później implantacji i raczej takie historie zdarzają się rzadko.

Zważywszy na to że implantacja może mieć miejsce nawet 10 dni po owulacji plus czas aby ta beta ruszyła to w przypadku gdy 12 dpo jeszcze test jest biały to raczej mikro szanse że kreska pokaże się później. Mówimy tu oczywiście o potwierdzonej owulacji. Bo bez potwierdzenia kiedy była owu to wszystko jest możliwe.
Z drugiej strony z własnego doświadczenia i przeczytanych historii późna implantacja średnio rokuje....

reklama
Mi się tak zdarzyło w kwietniu, dopiero 14dpo w dniu spodziewanej @ pokazały się jasne kreski. Ale to był niestety biochem.

Do góry