reklama

Waga dzieciątek

no a ja zaczelam sie martwic. misi waga ur. to 3800, przy wypisie 3560, w 3 tyg. 3660 a dzis 4100. czyli ostatnie 3 tyg. przytyla 440 g...cos malo:-( choc z drugiej strony w pierwszych 3 tyg. zycia tylko 100 g wiec jakas poprawa jest. nie dokarmiam. co myslicie/

reklama
Fantazja przez ostatnie trzy tygodnie Misia przybierała średnio 120g na tydzień- na którymś z wątków dziewczyny pisały że min. to 125 g tygodniowo, min.500g na miesiąc, więc te ostatnie tygodnie pokazują że jest całkiem nieźle. Jeśli się martwisz, to możesz kontrolować co tydzień np. w przychodni ile przybiera (tylko warto zawsze na tej samej wadze) bo może się dopiero rozkręca - dzieci mają różne tempa wzrostów.:-) A pediatra co powiedział na ten temat?

Sprawdzilam dokladniej i te 440g to misia przytyla w 4 a nie 3 tygodnie...to dupa..wychodzi jakies 100g na tydzien....dziwne bo mala nie placze z glodu...choc jakies 2 tyg temu jeszcze to caly czas memlala cycka i mialam wrazenie, ze pokarmu tam malo, bo taki flaczek byl...ale teraz wszystko ok, jak karmie jedna piersia to z drugiej leci fontanna...wiec nie wiem co grane...czyzby sie nienajadala?

A pediatra jakas w zastepstwie byla i taka nie do konca kumata...ja pytam czy misia za malo nie przybrala a ona, ze pewnie drobne dziecko (ja mam 152 cm...) a po chwili - o wcale nie taka drobna...3800 przy porodzie...mam czeka do nastepnej wizyty....no ja na pewno nie bede czekac 6 tygodni...poczekam tydzien i znow podejde na zwazenie

A to mnie pocieszylas kachasku;) Moze misia rzeczywiscie teraz dopiero nadrabia...staram sie nie stresowac za bardzo

Fantazja nie martw się mój Maksio przez pierwsze dwa tygodnie życia chudł, następne dwa tygodnie nie przybrał nawet 10g, a przez ostatni miesiąc przybrał 750g :-) twoja Michasia też się rozkręci :tak:

Fantazja-nie martw sie, ja mialam podobnie. Moja niunia urodzila sie majac 4095 i w pierwszym tygodniu zleciala do 3600...sporo, potem slabo przybierala a teraz tak sie rozkrecila ze przybiera 300-400 tygodniowo !!! Az jej brzuszek sterczy-dzis zauwazylam ze mala ma taki duzy brzunio az sie wylewa na boki, heheh czy wasze dzieci tez takie maja???

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry