reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

meldujemy sie po dzisiejszej wizycie u lekarza- 39 tydzień waga 3400 g (+ - 500 g)- mam nadzieję ,że raczej minus niż plus , no i rozwarcie na 3 c- czyli trochę porodu mamy już za sobą

reklama
Po dzisiejszej wizytacji w szpitalu -Maria waży 2800g-wymiary dwa dni przed terminem z om -czyli 36+1-oczywiście róznica może być +/- 500g...Jeśli dotrwamy do terminu to znowu 4 kg olbrzymek wyskoczy:-)

ja jutro się dowiem ile mój dzieciulek waży mam nadzieje ze nie 4 kg bo jak ja sobie z nim poradze:eek:

powiem wam na pocieszenie ze u mnie w szpitalu w tym tyg. rodziła taka drobniutka kobietka i urodziła pierwsze dziecko... 5,1 kg sama!:szok:

ja jutro się dowiem ile mój dzieciulek waży mam nadzieje ze nie 4 kg bo jak ja sobie z nim poradze:eek:

powiem wam na pocieszenie ze u mnie w szpitalu w tym tyg. rodziła taka drobniutka kobietka i urodziła pierwsze dziecko... 5,1 kg sama!:szok:

a jak ja leżałam to kobieta urodziła córkę 5300 :szok::szok: poród naturalny... a mamuśka to chuda jak patyk każdy się dziwił jak to możliwe :-D

Małe pączusie:)Podobno największy noworodek urodził się w USA-coś ok.9 kg....Zmodyfikowany genetycznie;-);-);-)
Przy takich 5 kilowcach wszystko zależy od długości dziecka -mój M miał 4500 ale 60cm-więc jakoś sie rozłożyło.A moja Oliwka 4100 przy 50 cm:rofl2:Głowę miała ogromną i taka szeroka była ze ledwo ją wypchnęłam-lekarka musiała mi sie na brzuchu położyć-potem sie dowiedziałam że to zakazane:wściekła/y:obojczyk złamany i wielki krwiak na udzie....

niestety, dzieciaczki co raz większe się rodzą (oczywiście nie jest ro reguła) no ale statystycznie tak, to przez te kurczaki hodowane i te genetycznie modyfikowane jedzenie :crazy:
a co do dużej główki to olgha trochę mnie przestraszyłaś bo moja niunka po ostatnim usg ma dużą główkę i wogóle jest spora ale pocieszam się że gin powiedział że powyżej 4 kg to nie będzie i cc nie będzie potrzebne ufff

reklama
My również po pomiarach.
W ostatnim dniu 38 tygodnia Lenka miała 2900 g.
Pani doktor powiedziała, że pewnie taki Średniaczek sie urodzi :-)

Do góry