reklama
1984klaudynka
Zaciekawiona BB
Nasz Tymuś też rośnie jak na drożdżach! Z urodzeniowego 2930g i 54cm ma teraz (3miesiące i 1 dzień) 7240g i 65cm
No ale pani dr mówi, ze jeśli jest tylko na piersi to nawet mam nie myśleć o ograniczaniu jedzenia
Z resztą konsultowałam to też z Tatą (też pediatra) i asystentką na zajęciach z pediatrii i wszyscy mówią to samo: nie ograniczać
Z resztą juz teraz Tymuś przybiera trochę mniej (w pierwszym miesiącu miał 1920g na plusie, w drugim 1380g, a w trzecim "tylko" [
] 1010g..
Poza tym wszyscy mówią, że nie widać po nim tyh 7kg - bo może nie widzą Jego fałdków na udkach ;P
Poza tym wszyscy mówią, że nie widać po nim tyh 7kg - bo może nie widzą Jego fałdków na udkach ;P
Syla szok taka waga
U mnie dzis też po szczepieniu wiec przez 6 tygodni z 6220 mały wazy już 7450 i ma 67 cm, babki nie chciały wierzyć, ze to dziecko 3.5 miesieczne, dawały ok 5 mies
dla porównania córcia takie "wyniki" miała w 5.5 mies i była na butli, dlatego u nas w sumie wielki sukces!
No i tak myśle, ze po tej mojej chorobie i braku pokarmu maluszek wiedział wczoraj, ze ma nadrobić zaległości wiec ssał do upadłego, by mamy nie denerwować i źle nie wypaść na wadze
U mnie dzis też po szczepieniu wiec przez 6 tygodni z 6220 mały wazy już 7450 i ma 67 cm, babki nie chciały wierzyć, ze to dziecko 3.5 miesieczne, dawały ok 5 mies
No i tak myśle, ze po tej mojej chorobie i braku pokarmu maluszek wiedział wczoraj, ze ma nadrobić zaległości wiec ssał do upadłego, by mamy nie denerwować i źle nie wypaść na wadze
Ostatnia edycja:
henrietta5
Fanka BB :)
u nas sie tak porobiło w przychodni ,ze zdrowe dzieci przyjmuja tylko na zapisy a terminy są juz na nowy rok. Mały miał być szczepiony 8 grudnia, ale nie ma miejsca i nawet nie wiem ile waży
reklama
henrietta5
Fanka BB :)
i lecz się tu człowieku, a tyle mówia o profilaktyce