reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

aneczka nie smuć się, moje ważyło w 24 tygodniu troszkę więcej tak około 740 a do pulchnych raczej się nie zaliczam chociaż nie raz wracam wspomnieniami do mojej wagi 49-52 i rozmiaru 34-36 ale to tak z 12 lat już minęło i nie wróci przypuszczam :eek: a druga sprawa że te usg przekłamują zawsze troszkę chyba że już naprawdę super nowy sprzęt :-)

reklama
Chyba rzeczywiście usg przekłamują-w 19 tyg byłam na takim zwykłym i wyszło, że mała waży 370 g, potem w 20 tyg poszłam na usg 3d i wyszło, że 330 i jest ogólnie mniejsza. Więc jak teraz wyszło na tym zwykłym 630 to myślę, że z 50g trzeba odjąć.:-)

no tak.. jak mi robili usg w szpitalu, to lekarz powiedział, że dziecko KOLOS... 2 tygodnie później na wizycie mój gin się zaczął martwić i mnie nastraszył że dzidzia za malutka jest.. hmm szczerze mówiąc to już sama nie wiem.. a co do wagi... wiecie śe zdarzają się dzidziusie 5kg... mój wujek tyle wazył jak sie urodził.. a ja ważyłam 2,6... oboje w terminie, a przecież to o połowę różnicy! to jest zadziwiające nie :-D

Chyba rzeczywiście usg przekłamują-w 19 tyg byłam na takim zwykłym i wyszło, że mała waży 370 g, potem w 20 tyg poszłam na usg 3d i wyszło, że 330 i jest ogólnie mniejsza. Więc jak teraz wyszło na tym zwykłym 630 to myślę, że z 50g trzeba odjąć.:-)
O tym właśnie mówił mi lekarz przy ostatnim USG-waga może być 30%mniejsza lub większa od określonej w badaniu-nie ma co też porównywać z innymi w tych samych tyg.bo dzieciaczki rosną w różnym tempie .Najważniejsze że wszystko jest na miejscu i dobrze się rozwijają:-)

hej - na wczorajszym usg 25 tydz i 3 dni moja niunia wazyła ok. 760 gram a i tak ginka mowila ze wychodzi troche mniejsz niz wypadaloby z dat, ale tak jak piszecie uspokoila ze : 1) miesci sie to w tzw marginesie błedu przy pomiarach na usg, 2) dzieci w róznym tempie rosną
ale jest fajniutka ta moja dzidzia i sie baaardzo wstydzi i nie pokazala co ma - kolezanka mowi ze to znak ze coreczka -bo wstydliwa:tak::-D

filantropku moja dzidzia też wstydliwa. Na usg wypięła na nas dupkę i plecki :-D ale my i tak nie chcielibyśmy wiedzieć ;-)
Ostatnio próbowałam skamerować brzuszek dla przyjaciółki i też to samo. Fikołki i akrobacje cały czas, włączam aparat - cisza, wyłączam - fikołki :no::rofl2::-D:-D

To samo i u Nas:-D Babeczka na USG chciała zmienić malutkiej pozycję, bo akurat mój pępek stał na przeszkodzie w podglądaniu (na ekranie pojawiała się tylko ciemna plamka:-D:-D:-D:-D:-D) i mówi do mnie pozaczepiam ją - przycisnęła mi brzuchol a mała jak nie wywali kuksańca, hehehe. A ja na to - nie zaczepiaj mnie bo powiem mamie:-D:-D:-D

reklama
U mnie teraz usg będzie pewnie dopiero za 3 tygodnie. :-( Ale pójdę drugi raz na 3d więc zobaczę już wyraźną buzię.:-D:-D:-D

Do góry