reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WAGA naszych Słoneczek

A my wczoraj mielismy wizyte u Pani doktor-Majka przytyla w ciagu 6 tygodni 900 g,co prawda nie tak duzo jak kiedys,bo kiedys przybierala 200r tygodniowo,a teraz wychodzi 150 g,ale wyglada ladnie(tak powiedziala p.doktor).Powiedziala rowniez,ze dzieci ktore sa tylko przy piersi tyja roznie i ze to tylko na poczatku tak duzo,a potem troche wolniej,wiec niech sie nie zdziwie jak w przyszly miesiac Majka przytyje tylko 400g naprzyklad ::) ::) .Widac ze z naszej coreczki bedzie zgrabna panna ;) :laugh: ,jeszcze bardziej ze ma juz 62 cm(a miala 53 kiedy sie urodzila)

reklama
Witam, moja Selineczka tez na poczatku szybko przybierala / 1800 g w ciagu 5 tygodni/az lekarz powiedzial ze to za duzo, ale teraz tez zaczyna zwalniac i przybiera ok 200 g tygodniowo wiec to chyba normalnie:) a ja juz sie tak martwilam ze ona za duzo je.

dziekuje Kasiu nam sie tez bardzo podoba i mam nadzieje, ze Selineczce tez sie bedzie podobac:)
dopiero teraz zauwazylam ze mamy cory w tym samym wieku co do dnia ! :)

A mi sie waga chyba zepsuła. Mam taką podkładkę dla noworodków i jak do tej pory się waga zgadzała a tu dziś jak podniosłam Kamila to jakoś mi się ciężko zrobiło i na wadze wyskoczyło 6100. Sprawdzałam 2 razy i się potwierdziło. pieluche miał suchą tyle że najedzony. Sprawdze jeszcze wieczorem po kąpieli bo aż sie boje. I zmierzyłąm go dziś pi razy drzwi pi razy oko ma 66 cm

agawa1 pisze:
A mi sie waga chyba zepsuła. Mam taką podkładkę dla noworodków i jak do tej pory się waga zgadzała a tu dziś jak podniosłam Kamila to jakoś mi się ciężko zrobiło i na wadze wyskoczyło 6100. Sprawdzałam 2 razy i się potwierdziło. pieluche miał suchą tyle że najedzony. Sprawdze jeszcze wieczorem po kąpieli bo aż sie boje. I zmierzyłąm go dziś pi razy drzwi pi razy oko ma 66 cm

a to za dużo, czy co Cię tak przestraszyło?

benita_29 pisze:
A my wczoraj mielismy wizyte u Pani doktor-Majka przytyla w ciagu 6 tygodni 900 g,co prawda nie tak duzo jak kiedys,bo kiedys przybierala 200r tygodniowo,a teraz wychodzi 150 g,ale wyglada ladnie(tak powiedziala p.doktor).

Ślicznie przybiera :)
Mnie pediatra powiedziała, że dziecko ma za zadanie do pół roku podwoić swoją wage urodzeniową, niezależnie od tego w jakim rytmie to zrobi. Dlatego raz przybiera ponad średnią, a raz poniżej średniej. A Twoja córeczka waży w sam raz :)

reklama
pytia pisze:
benita_29 pisze:
A my wczoraj mielismy wizyte u Pani doktor-Majka przytyla w ciagu 6 tygodni 900 g,co prawda nie tak duzo jak kiedys,bo kiedys przybierala 200r tygodniowo,a teraz wychodzi 150 g,ale wyglada ladnie(tak powiedziala p.doktor).

Ślicznie przybiera :)
Mnie pediatra powiedziała, że dziecko ma za zadanie do pół roku podwoić swoją wage urodzeniową, niezależnie od tego w jakim rytmie to zrobi. Dlatego raz przybiera ponad średnią, a raz poniżej średniej. A Twoja córeczka waży w sam raz :)

pytia! mam znajomych,których syn urodził się w lipcu i dopiero niedawno podwoił swoją wagę urodzeniową... Ale rodzice mali i chudzieńcy

Do góry